Wki

Hur kallt lästa

Vill du bli en hit på nästa fest? Cold reading är ett klassiskt trick som används av magiker, siare, synska och andra underhållare och charlataner. Genom att be en person rätt frågor, lyssna noga, och göra en gissning eller två, kan du övertyga även många skeptiker att du verkligen har möjlighet att kommunicera med andevärlden.

Steg

Hur kallt lästa. Gör en mental lista på antaganden om personen.
Hur kallt lästa. Gör en mental lista på antaganden om personen.

Välj ditt ämne

 1. 1
  Välj ett ämne. "Subjektet" är den person som du kommer att utföra cold reading.
  • Välj den person du kommer "cold läsa" i förväg om möjligt. Ju mer tid du måste lära dig om ditt ämne, desto bättre. Några kalla läsare har faktiskt medbrottslingar besök eller intervjua motivet innan den kalla behandlingen så att den kalla läsaren kan sedan använda denna information för att blända ämnet och publiken.
  • Att be om en volontär är också ett bra sätt att välja någon, som volontärer kommer sannolikt att vara mottaglig och, ännu viktigare, kommer sannolikt vill tro att du kan kommunicera med de döda eller att du kan se saker om dem som du bör ha någon sätt att veta. Men se upp för skeptiker.
  • "Shotgun" publiken. Shotgunning är en teknik där du gör en eller flera breda allmänna påståenden, såsom "Jag känner någon som har haft några äktenskapliga problem nyligen," eller "Det är någon som heter, tror jag, Billy, det är att be att kommunicera med sitt barnbarn. " När du adresserar dessa uttalanden till publiken, titta efter reaktioner. Det är nästan säkert någon som har nyligen haft äktenskapliga problem eller vars farfar gick under namnet Billy.
  • Om du vill begränsa din pool ned ytterligare, kan du försöka att förfina din "kunskap" genom att sedan göra mer specifika påståenden, till exempel, "Detta Billy, levde han ett långt liv Han brukade njuta, nej kanske -. Vara i utomhus. " Fokusera på de människor som reagerade på din mycket bred första uttalande och sedan leta efter ytterligare reaktioner. Med denna teknik kan du vinna patientens förtroende och att förvåna publiken innan behandlingen ens har börjat.
 2. 2
  Följ ditt ämne. Även om du bara har lite tid att lära känna ditt ämne, kan du lära dig fortfarande en hel del av "profilering" dem.
  • Titta på lättillgängliga visuella ledtrådar om den person som kommer att berätta något om dem. Deras ålder, hur de klär sig, deras längd och vikt, och närvaron eller frånvaron av en vigselring finns bland de många ledtrådar som kan hjälpa dig genast veta mer om personen.
  • Läs patientens kropp språk. Innan behandlingen startar och hela din cold reading, titta på patientens kroppsspråk noggrant. Ofrivilliga gester, ansiktsuttryck och förändringar i kan berätta om personen blir orolig, som vanligtvis är ett gott tecken på att du har sagt något som är rätt eller är på väg att göra det. Utseende av besvikelse kan signalera att du har sagt något fel, och om du rätta dig slugt och snabbt, kommer personen och publiken (om det finns en publik som är närvarande) bli förvånad över din korrigering.
 3. 3
  Gör en mental lista på antaganden om personen. När du observerar föremål, tänka på vissa saker som du rimligen kunde gissa om dem. Några av dina antaganden kommer att vara fel, men det hjälper till att bygga upp en karaktär i ditt sinne.
 4. 4
  Förbered ämnet. Presentera dig själv och få motivet namn. Titta på deras ögon och berätta för dem, om du inte redan har gjort, att man kan kommunicera med andevärlden. Förklara att personen på "andra sidan" verkligen vill kommunicera med dem, men att du är bara ett fartyg eller "go-mellan" och du kommer att behöva motivets hjälp. Det gör läsningen mer dramatisk, bereder frågan om möjligheten för misstag och anlitar deras samarbete.

Börja kalla lästa

 1. 1
  Fiska. Om du ställer frågor, får du ofta de rätta svaren från personen själv. Till exempel, kan du förtydliga vad du lärt dig i shotgunning genom att fråga, "Nu, Billy, han är din farfar?" Ställ frågor på ett sådant sätt så att de kan uppfattas som påståenden. På så sätt, om motivet bekräftar din fråga, kommer det att verka som om du visste svaret. Om ämnet tyder på att Billy var inte hans eller hennes farfar, det är okej eftersom du bara ställa en fråga.
 2. 2
  Bygga på svaren på dina frågor. Merparten av tiden, kommer ämnet volontär mer information än nödvändigt. Han kan säga något i stil med, "Nej, det var Billy min farbror. Han bodde på en gård." Du nu faktiskt vet något om ditt ämne. Genom att använda denna information för att ställa fler frågor, kan du ge intryck av att du faktiskt vet ganska lite om ämnet. Om du är en god lyssnare, kan du komma igång snabbt.
 3. 3
  Gräva djupare. När du är på en fruktbar linje av förhör (eller "läsning"), fortsätt. Om, till exempel, säger ämnet de gör ett beslut. Du kan följa det med ett uttalande som, "Men det här beslutet innebär en annan person också." De flesta besluten inte innebär minst en annan person till viss del eller annat. Om du är uppmärksam och modig, kanske du märker motivets vigselring och säger i stället, "men detta beslut måste göras med din man." Om du har rätt - eftersom uttalandet är så uppenbart, men också riktade mot en observerbar egenskap av den person-du kommer att bli så mycket mer imponerande.
 4. 4
  Gör en positiv analys av situationen. När du har hjälpt motivet att öppna upp och du har en uppfattning om vad du pratar om, kan du ta läsningen till ett tillfredsställande slut genom att vidarebefordra ett meddelande från den avlidne vän eller släkting. Du behöver inte vara exakt, och du behöver inte ge råd. Tala bara om ämnet vad han eller hon vill höra: att allt kommer att gå bra.
  • Du kan till exempel säga, "Billy vill att du ska veta att han alltid vakar över dig och han saknar dig. Han är lycklig och han vill att du ska vara lycklig också. Och du kommer att bli. Du kommer att fatta rätt beslut. " Du kanske vill varna för kommande utmaningar för att ge en mer realistisk anstrykning till din läsning, men det viktigaste är att göra personen att må bra.

