Wki

Hur knäcka knogarna

Knäcka fingrarna kan kännas väldigt bra om dina händer är trött. Det är inte en bra vana, men för vissa människor, det är en del av deras dagliga vana. Dessutom är det bra om man vill skrämma folk ute, så det är ett bra sätt, eftersom vissa människor hatar det.

Oavsett, läs den här artikeln, och knäcka bort.

Steg

Hur knäcka knogarna. Förstå varför dina knogar spricker.
Hur knäcka knogarna. Förstå varför dina knogar spricker.
 1. 1
  Förstå varför dina knogar spricker. Bullret tros vara gasbubblor poppar inuti vätskan i lederna när du flyttar dem bara så. Med tanke på varierande fogdimension i olika människor vissa människor kan göra fler ljud än andra. Vissa kommer inte att kunna knäcka knogarna alls.
 2. 2
  Knyter händerna så de interlock (hur någon skulle hålla en lycklig tärning när du spelar ett tärningsspel).
 3. 3
  Plötsligt räta fingrarna och tryck lätt in i varje knoge. Detta tryck ska generera en omedelbar spricka.
 4. 4
  Vänta. När du har knäckt knogarna, kommer det att ta tid för att gasbubblor att åter upplösas i ledvätskan. Detta hindrar dig från att knäcka dem igen direkt.
 5. 5
  Ett ännu enklare sätt är att först sätta en av dina händer i en knytnäve.
 6. 6
  Sedan knyter däremot runt och skjuta.
 7. 7
  Nästa pressa ner precis nedanför knogarna.
 8. 8
  Slutligen bör du höra en pop.
 9. 9
  Vissa människor kan knäcka knogarna utan att ens röra vid dem. Vissa människor kan knäcka samma finger direkt efter att de har redan poppat det. Detta kan inte vara fallet för dig, istället vänta 5-10 minuter och spricka igen.

Tips

 • Du kan prova en annan metod som innebär vickar fingrarna om för åldrar eller skriva på ett tangentbord i princip röra fingrarna, och dra sedan alla fingrarna. För att göra detta dra hårt.
 • Du kan förlänga fingrarna löst, greppa ett finger med andra handen långsamt böja fingret bakåt och dra
 • Försök gripa en finger mellan tummen och pekfingret på en annan hand. Ta tag i mellersta leden. Tryck både på pekfingret och tummen mot fogen på alternerande sidor, och du ska höra ett "klick" inte en djup "crack" som knoge popping.
 • Ta en hand och lägga den på andra sidan finger. Detta är indelat i tre sektioner på fingret. Toppen, mitten och lägre. För detta kan du använda den här metoden på toppen och mitten. Med grepphanden, grepp du däremot vill att knäcka med tummen och mellersta delen av långfingret. Börjar vicka vänster och höger. Du ska känna att det kommer att spricka. Håll vickar tills den spricker. Du kan också göra den här metoden för den mellersta delen av ett finger.
 • Du kan också knäcka varje finger individuellt, och du kanske upptäcker att du kan knäcka några av dem i olika vinklar. Till exempel kan du prova att ta din fjärde finger med tummen och pekfingret på den andra handen på spetsen och slutet knoge, sedan vrida skarpt ifrån dig.
 • Du kan också trycka ner hårt på den nedre delen av fingret. Om det når botten av fingret, måste du vänta lite längre.
 • Eller du kan interlace händerna och röra handlederna bort från dig, gör fingrarna trycka mot topparna på dina händer.

Varningar

 • Man tror att den "sprickbildning" är från ett utsläpp av gas friktion släppa in mellan lederna.
 • Medan knäcka dina knogar inte orsakar artrit, visade en medicinsk studie som ofta knoge kex lidit mjukdelsskador och försämring kan bli en dålig vana om det görs överdrivet.
 • Ett fåtal människor är mycket irriterade av sprickbildning fingrar. Som en artighet, försök att inte göra det nära dessa människor.
 • De människor vars händer är tvinnade, med knotiga fingrar är sannolikt att lida av reumatisk artrit. Detta är ett tillstånd utan samband med sprickbildning knogarna, där ditt eget immunsystem börjar angripa lederna, som orsakar inflammation och skador på ben.
 • Om du upptäcker att du får in vanan att knäcka dina knogar upprepade gånger, försöka förstå varför och ta itu med den första. Frekvent knoge sprickbildning är ganska ofta ett tecken på en underliggande stress eller ångest.