Wki

Hur man kan bli av en geting boet

Om du upptäcker en geting boet nära ditt hem, och du känner att det utgör en fara för dig själv, din familj eller dina husdjur, då måste det tas bort så fort som möjligt.

Steg

Hur man kan bli av en geting boet. Gå till din läkare och se till att du inte är allergisk mot geting / hornet gift.
Hur man kan bli av en geting boet. Gå till din läkare och se till att du inte är allergisk mot geting / hornet gift.
 1. 1
  Gå till din läkare och se till att du inte är allergisk mot geting / hornet gift.
 2. 2
  Kontrollera vilken typ av getingar de är att se om de kan tas bort, eller om gift är det enda sättet.
 3. 3
  Köp en burk geting / bålgeting remover och läs instruktionerna.
 4. 4
  Notera placeringen av boet. Om det är nära en dörröppning, se till att du har en annan väg in till hemmet för att använda under behandlingsperioden.
 5. 5
  Vänta på lämplig tid på dagen (som rekommenderas på burk). Nattetid är oftast den bästa tiden eftersom getingar / hornets kommer alla att vara i eller på boet.
 6. 6
  Sätt på flera lager av gamla kläder (för att hålla gift rester av din bra kläder), med handskar och en hatt.
 7. 7
  Bära ett par glasögon för ögonskydd.
 8. 8
  Rensa området från alla husdjur och människor --- särskilt barn.
 9. 9
  inte undertill inte>. Ha en flyktväg planerat att använda för att komma tillbaka in i ditt hem eller för att komma bort från det området.
 10. 10
  Spraya rikligt med giftet direkt vid boet. Fastnar inte runt när du använder bekämpningsmedel - rensa området omedelbart.
 11. 11
  Vänta den rekommenderade tidsperioden undvika området helt. (Många burkar kommer att säga att vänta över natten). Använd din alternativa dörr om boet är nära din post dörren.
 12. 12
  Titta att se till att det inte finns någon mer aktivitet i boet. Återigen sätta dina glasögon på och slå ner boet och kasta den i papperskorgen.

Tips

 • Om du är allergisk mot geting / hornet gift, kontakta en professionell skadedjursbekämpare och undvika boet helt.
 • Spray lim fungerar förvånansvärt bra (bättre än vissa gifter) och är ungefär samma pris. Getingarna kan börja komma ut men fastnar till boet och sedan varandra igensättning utgångshålet. Spraya gott om det på utgången efter att de har slutat komma ut för de återvändande getingar. Spraylim dock inte fungerar för bin som till skillnad från getingar äter de döda igensättning hålet, getingar kommer inte.
 • De mint-baserade wasp mördare är lika effektiva och mindre giftiga för dig och ditt husdjur.
 • Städa ur din Shop Vac. Lägg en tum eller två av såpvatten. Placera röret bredvid boet öppning och slå på VAC och låt den gå så länge du ser något kommer eller kommer från boet. Alla flygande insekter som lämnar hålet kommer att sugas in och dödas. Inga bekämpningsmedel, inga arga insekter, fungerar bra!
 • Antingen tvätta dessa gamla kläder i en annan last eller kasta dem för att minimera din exponering för giftet från sprayen.
 • Ett mer naturligt sätt skulle kunna vara att bygga en liten brand eller sätta din grill nedanför boet och låta röken stiga upp. Röken kommer kväva dem och de kommer att evakuera boet vilket tillåter dig att ta bort den på ett säkert sätt. (. Men se upp för fast eller kvardröjande getingar) Men använd inte denna metod för ett bo på eller i närheten av ett hus: många hus bränder oavsiktligt startat på detta sätt.
 • En annan metod är att få en stor butik-vac med en stav lång nog att nå boet. Kontrollera utloppet ur Vac har en grill / skärm / net tillräckligt liten för att förhindra getingar från att fly. Nå upp & dammsuga boet, inklusive eventuella herrelösa vuxna du ser sedan blockera handsugens (Shop-Vacs suga snabbare än getingar kan flyga, så om ditt trollspö är tillräckligt länge, kommer de inte att kunna flyga tillbaka ut innan du blockera den av.). Lyssna noga för eventuella surrande / brummande innan frigörande trollstav och / eller städa ur butiken vac. Om du inte har hört något efter flera timmar - eller vad tid du är bekväm med - det bör vara tillräckligt säkert för att dumpa innehållet i en fodrad skräp-påse skräp hink.
 • Om du har ett bo på ditt hus, är en annan naturlig men mycket effektiv metod för att placera en hink full med kokande (eller så nära kokning som möjligt) vatten under boet. Använd en lång pinne att slå boet i hinken. Använd en kort pinne till mush boet isär efteråt, för att säkerställa att eventuella vuxna i det liksom larver kokas eller drunknade. Detta görs bäst användning av personlig skyddsutrustning, så att alla vuxna som gjorde det, inte sticka dig. (Om du inte har något emot kemikalier, med en andra person bespruta de sista vuxna gör denna metod mycket mer bekväm.) När boet drottning (inuti boet) är död, kommer eventuella återstående vuxna dör, efter att inte kunna hitta boet.

Varningar

 • Bara utrota getingar själv om boet är relativt liten, i vanlig syn och inom räckhåll för en handhållen sprayburk. Om något av dessa villkor inte är tillämpliga, försök inte att göra det själv - det är för farligt. Ring skadedjursbekämpning för att ta bort dem för dig.
 • Var mycket noga med att inte bo runt boet tillräckligt länge för Getingarna att hitta dig och sticka dig.
 • Getingar kan vara mycket farligt, så ytterst försiktig.
 • Försök inte att spraya en redan irriterad boet. Hornets / getingar kan inte alla vara i boet när du försöker att spraya. Ge boet några timmar för att lugna ner sig.

Saker du behöver

 • en burk geting / bålgeting remover
 • flera lager av gamla kläder, handskar och mössa
 • ett par glasögon

ett ljus