Wki

Hur att hitta en hobby

Att ha en hobby bidrar till att göra dig till en mer intressant person och ger dig något fascinerande att prata om med andra. Det kan också hjälpa dig att undvika känslan uttråkad och ofta ger möjlighet att träffa nya människor med liknande intressen. Att lära sig något nytt är alltid bra för att hålla sinnet alert och aktiv, som är att upprätthålla ett långsiktigt intresse i något som enthralls dig. Detta kommer också att göra din mer av en intressant person än en person som är beroende av Facebook, titta på TV, eller göra andra tidsödande och ohälsosamma uppgifter, såsom fyllning tarmen.

Steg

Hur att hitta en hobby. Tänk på en hobby som kan intressera dig.
Hur att hitta en hobby. Tänk på en hobby som kan intressera dig.
 1. 1
  Tänk på en hobby som kan intressera dig. Det kan vara ett intresse som du alltid önskat att du hade tid att utforska, men aldrig haft tid eller pengar som krävs för att fullfölja ditt intresse.
  • Fråga dig själv dessa frågor: "Vad är något som jag skulle kunna göra hela dagen?", "Varför jag älskar att göra den här grejen?", "Är det värt att spendera min tid?", Och "Skulle jag njuta av det?".
 2. 2
  Samla saker för en cosmo tidningen Titta på väggarna i ditt postkontor, och tycker om att samla frimärken och vad du kanske behöver göra för att starta och underhålla en frimärkssamling. Tänk på andra objekt som du kanske gillar att samla, t.ex. mynt, dockor eller omslag choklad. Du kommer att behöva överväga hur du får dina samlarobjekt, där du kommer att sätta dem och om du ska visa dem. Och glöm inte att tänka på swappar med familjen!
 3. 3
  Upptäck konsten för en hobby. Har du någonsin gått till ett museum, tittade på målningarna på väggarna, och undrade om du kunde göra samma sak? Vad sägs om att försöka måla själv - i olja, akryl eller akvarell? Eller kanske försöka rita med kol eller färgpennor. Ett särskilt underbart sätt att engagera sig i ditt samhälle och göra konst på samma gång är att delta i att måla en väggmålning. Detta kommer att pågå under en lång tid och alla i ditt samhälle kommer att se det och le.
  • Konst har en lång inlärningskurva, mäter inte dina framsteg mot andras teckningar. Mäta det mot dina egna tidigare ritningar, datum allting, ta klasser eller låna / köpa handböcker och göra alla projekt. Spårande, mätmetoder som att använda ett rutnät och använder fotografier som hänvisningar inte är "fusk". Det finns inget fusk i konsten, om det inte är att bryta mot reglerna i en viss tävling.
 4. 4
  Skriva romaner och noveller. Varje år en online roman skriver gruppen på http://www.nanowrimo.org får tillsammans för att vända världens ensammaste konstform till något som Boston Marathon. Om du någonsin velat skriva en bok, gå vidare och ge det ett försök. Det är den största, men det finns andra online skriva utmaningar och grupper skrivande du kan få tillsammans med. Många områden har också offline skrivande grupper. Print on Demand-tekniken har gjort själv publicera en volym av din poesi, din roman eller dina historier rimligt prissatt för en hobby. Liksom konst, det finns en inlärningskurva att få tillräckligt bra på detta för mer än dina närmaste vänner och familj att gilla det, men tiden kommer att förbättra varje hobby och bara du vet historien du vill berätta.
 5. 5
  Njut av idrotten som en hobby. Titta på fotboll, basket, golf, friidrott eller turneringar tennis på tv eller på din lokala idrottsplats. Känner du att en sport är något som du skulle älska att lära sig? Tänk vad det skulle kosta, och den tid det skulle ta att lära sig och spela. Har du de tillgängliga medlen för denna typ av hobby? Skulle du ha tålamod det skulle ta att verkligen lära sig att spela eller träna för någon av dessa sporter? Vill du hellre spela en lagsport eller individuell sport? Kanske finns det vänner eller familjemedlemmar som redan har utrustning och uniformer man kan ha, samt tips för hur du kan börja din valda idrotten. Fråga dem om deras erfarenheter och lyssna till deras förslag.
 6. 6
  Kanske elektronik är hobby för dig? Men elektronik som hobby är inte enkel och solid, den har många olika intressanta branscher. Amatörradio, ljud, mikrokontroller, robotteknik, samt restaurering av olika årgång utrustning är några exempel. Men det är upp till dig vilken av dessa grenar att välja - eller kombinera flera, om du önskar!
 7. 7
