Wki

Hur att växa begonia

Begonia är blommande växter med vaxartade blad. Det finns flera sorter och färger begonia. Begonia kan odlas utomhus i varmare väder, eller de kan odlas inomhus som krukväxter. När odlas utomhus, kan begonia odlas i rabatter eller i containrar. De kommer också att växa i amplar. Om du vill växa begonia för dig själv, följ dessa steg.

Steg

Hur att växa begonia. Köp begonia växter från din lokala trädgårdsskötsel center.
Hur att växa begonia. Köp begonia växter från din lokala trädgårdsskötsel center.
 1. 1
  Köp begonia växter från din lokala trädgårdsskötsel center. Leta efter friska plantor vid inköp och välj din favorit blomma färger. De flesta begonia kommer bara att växa till cirka 6 9 inches (15cm till 22.5cm) högväxt.
 2. 2
  Ställ växterna utomhus efter all fara för frost är över. Begonia gillar varmt väder. Du kan plantera begonia i filtrerad sol eller full skugga. Detta är en blommande växt som kommer att göra bra i skuggan.
 3. 3
  Bestäm om du ska ställa dina växter i rabatterna eller i containrar. Varje behållare som du använder bör ha dräneringshål i botten. Du kan också använda hängande korgar för plantering begonia.
 4. 4
  Förbered jorden genom att lägga torv och sand. Jorden bör vara lös och väldränerad.
 5. 5
  Gräv ett hål för begonia växter i rabatterna eller containrar. Hålet ska vara tillräckligt stor för anläggningen och marken som är runt det.
 6. 6
  Sätt begonia anläggningen försiktigt i hålet och packa jorden runt anläggningen.
 7. 7
  Vatten begonia när jorden runt dem är torr. Begonia kommer att ruttna om de blir för blöt. Du kan använda handen för att känna om jorden är torr och behöver vatten.
 8. 8
  Gödsla de begonia en gång i månaden med ett hushåll gödningsmedel. Du kan befrukta mindre ofta om begonia är i huset.
 9. 9
  Nyp bort alla döda blommor eller blad. Det är också en bra idé att nypa tillbaka bitar av begonia växter åtminstone en gång, så att växterna kommer att växa fylligare. Nypa begonia växter tillbaka kommer också att hjälpa dem att blomma mer.
 10. 10
  Ta begonia som är i krukor inomhus för vintern. Begonia göra bra krukväxter, eftersom de gör bra i skuggan.

Tips

 • Om du tar din utomhus växter inomhus för vintern, kan de stoppa blomningen. De ska börja igen när du ställer tillbaka dem utomhus våren därpå.
 • Om du nyper tillbaka bitar av begonia, kan du lägga dem i vatten i ditt hus till root. När rötterna utvecklas väl, ställa klippaggregatet i en kruka för att odla en ny begonia.
 • Begonia kan startas från frö, men det tar ca 4 månader för dem att vara redo att gå utomhus. Fröna är mycket känslig, så det är svårt att starta dina växter på detta sätt.
 • Du kan plantera begonia i en behållare med annan nyans loving växter. De gör mycket bra i en uteplats container trädgård.

Saker du behöver

 • Torv mossa
 • Sand
 • Gödselmedel
 • Vatten
 • Trädgård hoe
 • Behållare med dräneringshål
 • Hängande korgar