Wki

Hur bli av med en ekorre i ditt hus

Ekorrar: De är söta, men dessa små asätare kan vara irriterande. Tänk om de hittar sin väg in i ditt hus eller arbetsplats? Av flera skäl, många är ovilliga att rensa ett skadedjur genom att skada den. Denna artikel kommer att hjälpa dig göra just det utan att skada denna gulliga lite nötkreatur.

Steg

Hur bli av med en ekorre i ditt hus. Bestäm vilka rum ekorren är i ditt hem, och skaffa sig någon av dina husdjur - få dem utanför eller sätta dem i ett separat rum omedelbart.
Hur bli av med en ekorre i ditt hus. Bestäm vilka rum ekorren är i ditt hem, och skaffa sig någon av dina husdjur - få dem utanför eller sätta dem i ett separat rum omedelbart.
 1. 1
  Oroa dig inte! En ekorre är lika rädd för dig som du kan vara rädd för det (som är många djur). Så mycket som du vill ekorren ur ditt hem, är ekorren främsta mål att få ut av ditt hus så lätt och så snabbt som möjligt. Ekorren är sannolikt mycket obehagligt och osäker på vad du gör att bli instängd i en främmande miljö som ditt hem. Dessutom, en ekorre i mycket sällsynta fall, kan vara rabiat, så bli inte biten av en.
 2. 2
  Bestäm vilka rum ekorren är i ditt hem, och skaffa sig någon av dina husdjur - få dem utanför eller sätta dem i ett separat rum omedelbart. De kan också falla offer för en sjukdom ekorren kan bära, vilket skulle kunna överföras genom ett bett, eller potentiellt betydande scratch.
 3. 3
  Gingerly arbetar runt ekorren, öppna breda ett fönster i särskilda rum (kanske på motsatt sida av rummet).
 4. 4
  Stäng alla andra dörrar, lådor, etc., I det rummet, som möjligt, utan att få nära ekorren. Om det inte finns något fönster i rummet, se steg # 5 nedan.
 5. 5
  Lämna rummet och stäng-av rummet från resten av huset. Om rummet inte har en dörr, täta alla andra dörrar som leder till rummet och / eller sätta upp en make-shift ombord eller dörren till rummet, en som ekorren inte kan komma runt, och helst inte hoppa över. Vad du gör här är att ge en enkel avstigning på ekorren att lämna ut - lämnar det ett val - fönstret. Om det inte finns något fönster i rummet, ger tillgång väg till ett rum som inte har ett öppet fönster. Detta kan ta lite att göra, men oftast stänga vissa dörrar och göra en logisk väg till fönstret rummet (med skivor och sådant, om det behövs), kommer att fungera.
 6. 6
  Det finns olika fällor som finns på marknaden som inte skadar djuret, bör barrikader inte fungerar.
 7. 7
  Lämna huset för en eller två timmar, ta ditt husdjur (s) med dig, om det är möjligt. Så snart som ekorren inser att ingen annan är i huset, kommer de lämnar genom fönstret.
 8. 8
  Se till att det inte finns några tillgängliga mat källor som kan orsaka ekorren att stanna kvar.
 9. 9
  På att gå, se till att kontrollera alla delar av huset där ekorren var innan man antar att det är kvar ditt hus.

Tips

 • Ekorrar, även mycket osannolik, kan bära rabies. Därför, om du någonsin biten av en ekorre söka läkarvård omedelbart. Ekorrar kan och bär loppor dock, så se till att kolla på dem när du kommer tillbaka till huset. De också kan hysa andra sjukdomar i tänderna från födosök, så kolla din status stelkrampsspruta också.
 • Efter ekorren har lämnat, se till att noggrant rengöra alla ytor du tror ekorren var på eller i närheten, etc. med hjälp av varmt vatten och ett desinfektionsmedel (varmt vatten blandat med en liten mängd blekmedel kan användas om inget annat är tillgänglig).
 • Ekorrar använder ofta gömda platser i hemmet som bon. Ofta, som i videon nedan, kommer de att gömma sig på vindar eller källare, med sådana saker som hemmets isolering som bomaterial.
 • Om stegen ovan inte fungerar första gången, lämna huset för en timme eller två. De kommer så småningom få tipset.
 • Kasta bort alla livsmedel som du tror ekorren kan ha blivit till. Ekorrar kan potentiellt överföra sjukdom till människor och husdjur om de har kommit i kontakt med livsmedel.

Varningar

 • Försök inte att klappa ekorren eller komma i närheten av det på något sätt. Om hotad, kan ekorren attackera och bita i självförsvar. Detta kan vara farligt eftersom djuret kan vara rabiat, eller bär en överförbar infektion eller sjukdom.
 • Omedelbart ta bort alla djur från området där ekorren är. Ett husdjur immunförsvar inte är lika stark som din, och kan bli väldigt sjuka om attackeras av den skrämda ekorren.
 • Aldrig blanda ammoniak och blekmedel för att skapa ett desinfektionsmedel. Detta skapar en stor del luktlös, färglös gas som kan vara skadliga, om inte dödlig, till människor och djur lika.