  Ta upp en utomhusaktivitet. Kanske du är en "utomhus" person, någon som skulle njuta av utomhus hobbies, såsom fiske, vandring, flygande fjärrstyrda modellflygplan eller drakar i parken, vattenskidor, camping eller cykla. Tänk på hur mycket du gillar olika typer av väder (varmt, kallt, regn, sol, snö etc.) och komma nära naturen. Om detta låter som något du skulle verkligen njuta av att göra, och sedan undersöka hur man kan börja lära sig ett eller flera av dessa verksamheter. Ofta är dessa utomhus aktiviteter kommer att ha en klubb du kan gå, eller du kan få dina vänner tillsammans och prova en utomhus aktivitet som en grupp.
 8. 8
  Ta upp en inomhus aktivitet. Kanske du är mer av en "inomhus personen". Kanske du skulle njuta av stickning,, göra pussel och pyssla, måla, göra keramik etc. Bläddra runt ett hantverk butik och hitta olika hantverk idéer och förnödenheter. Fråga vänner och familj om de har hantverk leveranser och mönster som de inte använder. Andra ställen att leta efter idéer inkluderar spel butiker, leksaksaffärer, butiker hobby, ditt lokala bibliotek eller aktivitetscenter och skola.
 9. 9
  Kombinera inomhus-och utomhusaktiviteter. Naturligtvis finns det inget som säger att du inte kan vara både en inomhus och en utomhus person! Kanske i sommar du älskar att cykla och på vintern du älskar att göra tändsticka slott. Tänk vilka säsonger du vill njuta av din hobby i.
 10. 10
  Ta upp träbearbetning. Titta igenom Internet på olika träbearbetning hobbies. Saker såsom leksaker, skrivbord bästa objekt, möbler, spel etc. är alla idéer för att göra i trä. Om du har ett arbetsrum i ett garage, kanske du vill köpa en projekt-kit som en miniatyr och bygga och dekorera det hela själv. Du kan även njuta av att göra miniatyr möbler själv istället för att köpa den färdiga.
 11. 11
  Överväg miniatyrer. Miniatyr tåg, tävlingsbilar, tennsoldater, spelpjäser etc. är en spännande hobby som kommer att innehålla målning, byggnation, hantverk och mycket mer. Göra miniatyrer passar någon med ett öga för detaljer och en hel del tålamod. Denna hobby kan vara så genomarbetade eller så enkelt som du vill, många av de bästa miniatyrer är gjorda av saker du hittar runt huset och använd din fantasi för att förvandlas till något annat.
 12. 12
  Prova att bläddra igenom Google. Det finns en hel del artiklar att läsa, och en del är mycket intressant!
 13. 13
  Vänta tills du har forskat den initiala kostnaden och den långsiktiga kostnader och tid som behövs innan du hoppar in i en hobby. Se till att du har råd med det, och har tid att avvara. När du börjar, börja i liten skala. Till exempel kan du göra en hel del astronomi med blotta ögat. Om du har lärt dig och fortsatte med det, bör nästa steg vara att köpa en bra uppsättning kikare. Investera i den tjusiga teleskopet bara när du är säker på att du är engagerad.
 14. 14
  Sök på Internet eller besöka ett lokalt bibliotek eller allaktivitetshus för mer information. Leta efter information relaterad till hobby du är intresserad Ta reda på om du skulle behöva köpa varor via Internet, eller om du har leverantörer som bor i ditt område. Om det är något på Internet som du vill och du inte har ett kreditkort, be en förälder eller en vän som hjälper dig. Ibland även en butik ägaren är den person att fråga, eftersom de kan beställa förbrukningsmaterial i för dig att använda sina egna kontakter.
 15. 15
  Få en coach. Till exempel om du alltid velat vara konkurrenskraftiga i simning hitta ett dopp coach. Du är aldrig för gammal för att börja.
 16. 16
  Kom igång på din hobby! När du har bestämt vilken hobby passar dig bäst på alla sätt och du har köpt eller lånat utrustning, kläder, verktyg och allt annat du behöver, är det dags att få det att hända. Räkna med att börja långsamt i början, när man lär sig, så ha tålamod. Du kan även hitta en klubb att gå och träffa andra med liknande intressen. Detta är ett bra sätt att träffa nya vänner och utbyta idéer.
 17. 17
  Visa din hobby eller tävla. När du blir väldigt bra på ditt valda hobby, kanske du vill delta i tävlingar för att testa dina färdigheter eller för att visa ditt arbete. Tänk på idrottstävlingar, mässor eller utställningar för hantverk och konstverk, klubbmöten för show-och-berätta eller kanske till och med en skola eller college händelsen är en bra chans att visa upp dina färdigheter.
 18. 18
  Gå till bokhandeln. Titta i tidningen avsnittet och se om det är något du tycker är intressant. Om det finns, till exempel du gillar Newsweek, kanske ett jobb inom politiken.
 19. 19
  Varför inte skapa ett konto på google? Gå med webbplatsen, bidra med artiklar, och interagera med andra redaktörer.

