Wki

Hur att återanvända gamla tandborstar


Även om den europeiska Dental Association rekommenderar att du byter din tandborste var 3-4 månad (eller när borsten blir sliten), det betyder inte att det måste gå direkt till soptunnan. Tandborstar har fortfarande en användning utöver deras ursprungliga liv. Inte bara kommer du få mer valuta för pengarna, men du kommer också att hjälpa.

Steg

Hur att återanvända gamla tandborstar. Avsluta med din tandborste vid lämplig tidpunkt.
Hur att återanvända gamla tandborstar. Avsluta med din tandborste vid lämplig tidpunkt.
 1. 1
  Avsluta med din tandborste vid lämplig tidpunkt. Det är inte bra för dina tänder när borsten är böjda eller sliten i någon riktning. För de tandborstar som har en fade linje, uppmärksamma det, det är det för en bra anledning.
 2. 2
  Rengör borste för att undvika spridning av bakterier. Blötlägg det i en blekmedel lösning.
 3. 3
  Märk tandborste med en märkpenna så att den inte oavsiktligt kommer att återanvändas i en mix-up. Till exempel skriver "rengöringsborste."

Rengöring

 1. 1
  Använd tandborste i badrummet för att rengöra grotty uppbyggnaden kring kranar (kranar) och däremellan.
 2. 2
  Det är också användbart runt armaturer i badrummet där ångan och färg möts för att bilda stelnat, klibbiga utväxter.
 3. 3
  Använd dem för rengöring runt diskbänken, inklusive kranar (kranar) och det särskilda fogmassa runt kanten på diskbänken som hindrar vatten läcker genom.
 4. 4
  Gamla tandborstar är användbara för rengöring av verktyg, tar bort små olje / fläckar av fett off verktyg / bänkar osv.
 5. 5
  Om du fruktar att en gång om året extern fönsterputsning, innehålla en tandborste som en del av rengöringssats. Det är bra för hörn rutor, tvåan kanter av fönster och andra luckor där smuts samlas i windows.
 6. 6
  Rena elektronik. Gamla tandborstar kan användas för att desolder elektroniska komponenter om du inte har ett lod "suga". Med hjälp av en lödkolv, bara värma lödförbindningen du vill ta bort lodet från och sedan, så fort du kan, använd tandborste för att borsta lodet ur leden och bort från komponenten. Var noga med att ta bort något och alla lodet du har borstat ut från där det stänker i det omgivande kretsen området eller så kan du använda en trasa eller papper för att täcka området i den riktning du planerar att borsta lodet att fungera som en sköld. Denna desoldering metod fungerar förvånansvärt bra och du kan få en hel del användningsområden från tandborste innan du måste byta ut den på grund av smält borst.
 7. 7
  Tandborstar kan också vara användbara skurborstarna för smuts på potatis och pumpor.
 8. 8
  Också överväga att använda en tandborste för att rengöra ditt tangentbord och bildskärm. Undvik att använda tandborste på LCD och andra platta skärmar panel som styva borst repar ytan.
 9. 9
  I varmt tvålvatten, rengör mellan dina gaffelpinnarna innan allmän bestick tvätt.
 10. 10
  Använd en gammal tandborste för att rengöra ryggen på dessa teskedar som samlar rester där skålen ansluter handtaget.
 11. 11
  Tandborstar är utmärkt för rengöring av silver, de får in i sprickor där inget annat kan gå.
 12. 12
  Ett medium tandborste är just den sak att rengöra ditt barns crocs-typ skor (eller någon plast eller gummi vattentät sandaler, flipflops, skor). Användning med tvål och vatten för att göra dina skor ser ut som ny!
 13. 13
  Rengör lera utanför bottnarna av skorna. Ännu bättre, använd en tandborste för att rengöra alla bajs du kan ha klivit på, eftersom du kan kasta bort det omedelbart efteråt (och det kommer att ha tjänat ett gott liv).
 14. 14
  Rengör hjul rörlighet skoter.
 15. 15
  Cykelkedjor.
 16. 16
  Smycken - Använd en gammal tandborste och billig tandkräm för att polera dina smycken. Tandkräm är slitande nog att rengöra och glänsa guld och silver är mycket snyggt.
 17. 17
  Inside trådar av nappflaskor.
 18. 18
  De bottnar muggar och hinkar där vissa grime har samlats, särskilt i skrevor och kring de upphöjda bokstäverna i namnet / logotypen på tillverkaren.
 19. 19
  Runt tekopp handtag, och den upphöjda kanten på botten av tekoppar och fat.
 20. 20
  Batteripolerna i en bil.
 21. 21
  Rengör dina naglar efter trädgårdsarbete.
 22. 22
  Rengör rivjärn.
 23. 23
  Spot-ren tvätt, klädsel, matta.
 24. 24
  Konservöppnare. Använd tandborste för att rensa bort all uppbyggnad runt kniven.
 25. 25
  Elektriska rakapparater.
 26. 26
  Skjutvapen
 27. 27
  Innan dammsugning, använd en tandborste för att få ackumulerade damm från hörn heltäckningsmatta steg.
 28. 28
  Använd en gammal tandborste vid polering skor för att få polska eller kanten dressing helt runt sulan där den ansluter till läder av skon.
 29. 29
  Tandborstar kan också användas för att avlägsna damm från luftkonditioneringar utan att skada fingrarna.
 30. 30
  Tandborstar kan göra en stor rengöring verktyg för ditt akvarium. Bara använda ett akvarium renare och lägg dem på borsten och borsta alger utanför akvariet. Det kan rengöra några av de stora akvarium stenar också.

