Wki

Hur att renovera ett gammalt skåp

Har du någonsin velat återställa en gammal (eller ny), stycke eller skåp och bara inte vet hur man ska börja? Eller kanske det är en bit som du bara inte gillar utseendet av längre och vill ändra den till något ljusare eller mer ögat tilltalande? I den här artikeln kommer du att lära dig några av de aktiviteter som krävs för att göra just det.

Steg

Hur att renovera ett gammalt skåp. Skaffa en gammal skåp.
Hur att renovera ett gammalt skåp. Skaffa en gammal skåp.
 1. 1
  Skaffa en gammal skåp. Den som används i den här artikeln är en gammal bagare kabinett tas från ett övergivet hus, troligen från 1930-talet eller 40-talet. Eftersom mer och mer av den gamla färgen avlägsnades angav konstruktionsteknik en handgjord pjäs eller kanske en high school butik projektet. Det är fortfarande mycket gamla såsom anges av 16 "bred klar tall virke används i mjöl lagerplatserna.
 2. 2
  Ta bort all hårdvara från några lådor, dörrar, ben osv. Handtagen bort från denna pjäs, enligt två lager färg, var tillverkade av mässing eller koppar pläterad stål. Mycket av pläteringen nöts bort, men de kan fortfarande återanvändas.
 3. 3
  Ta bort den övre. Skala den gamla färgen, eller i detta fall, den gamla linoleummattor finish. Om toppen är i funktionsdugligt skick, kan den lackeras, eller som ett alternativ, tillämpa keramiska plattor, eller ens laminatgolv för en vacker ny look. Om du väljer att förstora upp (till exempel för att göra ett äta område), mer av samma typ av virke måste förvärvas för att förlänga den (helst trä som matchar den gamla), eller en ny topp måste byggas. Detta verk fick en ny topp i gamla ladugården ved så att en bardisk kan läggas åt sidan.
 4. 4
  Börja att ta bort den gamla färgen med varmluftspistol (värme strippa). Håll vapnet rör sig i en cirkulär eller fram och tillbaka så att du inte bränna träet. Arbeta i små områden och när färgen börjar bubbla, använda spackel för att skrapa upp färgen. Var försiktig så att du inte repar eller trycka ut virket. Som en del av färgen börjar bubbla, hålla pistolen framför kniven, och tryck försiktigt spackel framåt. Sakta fortsätter att flytta pistolen framåt medan skrapning. Den varmluftspistol bara kommer att ta bort färg och lack, kommer det inte ta bort fläcken.
 5. 5
  Använd strippa för att städa upp alla skrymslen och vrår. Detta är också en bra tid att städa upp någon gammal hårdvara som du kommer att hålla, och reparera skadade delar av pjäsen. En liten mässing borste och en spik fungerar bra för rengöring detaljerade områden.
 6. 6
  Sand alla ytor tills önskat slutresultat uppnås. För att behålla den "gamla" look, de nicks, skölpar och bucklor kan lämnas kvar på plats. Om pjäsen ska målas, och en "ny" look önskas, kitt alla brister och låta spacklet torka innan slipning. På grund av krympning, om felet är stor, kan mer än ett skikt av kitt krävas.
 7. 7
  Stain pjäsen med önskad färg och låt torka. På träslag som furu, är det bäst att använda kokt linolja förtunnas med lacknafta, eller ett kommersiellt gjort trä balsam före ansökan fläcken för att uppnå en mer enhetlig färg.
 8. 8
  Applicera ett lager primer om pjäsen är skall målas.
 9. 9
  Applicera finishen på ditt val efter att låta fläcken torka, per instruktioner. En glansig polyuretantäckfärg är ett hållbart val för skåp. En HVLP sprutpistol är det bästa att använda för att tillämpa din yta om du har tillgång till en. Nästa skulle vara sprayburkar, men det kan bli dyrt. Senast är det gamla goda borsten. Om du använder en borste, köpa en bra en som är gjord för fullföljande arbete. Applicera målgång med försiktiga rörelser så bubblorna hålls till ett minimum. När ytan är helt täckt, och innan målgång börjar att ställa in, borsta hela området en sista gång, borsta endast i fiberriktningen. Ett lätt drag är allt som behövs. Om området är stort, arbeta i mindre sektioner, överlappar kanterna innan målgång blir klibbig.
 10. 10
  Använd x0000 (kallas 4 aught) stålull eller 220-400 grit sandpapper för att lätt sand de färdiga ytorna. Syftet med slipning är inte att ta bort målet, men att "rugga upp" målgång så nästa skikt kommer att följa den gamla, och släta eventuella defekter. Torka de slipade områdena för att ta bort damm med en putstrasa eller mjuk trasa doppad i tunnare och applicera ytterligare ett lager av finish. Upprepa detta steg tills önskad tjocklek och glans uppnås.
 11. 11
  Sätt tillbaka hårdvaran efter målgång har gott om tid att bota.
 12. 12
  Flytta pjäsen till sitt nya hem och njut av ditt hantverk.

Tips

 • Rör aldrig en exponerad yta på målgång tills det är helt torrt.
 • Ha tålamod. Beroende på storleken på den del du väljer, kan ett projekt som detta vara något tidskrävande. Denna bit tog i trakten av 30 timmar att slutföra, arbetar bara några timmar här och där på kvällar och lediga dagar.
 • Arbeta i ett väl ventilerat område, och undvik gnistor eller öppen eld i närheten av området målgång appliceras i.
 • Använd en hård och värmetålig plast spackel för att undvika skador på träet vid skrapning.
 • Vid användning av klämmor, är dess ofta en bra idé att använda bitar av skrot trä in mellan klämman och skåp trä för att hindra klämman från mejsling skåpet.

Varningar

 • Läs och förstå alla varningsetiketter på alla verktyg och produkter färg innan början.
 • Det är absolut nödvändigt att använda stripper i ett väl ventilerat utrymme.
 • Använd inte värmepistol när du använder ett brandfarligt strippa.

Saker du behöver

 • Varmluftspistol.
 • Gummihandskar
 • Skyddsglasögon
 • 2 "till 4" spackel
 • Färgborttagningsmedel
 • Liten elektrisk slipmaskin
 • ett sortiment av sandpapper
 • X0000 stålull
 • ett luftigt täckt arbetsplats
 • Stain eller måla
 • Lack eller någon form av täckfärg
 • pensel eller efterbehandling borste