Tips

 • Se till att du hobby inte kommer att ta bort den tid du behöver för att spendera med din familj och vänner. Involvera dem om du kan och be dem komma och se dig spela sport eller för att se ditt arbete på display.If du inte har mycket pengar i början av din hobby, börja mycket liten eller hitta en hobby som inte kostar någonting. Låna saker från andra människor - ofta äldre människor har provat en hobby och inte längre bryr sig om det och de kan ge objekten till dig. Ett annat sätt att tjäna pengar är att sälja de objekt som du har skapat i din hobby. Detta kommer att fungera för hobbies som hantverk, konstverk och träslöjd. Det måste vara av god kvalitet, så se till att du är bra på det först.
 • Innan du engagera dig starta din hobby, hitta en plats att arbeta på det, och att lagra den om det görs inomhus. Även utomhus hobbies som behöver utrustningen kräver lagringsutrymme - hockeyklubbor, bollar fotboll, stövlar, cyklar, tält etc. alla måste gå någonstans när du inte använder dem.
 • Varor för nästan alla hobby kommer att bli mycket billigare (och miljövänlig) om de har framställts i stället för nytt.
 • I början, fundera på vad hobby du inte tror att du vill. Det kommer att minska söktermer.
 • När du driva en hobby för någon längre tid, får du bra på det. Ofta kan du nå en punkt där det kan betala sig som att sälja konst eller hantverk, coachning andra idrottare, skriva artiklar, undervisa andra eller visa det för antagning i fråga om mycket omfattande järnvägen inställningar. Detta är ett bra sätt att hålla kostnaderna nere.
 • Försök att hitta något som du är oftast bra på!
 • Prova något som vid första verkar till skillnad från dig, kan du bli förvånad när du utmärka sig på det!
 • Välj en inomhus hobby och en dörr hobby att hålla saker intressant.

Varningar

 • Bli inte alltför hooked på hobby eller du kanske gå sönder eller förlora relationer med de du älskar. Minns att umgås med nära och kära kan göra mycket speciella minnen för dig och för dem.
 • Alltid få de bästa instruktioner om hur man gör saker och göra dem. Om det är sport, vara mycket noga med att värma upp ordentligt och inte försöka göra något svårt om du inte har haft rätt utbildning. Om det är att göra något, läs instruktionerna noga och ha tålamod. Om du hanterar något farligt, antingen söka hjälp från någon annan som en förälder, kollega eller yrkesmässiga eller följ instruktionerna exakt.
 • Oavsett vad din hobby är, studera säkerhetsföreskrifter relaterade till den och lyda dem strikt.
 • Spelande är inte en hobby, och det kan mycket troligt bli en enorm besatthet och kosta dig dyrt i längden.
 • Din hobby ska inte ske på bekostnad av dina studier eller ditt arbete.
 • Starta inte en hobby som skulle vara dyrt att starta och underhålla om du måste använda pengar budgeterade för familjens utgifter eller ett college fond för dig eller dina barn.
 • Aldrig stjäla tillbehör för din hobby för en, det är olagligt och du inte vill göra en negativ bild kring din hobby.
 • När du får bra på din hobby, allvarligt väga valet av "gå professional".
 • Det kan sluta vara roligt eller avkopplande när du behöver möta deadlines och hålla konsekvent professionell kvalitet. Om du går professionell, leta efter en ny hobby som är unrelated att ta sin plats som något man lindra stress med och har inga förväntningar på något annat än glädje med.
 • Gör det med en grupp människor. Detta kommer att göra det roligare och du skulle njuta av det som en grupp mer eftersom du inte kommer att känna sig ensam och depressed.If du föredrar att göra det ensam du kan men inte gör det så tråkigt.
 • Gör det inte så komplicerat eller tråkigt. Detta kommer att avskräcka dig och minska risken för att göra det om och om igen så försök att fylla den med liv. Till exempel kan du dansa på musik istället för att dansa fritt utan en rytm.