Make-up och tillbehör

 1. 1
  Kör en gammal tandborste i varmt vatten och försiktigt borsta dina läppar för att göra dina läppar kissable.
 2. 2
  Gamla tandborstar är också bra för att avhjälpa mascara missöden - som klumpar på dina ögonfransar eller svarta märken under ögonen.
 3. 3
  Använd en gammal tandborste på oregerliga ögonbryn. Varför köpa ett ögonbryn borste när du kan använda en gammal tandborste?
 4. 4
  När du rengör kammar eller borstar, använd en tandborste för att skrubba mellan borsten.
 5. 5
  Vad sägs om en tandborste armband?
 6. 6
  Skiva handtagen och göra pluggar för sträckta örsnibbar.
 7. 7
  För att rengöra wire-mesh intaget i en hårtork.
 8. 8
  Om du vill använda som en Ryggkliaren om du inte har en annan avsedd för detta ändamål i närheten, kan du alltid hitta en tandborste.
 9. 9
  Såga av borsten delen, skärpa den avskurna ändan av handtaget en aning med en pennvässare, sand den smidig igen och använd tandborste handtaget som en hår pinne att hålla upp en twist eller bulle i långt hår

Annat

 1. 1
  Om tandborsten har ett hål i slutet, avbröt bristled slutet och fil som kapade änden i en punkt, och använd handtaget som en nål för att göra en "tandborste matta" (en matta gjord av tyg skrotar hopbundna).
 2. 2
  En smal tandborste med ett hål i slutet gör också den perfekta "nålträdaren" för elastiska, tejp, eller sladden i pyjamas bottnar / trackpants / knickers / mamelucker / underkjolar sari. Bara bryta det borstförsedda huvudet och lämna änden slät. Trä i en 4-5 tum av bandet genom hålet, och sy ihop ändarna. Nu kan du enkelt glida omkring 6 inches från slutet av den långa sladden / tapen genom öglan, vik den över, och använd tandborste handtaget som en lång nål för att trä bandet genom din pyjamas / byxa / kjol nertill vid midjan.
 3. 3
  Gör en liten "borst bot". Bifoga en tandborste huvudet till en vibrerande personsökare motor och låt den krypa runt. Gör ett gäng och tävla med dem konkurrenskraftiga.
 4. 4
  katt leksaker katt>...
 5. 5
  Ännu bättre, använd tandborste för att borsta din hund eller katts tänder, om det är vad doktorn beställde.
 6. 6
  Om du är en artist, tandborstar göra intressanta penseldrag. Du kan göra stor fläck texturer (för bergytan texturer etc) genom att doppa tandborsten i tunna pigment, håller den nära ytan du vill textur, och kör en pinne eller tandpetare över borsten. Bära gamla kläder och sätta drop dukar i ditt område när du prova det här, eftersom det kan vara en mycket rörig (men givande) teknik!
 7. 7
  Skriv på handtaget med märkpenna och använda dem som insatserna för att identifiera växter i trädgården.
 8. 8
  De är också mycket användbara som målar omrörare för små färgburkarna.
 9. 9
  Du kan också använda dem som handtag för att bygga en Prins Caspian svärd
 10. 10
  Stiff tandborstar är också mycket användbar för avlägsnande av splitter. Bara mjuka upp området med varmt vatten och sedan "borsta" stickan ut!
 11. 11
  Du kan använda en mjuk eller medium (inte svårt) borste för att hjälpa din hamster eller andra små långhåriga husdjur i deras grooming processen. Dessa djur är i allmänhet möjlighet att hålla sig mycket ren utan någon hjälp, men om du känner behov av att hjälpa dem (om något är fångad i deras päls eller om de verkar vara att försumma en viss plats) bara köra torr tandborste genom sin päls i korta slag. Skölj och torka borsten och upprepa vid behov. Använd inte vatten för att rengöra ditt husdjur eftersom det tar bort eteriska oljor från deras päls!
 12. 12
  Om du samlar tillräckligt av tandborsten kan du göra en tandborste hus eller en tandborste pinne figurerar.

Tips

 • När du börjar använda en ny tandborste, kan du skriva datum på det med permanent markör så att du vet exakt när 3 eller 4 månader har gått.
 • Du kan även rengöra fläckar på mattan, skrubba trä trim, och putsa skor med gamla tandborstar!
 • Alltid ersätta din tandborste efter att vara sjuk med en förkylning eller influensa.

Varningar

 • Vid rengöring kakel motorvägsbro eller vattentätt tätningsmedel, vara noga med att inte trycka så hårt för att ta bort motorvägsbro. Borsten på en tandborste är ganska tufft.
 • Det rekommenderas inte att använda gamla tandborstar för att rengöra ömtåliga frukter och grönsaker. Bortsett från grodden potential, borsten skadar mjuka skinn.