Wki

Hur att döda en giftig spindel

Ugh! Dessa läskiga spindlar! Tänk på de flesta spindlar är ofarliga, och bör lämnas ensam att hålla bugg befolkningen från att förstöra jorden, men vissa kan vara farligt.

Steg

Hur att döda en giftig spindel. Få inte panik och springa skrikande in i det andra rummet, det är viktigt att veta var spindeln är.
Hur att döda en giftig spindel. Få inte panik och springa skrikande in i det andra rummet, det är viktigt att veta var spindeln är.

Identifiera farliga spindlar

 1. 1
  Få inte panik och springa skrikande in i det andra rummet, det är viktigt att veta var spindeln är.
 2. 2
  Om du inte är rädd för spindlar, försöka få en närmare titt på det, se till att inte komma nära nog (eller direkt under det, så det kan komma ner på dig) så att den kan bita dig.
 3. 3
  Om det är en tjock, hårig, kraftigt byggd spindel och ser ut som det har kamouflage (kontrollera avsaknaden av en fiol form på ryggen ändå, för att vara säker), är det förmodligen en varg spindel, och är relativt ofarligt. Ibland biter och lämnar en liten sting, men bortsett från det, kan säkert lämnas ensamma att hantera flugor (och vi alla hatar flugor, eller hur?).
 4. 4
  Om det är en extremt mager spindel, till den grad ser ut som den har inga ben alls (men mycket långa sådana) är det en pappa lång-ben, också förväxlas med källare spindel, och är mycket säker, vissa människor ens hålla dem, och de stannar lugna tills de släpper. Daddy Long Legs kan vara ifred så bra och i själva verket ofta konsumerar insekter. Opiliones eller Harvestmen, är namnet på Daddy Long Legs. Dessa ser ut som källare spindlar, men med en rund kropp segment, tillsammans med benen, och är också ofarligt. En urban legend är att dessa spindeldjur är extremt giftig, men kan inte skada människor på grund av deras svaga mun. I sanning, de innehåller inget gift alls.
 5. 5
  Ett vanligt misstag i att identifiera den svarta änkan tänker att det är en stor spindel. De största är bara ca 5/8ths tum lång (kroppslängd).
  • Svarta änkor har ett timglas form på sin mage. Detta är förmodligen det första du kommer att märka.
 6. 6
  Om spindeln är brunaktig, och semi-mager, titta noga på rygg, om du ser en mörkare brun strimma som vagt liknar en groteskt sträckt fiol, är denna spindel nästan definitivt en brun enstöring. Färg är verkligen inte ett bra sätt att identifiera en brun enstöring eftersom de kan variera från ljusbrun till kaffe färgade. Hela spindeln inklusive ben är oftast inte större än en fjärdedel. Denna spindel är mycket giftig, och den är aggressiv, och kommer att bita om hotade.
 7. 7
  En annan brun spindel med semi-smala ben är luffare spindel. Det är ofta förväxlas med Brown enstöring, men det saknar samma fiol design på sin rygg. På sin buk är två mörkare färgad sicksackar. De är något mindre giftiga än bruna eremiter, men de är lika aggressiva.
 8. 8
  Mycket stora spindlar mer än 3 inches i längd (om bredden på en dollarsedel bara för att vara säker) om den förekommer i Europa är faktiskt allt relativt ofarligt. Till exempel, den jätte husspindeln kan växa till en enorm storlek och kommer att förhindra intrång av fler farliga spindlar.


Killing spindlar

 1. 1
  Ta ett djupt andetag, och plocka upp det närmaste objektet till dig som är hård, plan och jämn (se till att spindeln inte får i en skreva, beroende på storlek).
 2. 2
  Om spindeln är på taket, rensa golvet direkt under där spindeln är. Du kan sätta något (som en stor kastrull) under spindeln om den faller.
 3. 3
  Gå tillbaka och få förberedda för vissa snabbverkande! Du måste hålla den hårt platt föremål nära eller i handen som du sprutar den plats där spindeln är.
 4. 4
  Spraya spindel så länge som det tar för den att vara nedtyngda av vätskan.
 5. 5
  Om spindeln är på väggen eller golvet, använd den hårda platt föremål att döda den där den står, och vara säker på att det är mosade, eftersom spindlar är kraftigare än flugor eller roaches.
 6. 6
  Om spindeln är i nätet, använd en dammsugare med ett långt munstycke för att snabbt suga spindeln i. Låt vakuumet gå några sekunder för att se till att spindeln är inte stilla i munstycket.

Tips

 • Om det har identifierats som ett vanligt hushåll spindel, lämna den ensam, det håller tusentals andra buggar och insekter ur ditt hus. Mycket stora spindlar mer än 3 inches i längd i Europa är särskilt värdefullt eftersom du kan vara säker på att de är ofarliga och de kommer att döda större skadedjur som kackerlackor, tusenfotingar, och även giftiga spindlar såsom Brown enstöring eller Black Widow.
 • Om du lider av arachnofobi, bara försöka behålla lugnet. Kom ihåg att det är långt mer rädd för dig än du är på det. Döda den från ett avstånd, med ett vakuum, och du kommer att bli bra.
 • Undvik träffar en giftig spindel. Det kan helt enkelt slå dem till golvet, där de lätt kan fly. Spindeln kan också falla på din hand eller annan del av kroppen. Det är mycket säkrare att dödar spindeln på avstånd med en dammsugare.
 • Parfymer, rengöringssprayer, luftrenare och hårspray kan vara effektiva som spindel mördare, men rekommenderas inte. Kom ihåg, det finns sprayer som finns speciellt för att döda skadedjur.
 • Om någon produkt att säga "använd inte den här produkten medan..." då du aldrig ska använda denna produkt under de omständigheter som beskrivs på etiketten.

Varningar

 • Om spindeln är giftig, vara noga med att inte bli biten. Den översta spindlar att undvika är den bruna enstöring spider och Black Widow.

Om du bor i Brasilien, bör du skaka ut dina skor och granska dina kläder för den brasilianska Wandering Spider. Om du bor i Australien, bör du skaka ut dina skor och granska dina kläder för Funnel Web Spider. Båda spindlar är extremt dödligt!