Wki

Hur att växa bougainvillea

Bougainvillea bryter fram med färgglada blommor från vår till höst. Bougainvillea växter är en älskad Förutom många trädgårdar och väggar. Om du är angelägen om att lägga till dem i din trädgård, ger den här artikeln en guide till att odla dem framgångsrikt.

Steg

Hur att växa bougainvillea. Ge bougainvillea växter väldränerad jord.
Hur att växa bougainvillea. Ge bougainvillea växter väldränerad jord.
 1. 1
  Ge bougainvillea växter väldränerad jord. För detta ändamål är jorden bäst om grusade, och bougainvillea faktiskt gynnar dålig kvalitet jord. Om du växer dem i en kastrull, se de särskilda instruktioner som följer.
 2. 2
  Placera bougainvillea anläggningen i den bästa platsen. Bougainvillea är en sol-älskare och det kommer att växa bäst i full sol läge, i det öppna, vänd rakt norr (i södra halvklotet) och rakt norrut (norra halvklotet). Värme är inte en fråga för bougainvillea.
 3. 3
  Vatten sparsamt. Bougainvillea växter försvagas med för mycket vattning, slutar upp med alla blad tillväxt i stället för blommor.
 4. 4
  Gödsla regelbundet. Mata anläggningen gödningsmedel hög fosfat och vatten här i väl runt rötterna. Om växten växer alltför kraftigt, dock skära ner på gödningsmedel.
 5. 5
  Beskär. Bougainvillea växter är produktiv odlare och behöver bra beskärning tvinga blommar istället:
  • Vänta de första färgglada högblad att bilda och falla under våren
  • När de faller, beskära överskott tillväxt
  • Gödsla. Detta kommer att orsaka nya blom på de kortare blommande sporrar
  • Upprepa under blomningstiden som behövs.
 6. 6
  Träna bougainvillea. Bougainvillea växter behöver stöd för att täcka en vägg, staket eller annat område. Skapa rader med tråd eller snöre mot ytan som du vill ha täckt. Stoppa de bougainvillea grenar bakom dessa riktlinjer stödjer regelbundet. Håll ett vakande öga på tillväxt och justera vid behov tills bougainvillea börjar täcker vägg eller annan yta.

Container växande

 1. 1
  Välj rätt storlek container. Det finns några grundläggande krav:
  • Välj en kruka som är minst 30cm-40cm bred.
  • Välj en tung kruka. Detta kommer att förhindra potten från blåser över i regnet.
 2. 2
  Skapa en hel del dräneringshål för vattnet att rinna igenom. Bougainvillea växter gillar inte att ha "våta fötter".
 3. 3
  Linje potten med trasiga kruka bitar eller grus.
 4. 4
  Fyll på med denna mix: Mix 50/50 vulkanisk slagg med väl nedbrutet kompost och sand.
 5. 5
  Väx endast utomhus. Placera behållaren någonstans utomhus, helst på en plats med tillräcklig solsken varje dag. Om du inte kan göra detta, eller föredrar att odla bougainvillea inomhus, leta efter bougainvillea växter som tål detta. I kallare klimat, kan det vara en god idé att låta växten övervintra inomhus och hålla det utomhus under sommaren.

Tips

 • Undvik att vattna bougainvillea, vilket kan förhindra blomning och i värsta fall kan orsaka röta, förfall och förstörelse av anläggningen.
 • På det hela taget är bougainvillea relativt sjukdomsfria. Worms, bladlöss och malar kan vara ett problem.

Varningar

 • Vissa personer kan få hudutslag från beskärning bougainvillea, liknande den från Poison Ivy. Använd handskar och beskyddare ärm när beskärning.

Saker du behöver

 • Fertilizer hög i fosfat
 • Om ingjutning: vulkanisk slagg, nedbrutet kompost, sand och behållare (stor)