Wki

Hur bli av med getingar marken digger (cikada mördare) från din gräsmatta

Den här artikeln innehåller anvisningar om hur man utrota Ground-grävare geting (annars känd som cikada-killer) boet angrepp på din gräsmatta / fastighet.

Steg

Hur bli av med getingar marken digger (cikada mördare) från din gräsmatta. Ground-grävare geting.
Hur bli av med getingar marken digger (cikada mördare) från din gräsmatta. Ground-grävare geting.

Vad du behöver veta up front

 1. 1
  Läs om getingar marken digger. Jord-grävare getingar (GDWs) är mycket stor (något större än en Green Hornet) passiv-aggressiva getingar som "bygga" sina bon i torr obefruktade, jord. De är oftast stora och svarta arbetsföra med gula ränder på deras back-end. När fullvuxen, mäter de ca en och en halv inches (eller fler) i längd med ungefär en och en kvarts tum brett vingspann.
 2. 2
  Know tecken. Du vet att du har mark-digger getingbon i din gräsmatta eller trädgård när du ser små granulära högar av smuts staplade upp allt från två-till-fem inches i höjd. Vid basen av högen av granulärt smuts kommer att vara en finger-stora hål med en "bana" av smuts som leder ut från den.
  • De bon kommer sporadiskt byggt hela din gräsmatta eller trädgård, men är typiskt i de torraste områdena och / eller under längre gräs / ogräs eller under växande blommor. GDWs inte gillar, men kan leva i, fuktig jord.
 3. 3
  Ta reda livscykeln. I nordöstra USA, är livscykeln för en mark-grävare geting ungefär en månad med början i mitten av juli och slutar i mitten till slutet av augusti (beroende på var du bor, kan deras livscykel startar tidigare eller senare). De går från unga vuxna surr om spelar-attackera med varandra, till full storlek vuxna i cirka två till tre veckor.
 4. 4
  Vet att de bara sting när attackerad. Medan mycket hotfulla ser, de är passiva Stingers --- betyder endast om mycket hotade kommer de att anfalla och sting. Du skulle nästan behöva börja gräva i sina bon när de flyger omkring för en att komma på dig och sticka dig (så, gör inte det!). Annars tenderar de att skryta om att kolla dig och att skrämma bort dig --- och de kommer förmodligen att första gången du stöter på dem. Vet att de hellre skulle gå vidare med sin verksamhet för att döda cikador upp i träden än sticka dig.

Hur bli av med getingar marken digger

 1. 1
  Medan metoden nedan princip dödar getingar i boet, har jag hittat någon annan (safe-for-närheten-husdjur) sätt att utrota dem från min egen gräsmatta än denna metod. Jag får fortfarande bon från år till år, men endast en, kanske två nu. Tricket är att döda dem alla när de är i sina bon så att deras barn inte kommer att komma tillbaka till samma plats de föddes.
 2. 2
  Få varorna. Att utrota ett angrepp av Ground-digger getingar (GDWs), inköp från din lokala parti butik och stormarknad, följande punkter: a) en stor påse med vit plast knivar, och b) upp till tre eller fyra kanna liter regelbunden eller citron ammoniak.
 3. 3
  Under dagen, när Getingarna är upp jakten för cikador i träden, markera varje boet du hittar med en av plast knivar trycks mot marken så nära hålet i boet som möjligt (utan att störa hålet). Lämna tillräckligt med kniven sticker upp ur marken så att du kan se det.
 4. 4
  Efter 10: 30 eller 11:00, (senare är bättre), den kvällen, med hjälp av en ficklampa, söka knivarna du placerade och häll försiktigt ungefär två till tre koppar ammoniak i varje hål. Vid denna tidpunkt Getingarna är förmodligen häckar / sover, så du kommer att fånga dem medan i boet. (Du kan sträcka ut mängden ammoniak genom att blanda en ett-till-ett förhållande mellan vatten och ammoniak. Den utspädda styrkan fortfarande kommer att vara tillräckligt för att döda dem.) Ta inte bort knivarna.
 5. 5
  Nästa dag, upprepa processen om eventuella nya bon som du hittar i marken. Du vet de nya bon från de gamla eftersom du fortfarande har knivarna på plats från kvällen innan. När du har identifierat de nya bon, ta bort den gamla knives.You kan ha att ständigt upprepa processen beroende på den ursprungliga mängden getingar. Eller så kan du slå getingar med tennisracketar, knackar dem till marken och sedan trampa på dem.

Tips

 • Om du har husdjur, är det mycket viktigt att du inte tillåter din hund att gräva någonstans nära ett bo. Du får heller inte använda en diazinon eller någon annan POWDERED toxisk behandling på GDW hålen. Hundar och katter kommer inte vet att pulvret är dödligt för dem.
 • Dela instruktionerna med dina grannar som är chansen, kommer de också GDWs och inte vet vad de är eller hur man bli av med dem. Om de inte gör något, du har ett angrepp på blocket innan du vet det.
 • Du kommer förmodligen fortsätta att ha bon varje år. Men, om du upprepar samma process ovanför varje år, kommer dina chanser att få fler bon följande åren minskar kraftigt.
 • Ju fler cikador som finns, desto fler GDWs du har. Så, om du har 7-åriga cikada angrepp cykler, är chansen att du har en hel del GDW bon för att ta itu med vart sjunde år, om du (och dina grannar) följa metoden ovan för att utrota dem.
 • Om du ser en GDW med en cikada under dess mage, snabbt få ut den ammoniak och häll ner det i hålet så fort GDW går in i boet. (Fåglar kommer faktiskt attackera [i luften] en GDW bär en cikada under dess mage.)

Varningar

 • Gör skaka INTE eller förvärra en GDW. De kan attackera och sting dig om sina bon är hotade på något sätt. Men rådas hanarna inte ens har Stingers, och honorna sting under extrem provokation bara. Wikipedia rapporterar de kvinnliga svider som relativt "svaga". Som sådan är det viktigt att du följer stegen ovan när du inte ser några GDWs flyger runt --- vänta tills de är antingen upp i träden (dagtid) eller i boet (om natten).
 • Använd en låg-powered blixtljus vid behandling av bon på natten. Även på natten GDWs kommer att flyga mot ett mycket starkt ljus.
 • Försök att inte trampa på dem, de är mycket snabbt när de är unga vuxna / vuxna. När de blir äldre, tenderar de att sakta ner, men kan ändå svida om hotade.

Saker du behöver

 • Stor påse med vit plast parti knivar
 • Upp till fyra eller fler liter ammoniak (regelbunden eller citron)
 • Courage