Wki

Hur du kan hjälpa ditt barn att acceptera ett andra äktenskap

Frågorna kring omgifte efter en skilsmässa eller dödsfall är naturligtvis ganska komplicerat, och det kan vara omöjligt att hitta en perfekt lösning. Men det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa ditt barn hantera och acceptera ditt beslut att gifta om sig. Läs vidare för att få veta mer om några bra saker du kan göra.

Steg

Hur du kan hjälpa ditt barn att acceptera ett andra äktenskap. Försäkra ditt barn.
Hur du kan hjälpa ditt barn att acceptera ett andra äktenskap. Försäkra ditt barn.
 1. 1
  Försäkra ditt barn. Även om ditt barn får bra överens med din fästman, återupplivar omgifte ofta smärtan av eller död. Dessutom, genom lojalitet eller rädsla för att förråda hans / hennes far eller mor, kanske ditt barn vill vägra att delta eller hjälpa till. Det är viktigt att försäkra honom / henne, för att berätta för honom / henne att du förstår och respekterar hans beslut. Förbereda honom / henne för en lösning som låter honom komma undan, som att gå till sin fars plats eller en väns plats under bröllopet. Han / hon får inte känna sig övergiven, men det är viktigt att hans / hennes vägran att delta inte kommer att påverka ditt beslut att gå vidare. Vad som än händer, kommer ditt äktenskap ske, eftersom det är en fråga för de vuxna att fatta beslut om sina egna liv.
 2. 2
  Förstå hans / hennes bekymmer. Hon / han kan vara rädd att hon kanske kommer att uppmanas att, för att dela hans / hennes rum med en halv eller steg-syskon. Han / hon kan vara orolig för vad som kommer att hända med hennes dagliga lek rutin, planer semester och allmän verksamhet. Å andra sidan kan det vara bra att ett nytt äktenskap kommer att medföra en lätthet i ekonomiska begränsningar så det är viktigt att vara ärlig och förklara hur förändring är alltid svårt för alla, men att det kommer att finnas några mycket bra förändringar som kommer ut av den nya familjesituationen. Påpeka hur det kommer att bli enklare att göra saker med fler människor ombord för att hjälpa till. Det är viktigt att vara uppriktig, eftersom hon / han kommer att känna sig förrådd om du försöker skyla över utmaningarna. Försäkra henne att trots de förändringar, fortfarande hennes / hans relation med båda sina föräldrar är en av kärlek, stöd och respekt för henne. Och låt henne / honom veta att trots det nya äktenskapet, kommer du fortfarande att vara där för henne / honom, tillsammans planera framtiden med henne när hon växer upp och stödja varandra.
 3. 3
  Gör klart att kärlek mellan vuxna är inte något som ett barn kan förändras. Försiktigt hjälpa honom / henne att förstå att även han kan hantera sin leksaker, läxor och val av kläder, kan han inte påverka hans föräldrars kärleksliv, vare sig det är skilsmässa eller omgifte. När vi diskuterar detta, aldrig använda negativa ord om honom - ett barn alltför lätt tar på sig ansvaret för den ensamstående föräldern och kan känna en känsla av personlig skuld. Se till att han inte har några sådana negativa känslor och försäkra honom om att när det kommer till frågor av hjärtat, mycket känslor och kärlek, inte kan förklaras och att saker bara "är". Berätta för honom / henne också att glädjen av en person inte likställa med sorg i en annan - det finns utrymme för hela familjen att känna glädje över det kommande äktenskapet.
 4. 4
  Närma nya namn med stor omsorg. Om det inte finns mycket goda skäl, är det inte en bra idé att ändra ett barns efternamn, det är en hotfull utmaning för både hennes personliga identitet och hennes / hans förbindelse med sin far. Det är bättre att lugna ditt barn bestämt att hon kommer att hålla sin fars namn och att ingenting förändras. I fråga om ett namn för den nya maken, diskutera detta direkt med ditt barn och låt ditt barn komma med ett smeknamn för hans / hennes nya styvförälder. Slutligen, förklara för henne att hon har rätt att älska sin nya styvförälder utan denna kärlek tar förlägga av hennes kärlek till sin far. Det finns plats för både människor i hennes liv och om både hennes far och ny förälder tar sina roller på allvar, kommer hon / han kommer att upptäcka glädjen i att ha fler människor att bry sig om hennes välbefinnande och behov.
 5. 5
  Ha tålamod. En mycket envis vägran som inkluderar upproriskhet och ilska inte kommer att lösas över en natt. Prata med din ex-make för att få stöd för att hjälpa ditt barn genom denna övergång. Om han / hon inte har gift om sig före dig, oddsen är att han / hon kommer att vara i framtiden, så antingen kommer han redan har varit med om det eller hon / han kommer att vara öppen-ax om vad han kommer att uppleva ska detta hända honom också. Visa öppet till ditt barn som du och din ex-make fortfarande har ditt barns oro på hjärta först och främst i era diskussioner, det är inte tid för att dra igenom gamla gör ont men det är en tid för att sätta ditt barns oro först.

Varningar

 • De flesta barn med skilda föräldrar uppvisar många fler beteendeproblem om deras föräldrar gifta när föräldrarna inte vidta lämpliga åtgärder för att underlätta övergången. Detta är delvis eftersom mindre kärleksfull tid och uppmärksamhet är fokuserad på barnet i stället för den nya make och några nya barn som de kan ha. Det allra bästa sättet att hjälpa ditt barn att acceptera en andra äktenskap är att vänta tills de är klara.
 • I många fall är det olagligt att ändra namnet på ditt barn utan samtycke av den andra föräldern, i fallet med den här artikeln fadern. Tillstånd måste sökas innan du gör det.
 • Tvinga inte dina barn att umgås och acceptera sin nya styvförälder direkt. Det är en stor omställning och du behöver tålamod.