Wki

Så mäter du dina fönster

När redecorating, kan du finna dig i behov av fönster behandlingar, oavsett om de är persienner, markiser, gardiner eller draperier. Det är viktigt att du får exakta mätningar innan de köper något.

Steg

Så mäter du dina fönster. Räkna ut om din produkt kommer att monteras på insidan av ramen eller på utsidan av ramen.
Så mäter du dina fönster. Räkna ut om din produkt kommer att monteras på insidan av ramen eller på utsidan av ramen.
 1. 1
  Räkna ut om din produkt kommer att monteras på insidan av ramen eller på utsidan av ramen. De flesta gardiner eller draperier ska vara på utsidan av fönstret, medan nyanser och persienner är företrädesvis inuti fönstrets ram. För att montera inuti, behöver du vanligtvis minst en tum djup.
 2. 2
  Mät djupet av ditt fönster. När man mäter hur djupt ditt fönster är, är det viktigt att du mäter framför eventuella hinder. Till exempel, om du har en dubbel hängda fönster, mäta framför den yttersta fönstret, inte den infällda fönsterrutan. (Detta är normalt den nedre halvan av fönstret.) Om du har någon låst eller handtag, kanske du också vill mäta framför dem. Ett hinder är något som kan komma i vägen för din produkt hängande eller fungerar korrekt.
 3. 3
  Mät invändig bredd (sida-till-sida) du vill mäta från innerkant till innerkant öppningen. Det är viktigt att du mäter på tre olika punkter. (Windows, ny eller gammal, är inte alltid ens.) Mät toppen, mitten och pekar botten i fönstret. För invändig bredd, ta den minsta av de tre mätningarna. Om du tar den största, kommer din produkt passar inte på de mindre poäng.
 4. 4
  Mät insidan höjd (topp-till-botten). Du vill mäta från innerkant till innerkant öppningen. Det är viktigt att du mäter på tre olika punkter. Mät vänster, mitten och höger punkter i fönstret. För insidan höjd, ta den största av de tre mätningarna. Du vill du produkten för att nå botten av fönstret, annars blir det en lucka.
 5. 5
  Mät utvändig bredd (sida-till-sida) och höjd (topp-till-botten). Var noga med att inkludera i ramen i dina mätningar. Mät från ytterkant till ytterkant av din ram. Kontrollera tre punkter: topp, mitten och botten för bredd och vänster, mitten, och rätt för höjd. För både bredd och höjd, ska du ta den största av de tre mätningarna, annars en liten del av din klädsel kommer att visa.
 6. 6
  På yttre fästen, överväga om du monterar rakt på ramen eller på väggen ovanför ramen. Om du monterar ovanför ramen, måste du lägga till hur många inches du behöver för att montera till din längd.

Tips

 • Försök inte att mäta stora fönster själv, om du inte kan nå båda sidor av dig själv, be om hjälp. Detta kommer att undvika eventuella fel.
 • Välj en bra måttband. Använd inte en linjal eller måttstock, är de aldrig exakt. Det bästa verktyget är ett måttband som är åtminstone en "bred.
 • Det är bäst att använda ett måttband som mäter i åttor (1/8 "), är noggrannheten allt.
 • Du kan hitta bilder och instruktioner video för att mäta dina fönster på blindfinder.com.

Varningar

 • Om du behöver klättra en stege för att mäta ditt fönster se till att det är en hållbar stege och alltid ha någon där för att övervaka dig. Säkerheten först!