Wki

Hur bli av ekorrar

Ekorrar dansa genom träden och ger oändlig underhållning för husdjur, och de skulle verkligen missa om de lämnade våra bostadsområden för gott. Om du har en fågelbordet eller en trädgård, men du vet att de också kan vara en stor bakgård olägenhet. De äter fågelfrö, ruin odla grönsaker, och ibland även fastna inne i huset. Lär dig att styra ekorrar både inne och ute med humana men effektiva metoder.

Steg

Hur bli av ekorrar. Ekorre-bevis ditt fågelholkar.
Hur bli av ekorrar. Ekorre-bevis ditt fågelholkar.

Styra ekorrar utomhus

 1. 1
  Ta ekorre mat. Visst, tänker man inte på det som ekorre mat, men om ekorrar överskridande din fastighet är det eftersom de är att hitta en massa saker de gillar att äta.
  • Rake upp nötter, bär och ekollon från träd i din trädgård att släppa dem. Dessa är ekorrar "huvudsakliga källor av mat.
  • Köp förseglingsbara utomhus soptunnor. Om din papperskorg är lätt för ekorrar att komma in, ersätta den med en som har ett tättslutande lock. Se till att du håller den stängd hela tiden.
 2. 2
  Ekorre-bevis ditt fågelholkar. Ekorrar är otroligt listig när det gäller att äta från matare. Använda dessa metoder för att hålla dem från att äta fågelfrö innan fåglarna har chansen att hitta det:
  • Köp ekorre vakt att fästa till din feeder att hindra ekorrar från att kunna få ett grepp om dem.
  • Placera inte matare nära träd eller ditt hem. Ekorrar kommer att kunna kringgå skyddet genom att hoppa från grenarna eller ditt hem takfot till fågelbordet.
  • Håll området under fågelbordet ren. Det kan vara jobbigt, men plocka upp herrelösa frön som har tappats av fåglar kommer att hålla ekorrar från att hänga ut nära din feeder.
  • Fyll din fågelbordet med safflorfrön. Fåglar är glada att äta dessa frön, men ekorrar hitta dem bitter.
 3. 3
  Skydda din trädgård med ett staket. Ekorrar kommer gräva upp lökar och riva av grönsaker om du inte vidta åtgärder för att skydda trädgården. Använd ett stängsel och se till att den är begravd omkring en fot i marken, så att ekorrarna kan inte gräva i det.
 4. 4
  Använd ekorre repellerande. Flera produkter finns på hårdvara och hem och trädgård butiker. De är oftast gjorda med naturliga ingredienser som orsakar ekorrar att hålla sig borta.
  • Vissa myggmedel görs med cayenne eller svartpeppar, som stöter bort ekorrar men inte bry fåglar. Dessa myggmedel kan tillsättas direkt till fågelbordet.
  • Vissa myggmedel görs med urinen av ekorrar "rovdjur. Dessa är tänkta att sprutas runt trädgårdar att hålla ekorrar borta.
 5. 5
  Mata ekorrar. Istället för att försöka driva ekorrarna borta, överväga att mata dem för att hålla dem ur din fågelbordet och trädgård. Scatter ekorre foder runt gården, eller köpa en matare och placera den långt borta från din fågelbordet och trädgård.
 6. 6
  Prova rörelse-aktiverade sprinkler. Dessa kommer att spraya ekorrar när de kommer för nära, med den extra fördelen att vattna gräsmattan.

Styra ekorrar inomhus

 1. 1
  Se till att din vind inte har mat i den. Om ekorrar upprepade gånger komma in i din vind, kan de lukta något i det som lockar dem. Städa ur vinden och göra det säkert något som kunde vara aptitretande.
 2. 2
  Trim grenar som hänger nära ditt tak och skorsten. Ekorrar kan hoppa direkt från grenarna till ditt tak.
 3. 3
  Placera en vakt över din skorsten. Om ekorrar och andra Critters ofta ange ditt hem, överväga att placera ett djur vakt på din skorsten. Dessa är ofta tillverkade av rostfritt stålnät, så du behöver inte ta bort dem när du använder din eldstad.
 4. 4
  Ge en flyktväg. Om en vapendragare inte fastna i skorstenen eller på vinden, se till att det finns ett sätt att komma ut. Häng ett rep ner genom din skorsten så att den kan klättra upp till taket. Öppna ett fönster i attacken och lura ut det med ekorre mat.
 5. 5
  Köp en levande fälla. Hem och trädgård butiker säljer fällor gjorda speciellt för att fånga ekorrar utan att skada dem. Ställ upp i vinden, och när ekorren är fångad, ta det utanför och släpp den.
 6. 6
  Ring djurkontroll. Du kanske inte vill ta itu med lösa ekorrar i din vind och skorsten på egen hand. Ring djurkontroll att komma över och fånga ekorren för dig.

Tips

 • Försök att förebygga före borttagning. Om du kan räkna ut varför ekorrarna är det i första hand, kan du bli av med dem utan att behöva använda fällor eller orsaka några skador på dem.

Varningar

 • Även om det kan ha sett snyggt på "The Roadrunner" karikatyrerna, sprutning dina lågt liggande träd med hala vätskor som matlagning spray så att ekorrarna ramla inte fungerar.
 • Efter att ha tagit del av dessa handlingar, kan du ändå måste vänta till nästa säsong innan ekorrar bygger sina bon på annat håll. Ha tålamod.