Täck dina spår

 1. 1
  Använd barnum uttalanden. Barnum uttalanden, uppkallad efter cirkus showman PT Barnum, är uttalanden som kommer att gälla för nästan vem som helst, men som kommer att ge intryck av att du vet något om ämnet. Använda Barnum uttalanden är som shotgunning, utom du bara göra med en person.
  • Till exempel skulle man kunna säga, "Du är på väg att göra ett stort i ditt liv." De flesta människor, vid varje given tidpunkt, har att göra med ett stort beslut. Ämnet kommer sannolikt att vara något imponerad att du visste att om dem och kan även frivilligt mer information.
 2. 2
  Gör motivets besvarar din egen. Mycket av vad en kall läsare gör är helt enkelt upprepa tillbaka vad ämnet har sagt. Gör detta på ett sådant sätt så att det verkar som om du redan visste svaret. Om du lyckas göra detta skickligt, kommer ämnet tenderar att glömma att det var han eller hon som gav dig informationen.
  • Antag ämnet bekräftar att de är på väg att göra ett stort beslut. Du kan helt enkelt säga, "Ja, det stämmer," därmed hävda sina svar som din egen. Du kan även gå vidare genom att säga, "Ja, det stämmer. Det har bekymrar dig för ett tag nu." Ju mer information ämnet volontärer, desto mer information du kan hämta.
 3. 3
  Använd gravid pauser. En fiskemetod runt efter information är att pausa tillräckligt länge för en reaktion från motivet.
  • Till exempel, om du nämner att ett beslut måste fattas med sin make, kan du vänta en stund för att se om personen har något att säga om det. Hon kan omedelbart säga att du har rätt eller fel, eller de kan förvänta dig att berätta mer. I det senare fallet, titta på deras fysiska reaktion. Om du ser några reaktioner som talar om för dig att du är på rätt spår, ta upp där du slutade med ett uttalande som, "Han är orolig för beslutet."
 4. 4
  Täck dina misstag. Ibland en fråga kommer helt enkelt att vara av märket och det kan förstöra illusionen om du inte återhämta sig snabbt och graciöst.
  • Anta till exempel att personen säger att de inte är på väg att göra ett stort beslut. Det finns ett antal sätt att hantera detta. En skulle vara att säga att anden du kommunicerar med måste tala om någon annan som ni båda vet. En annan skulle vara att ändra tidsramen med ett uttalande som, "Men du gjorde ett stort beslut under det senaste året, något av en nystart." Du kan också subtilt ändra hur frågan är formulerad med ett uttalande som, "Jag känner något nytt som händer i ditt liv eller är på väg att hända." Vrid förhör tills det är vettigt att motivet.

Tips

 • Håll mötet kort och mystisk. Om du vet att du kommer att stöta på den personen snart igen, utveckla andra Poäng Baserat på framtida visuella och svar ledtrådar.
 • Öva din showmanship. Lär dig några slagord. Lär dig att bli en övertygande skådespelare. Skapa stämning.
 • Kom ihåg, vill ämnet sannolikt att tro på dina "krafter" och du bara måste främja den tron. Han eller hon kommer då att tillskriva mer kunskap för dig än du faktiskt visas.
 • Den "regnbåge list" liknar Barnum uttalanden. I en regnbåge knep, göra dig ett allmänt uttalande om ett personlighetsdrag som individen har, men du kan också skydda dina insatser (och bjuda motivet att öppna upp) genom att även tillskriva den motsatta drag till dem. Till exempel skulle man kunna säga, "Du gillar att fatta beslut noggrant och tålmodigt, men ibland är du impulsiv. "
 • Rekvisita, såsom en Tarot kortlek eller teblad kan förhöja dramat och ta del av uppmärksamheten från själva processen för cold reading.
 • Anställda med namnetiketter ofta att de har dem på. En enkel kall läsning är att gissa personens namn. Merparten av tiden, kommer den personens mamma har varit de främsta namn-giver. Du kan nämna här, och det kan stärka deras tro du har särskilda befogenheter.

Varningar

 • Det finns många skrupelfria kalla läsare och "synska." Medan många bara vill bluff lite vissa är farligare. Cult ledare och brottslingar, till exempel, har varit känt att använda dessa tekniker för att blända sina offer.
 • Detta bör användas för just. Så bra som du får på detta, är det helt enkelt en gimmick.
 • Var mycket försiktig vem du väljer att använda den här tekniken på. Det finns människor som inte kommer att svara bra när du avslöja detta är bara ett trick (och du måste alltid avslöja det som ett trick). Om du väljer fel märke, kan de svara med ilska eller ont. Messing med människors känslor på något sätt är grym och det finns ofta konsekvenser.
 • Vissa skeptiker kommer frivilligt bara för att göra ett spektakel av Debunking cold reading myt. Om du hör någon prata stolt om sin skepsis, eller om ett potentiellt ämne verkar alltför högdragen, välj någon annan.
 • Var medveten om de effekter du kan ha på någon. Var mycket försiktig med att ge råd, förutspår dåliga nyheter eller öppna upp känslomässiga sår. Efter läsningen, låt motivet veta att det var bara för underhållning.