Wki

Hur att samarbeta förälder med en samarbetsvillig ex make

Skulle det inte vara trevligt om vuxna kunde minnas att co-parenting är inte om dem, och att det handlar om barnen? Skulle inte det vara underbart om smärtan av brutna personliga relationer i det förflutna skulle hållas åtskilda från de praktiska föräldrarnas oro den nuvarande. Skulle inte det vara trevligt... Ja, det skulle det. Men ibland människor är inte trevligt. Att handskas med en svår ex-make kan vara mycket nedslående och besegra. Ändå är vi kallade att fortsätta att försöka driva bra, att "vända andra kinden till", och "det lilla extra." Förhoppningsvis följande tips kan hjälpa dig i dina ansträngningar för att klara-eftersom det handlar om barnen.

Steg

Hur att samarbeta förälder med en samarbetsvillig ex make. Var noga med att märka din egen del av den pågående konflikten.
Hur att samarbeta förälder med en samarbetsvillig ex make. Var noga med att märka din egen del av den pågående konflikten.
 1. 1
  Var noga med att märka din egen del av den pågående konflikten. Varje gång du försöker ändra en svår ex-make du oavsiktligt bjuda fientlighet eller en brist på samarbete i gengäld. Lär dig att släppa taget om det du inte kan ändra så att du inte omedvetet hålla mellan hemmet maktkamper levande.
 2. 2
  Steg föräldrar ska kommunicera en "ofarlig" hållning till samma kön ex-make. En ex-fru, till exempel, får fortsätta negativitet eftersom hon hotas av förekomsten av den nya styvmor. Det är bra om styvmodern kommer meddela följande antingen per telefon eller e-post: "Jag vill bara att du ska veta att jag uppskattar din roll med dina barn och jag kommer aldrig att försöka ersätta dig Du är deras mamma och jag är inte.. Jag kommer att stödja dina beslut med barnen, har dem till ditt hus i tid, och aldrig tala illa om dig till barnen. Du har mitt ord på det. " Detta bidrar till att minska behovet av den biologiska mamman till bad-mun styvförälder eller det nya äktenskapet för att hålla hennes barns lojaliteter.
 3. 3
  Hantera samtal genom att vistas i frågor om föräldraskap. Det är vanligt att samtal av "arga Associate" co-föräldrar att dras tillbaka mot negativa personliga frågor av det förflutna. Aktivt arbeta för att hålla samtal med fokus på barnen. Om samtalet digresses till "gamla äktenskapliga skräp," säger något i stil med, "Jag vill hellre att vi diskuterar schemat för helgen. Var skulle du vilja träffa?" Om den andra fortsätter att flytta konversationen tillbaka till sårande frågor assertively säga, "Jag är ledsen. Jag är inte intresserad av att diskutera oss igen. Låt oss prova detta igen senare när vi kan fokusera på helgen schemat." Sedan, artigt lägga på luren eller gå bort. Kom tillbaka senare och försök igen att stanna på föräldraskap ämnet till hands.
 4. 4
  Arbeta hårt för att respektera den andra föräldern och hans eller hennes hushåll. För dina barn skull, hitta sätt att vara respektabel, även om du ärligt inte kan respektera din ex-makar livsstil eller val. Inte personligen kritisera dem, men inte göra ursäkter för sitt beteende heller.
 5. 5
  Håll dina "affärsmöten" opersonliga för att undvika alltför stora konflikter. Face-to-face interaktion har den största potentialen för konflikt. Använd telefonen när det är möjligt eller ens prata med deras telefonsvarare om personlig kommunikation utbrott i gräl. Använd e-post eller fax när det är möjligt. Håll barn från att utsättas för negativ interaktion när det är i din makt.

Tips

 • Öppna ett Google Docs-konto som ni båda har tillgång till. Du kan lägga till varandra på anslagstavla, har en ekonomi kalkylblad, och schemalägga saker i kalendern. Plus att det är allt på rekord om saker och ting urartar. Detta har varit min bästa alternativet. Det hjälper diffusa snap reaktioner som kan hända i verbala konversationer eller via text.
 • När det är möjligt, komma överens med någon aspekt av vad din ex-make föreslår. Denna goda affärer princip gäller i föräldraskap samt. Även om du inte håller med den viktigaste punkten, hitta några gemensamma nämnare.
 • Brottas med förlåtelse. Sårade känslor från det förflutna är den främsta anledningen din ex-och ni-överreagera med varandra. Gör din del genom att sträva efter att förlåta dem för brott i det förflutna (och nuvarande). Detta kommer att hjälpa dig att hantera dina känslor när du handskas med dem i detta.
 • Använd ett skript för att hjälpa dig genom förhandlingar. Denna strategi har hjälpt tusentals föräldrar. Innan ringer, tar sig tid att skriva ut dina tankar, inklusive vad du ska säga och inte säga. Också, förutse vad andra kan säga som kommer att skada eller ilska dig. Håll dig till verksamheten till hands och inte fastna i gamla argument som inte kommer att lösas med en annan kamp.

Varningar

 • När barnen har förvirrande eller arga känslor för ditt ex, aktiverar inte på deras smärta och kritisera den andra föräldern. Lyssna och hjälpa dem att utforska sina sårade känslor. Om du inte kan göra positiva uttalanden om den andra föräldern, sträva efter neutrala.
 • Kom ihåg att för barn, stinker välja sida! Barnen vill inte att jämföra sina föräldrar eller välja en över den andra. De vill helt enkelt din tillåtelse att älska er alla. Detta är särskilt viktigt när ni två inte kan komma överens.