Wki

Hur du berätta för dina barn att du får en skilsmässa


Skilsmässa är svårt för alla barn i alla åldrar att hantera. Det finns många vägar att gå om att berätta för dina barn att du får en skilsmässa, men inte alla av dem är effektiva.

Steg

Hur du berätta för dina barn att du får en skilsmässa. Det är bäst att berätta för barnen med båda föräldrarna är närvarande.
Hur du berätta för dina barn att du får en skilsmässa. Det är bäst att berätta för barnen med båda föräldrarna är närvarande.
 1. 1
  Det är bäst att berätta för barnen med båda föräldrarna är närvarande. Vissa frågor som våld i hemmet kommer att hindra båda föräldrarna från att vara närvarande. Ha en plan innan du börjar. Överens i förväg på vad du kommer vardera att säga och hur du kommer vart svara på frågor.
 2. 2
  Svara på alla deras frågor.
 3. 3
  Håll lugn oavsett hur de reagerar. De kommer att vara arg och upprörd.
 4. 4
  Om de lämnar rummet efter skriker eller gråter, ge dem ett par minuter för en paus då båda föräldrarna gå till rummet de är i och prata med dem.
 5. 5
  Alltid behålla lugnet. Detta kan inte nog betonas. Bli inte känslomässigt framför dina barn. Du är där för att trösta dem, inte tvärtom.
 6. 6
  Förklara för dem varför du få skilsmässa. Gå inte in alltför mycket i detalj eller börja placera skulden på den andra föräldern.
 7. 7
  Berätta för dem så mycket som du vet om hur deras liv kommer att förändras (där de kommer att leva, där de kommer att gå till skolan, där hunden kommer att vara, osv.)
 8. 8
  Prata med dem om planer på hur de ska se den förälder som inte kommer att leva med dem på heltid.
 9. 9
  Föreslå ser en kurator.
 10. 10
  Båda föräldrarna ska påminna barnen om att du dem även om du får en skilsmässa.
 11. 11
  Låt dem veta att orsaken till skilsmässan har ingenting att göra med dem. De är inte problemet.
 12. 12
  Berätta för dina barns lärare, kuratorer, barnvakter och andra vårdgivare, föräldrar till sina nära vänner, och alla andra vuxna som de ser regelbundet om din skilsmässa planer. Dina heads-up kommer att hjälpa dem att förstå att några väsentliga förändringar i ditt barns beteende kan spåras till din skilsmässa. Be dessa vuxna för att hålla dig informerad om sådana ändringar.
 13. 13
  Berätta för dem "även om vi inte är alla tillsammans i samma hus, mest tid vi kommer fortfarande att vara tillsammans"
 14. 14
  Fortsätta upprepa att du älskar dem och ingenting som händer mellan mamma och pappa kommer att ändra på det.
 15. 15
  Försiktigt säga saker som - Dess ok att gråta men du måste prata med oss om hur du mår inuti -. Vad du tänker "
 16. 16
  Fråga barnen om hur de tycker om mamma och pappa blir separerade eller frånskilda innan du får frånskild.
 17. 17
  Uppmuntra dem att inte göra något överilat i sina liv, till exempel som "springer iväg."
 18. 18
  Undvik att använda fraser som innehåller ord fel eller klander osv. Säg till dem att det var ett gemensamt beslut som de vuxna. Om du har grälat en hel erkänna det och säger ni två gör vad som är bäst för familjen.
 19. 19
  Inte vända ditt barn till en förtrogen, inte diskutera vuxna frågor med dem. Inte berätta för dem att de måste vara den man eller kvinna i huset nu... Detta ökar mängden stress på dem. De är barn, låt dem stanna barnen.
 20. 20
  Använd inte barnen som informatör eller spionera på den andra föräldern. Försök inte vinna barnets tillgivenhet eller vara bra förälder och göra ditt ex make på dålig förälder.
 21. 21
  Lovar inte saker du inte kan leverera. Om du inte vet fakta ännu på levande situationer, etc. berätta att du fortfarande arbetar som ut och bestämma vad som är bäst, men försäkra dem med vad du vet som de kommer fortfarande se båda föräldrarna, Goto samma skola etc.

Tips

 • Behåll lugnet. Skrik inte tillbaka. Låt dem tala. Återigen bör du försäkra dem. Tala om för dem att det är bra och dåligt i allt men inte beskriva skilsmässa som en bra sak eller något som är värt det.
 • Innan berättar barnet (ren) om skilsmässan, diskutera tillsammans hur båda föräldrarna kommer att ha tid med barnet (ren) efter skilsmässan.

Varningar

 • Aldrig skrika tillbaka. Det hjälper inte alls.
 • Om ditt barn är under 8 och kommer inte helt förstår, berätta dem ändå.
 • Berätta aldrig barn att skilsmässan inte kan vara sista för att undvika att ge barnen falska förhoppningar om att föräldrarna kommer att återförenas.
 • Inkludera alltid ditt barn (ren) i skilsmässa. De har all rätt att veta varför du blir skild och att få sina frågor besvarade.