Wki

Hur att växa pelargon

En pelargon är en blommande årlig som växer i hela solen. Geranium blommor varierar i färg och storlek blom. Geranium bladverk varierar också i färg och typ. Geranium växter är semi-härdiga och är lätta att odla. Följande är en guide som hjälper dig att växa geranium växter.

Steg

Hur att växa pelargon. Odla geranium växter i en rabatt eller i en behållare.
Hur att växa pelargon. Odla geranium växter i en rabatt eller i en behållare.
 1. 1
  Odla geranium växter i en rabatt eller i en behållare. De fungerar bra på båda platserna. Du kan odla pelargon växter inomhus eller utomhus. Många människor tar sina pelargoner inomhus för vintern.
 2. 2
  Sow pelargon frön eller köpa geranium växter efter all fara för frost är förbi. Om du väljer att odla din egen säd, kan du sår dem direkt i din blomma säng. Den enda nackdelen med detta är att dina växter kommer att få en sen start, och du kommer att få vänta ett tag för dem att blomma. Du kan starta frön inomhus för att få en skjuts på våren.
 3. 3
  Ställ pelargon växter nivå med marken vid plantering i en blomma säng. Var mycket försiktig med skaften vid hantering av plantorna, och försöka undvika täcker botten av stammen med jord. Detta kan orsaka växten att ruttna.
 4. 4
  Lägg kompost till din jord för att främja en sund växt och trevligt blommar. Pelargoner är inte kräsen om deras mark, men kompost hjälper.
 5. 5
  Placera dina geranium växter i fullt solljus. Pelargoner tål halvskugga, men de växer bäst och blommar bäst i full solen.
 6. 6
  Vatten pelargoner sparsamt. Pelargoner gör inte bra om de är över vattnas. Kontrollera anläggningen för att se om det fortfarande är fuktig innan du vatten. Du kommer att vilja plantera pelargoner i ett område eller i en behållare som är väl dränerad.
 7. 7
  Ta bort eventuella förbrukade blommar från geranium anläggningen. Ta bort alla döda blad eller stammar från anläggningen. Behåll de gamla pelargon blommor nöp tillbaka för att hjälpa växten producerar mer algblomning.
 8. 8
  Gödsla med flytande gödselmedel såsom 20-20-20 eller 15-30-15. Följ anvisningarna på gödsel att veta hur mycket och hur ofta för att befrukta. Försök att hålla från att få gödsel på växternas blad.
 9. 9
  Lämna pelargoner utomhus längre än du lämnar de flesta andra växter. De tål en liten mängd kallt på hösten.
 10. 10
  Ställ pelargoner i ett fönster för att få full sol, om du växer dem som krukväxter. De kan flyttas in och ut ur huset för att passa vädret i ditt område.

Tips

 • Odla pelargoner själva i behållare eller blanda dem med andra växter för att göra trädgården behållare. Geranium blommor smälter väl med massor av andra växter.
 • Geranium växter kan vara rotad. Bryt av en stam och ta bort de nedersta bladen. Root i rotningsmedium som du skulle andra sticklingar.

Saker du behöver

 • Geranium växter
 • Geranium frön
 • Gödselmedel
 • Behållare
 • Vatten
 • Rotningsmedium