Wki

Hur till nivå ett befintligt hus


Foundations sedimentera över tiden. Även helt nya hus upplever någon förflyttning av stiftelsen. Frågan är, hur du nivå ett golv som sjunker mot centrum av ett hem? Och hur mycket av detta kan husägare göra? Här är hur detta monumental uppgift.

Steg

Hur till nivå ett befintligt hus. Konsultera en kvalificerad konstruktör först.
Hur till nivå ett befintligt hus. Konsultera en kvalificerad konstruktör först.
 1. 1
  Konsultera en kvalificerad konstruktör först. Strukturen får inte vara som du förväntar dig och du kan orsaka mer problem än du löser.
 2. 2
  Bestäm hur långt mitten av huset behöver lyftas. Med en spänd sträng, vatten eller laser, gör en rak linje från ena sidan av fundamentet till den andra. Du kan hitta denna uppgift lättare om du håller strängen bort hängande golvbjälkar genom att fästa block av samma tjocklek på motsatta sidor av källaren. Spika dem på undersidan av reglarna så nära grunden som möjligt. Mät avståndet från den linjen till botten av golvbjälkarna. Upprepa denna process på flera platser under huset.
 3. 3
  När du vet var den lägsta delen av centrum ligger, markera den platsen.
 4. 4
  Bygg en tillfällig tjänst med betongblock eller stora block av trä. Kontrollera att tjänsten ligger på jämn och fast mark under huset. Alternativa placeringen av varje skikt av block genom 90 grader för att förbättra stabiliteten.
 5. 5
  Köp eller hyr en hydraulisk domkraft. När utrymmet ovanför vikariat är tillräcklig för att placera domkraften och nå strukturella medlem ovan, börjar runka huset upp. Eftersom huset rör sig, tillsätt mindre block för att stödja mitten av strukturen på den nya höjden.
 6. 6
  När den lägsta punkten har höjts till höjden av de nästa lägsta punkterna, ta bort jack försiktigt, så att huset för att vila på tillfällig tjänst.
 7. 7
  Kontrollera för problem som kan ha skapats genom förflyttning av huset. (Se Varningar nedan.)
 8. 8
  Bygg annan tillfällig tjänst och upprepa processen.
 9. 9
  När golvet är plant och stabilt på tillfälliga tjänster, är det dags att förbereda sig för permanent stöd. Befintliga stöden kan vara användbara med mindre modifieringar. Kontrollera botten av stöden för röta eller andra tecken på problem. Om botten av stolparna inte längre sjunker, kan de finnas kvar. Genom att skära centrum stöder kortare, kan en ny balk placeras ovanpå de förkortade inlägg att stödja mitten av huset.

Tips

 • Borra hål i din stålplattor så att du kan skruva in dem i balkarna, för att undvika att ha 10-20 lbs av stål falla på ditt huvud när du släpper jack efter dina fasta tjänster är på plats.
 • Ge huset tid att "lösa" efter en serie små rörelser innan du fortsätter till den slutliga positionen.
 • Flera uttag kommer att göra processen enklare.
 • Mindre rörelser är bättre än större rörelser.
 • Trä krossar på £ 625 psi, men en domkraft kan lyfta ton. Det är viktigt att använda tunga stålplåtar mellan domkraften och balkarna för att undvika krossning träfibrer i balkarna (förstöra deras integritet) eller ännu värre, stansning ett hål genom golvet. De stålplåtar bör vara minst 0,25 tums tjocklek, och vara tillräckligt stort för att fördela den full last av att Jack över strålen.
 • Många föredrar skruvdomkrafter till hydraulisk eftersom du kan få en fysisk känsla för hur mycket motstånd du får.
 • Innan du ställer in din center jack platsen vara säker på att området kommer att kunna hantera lasten med ut avveckling. Om det finns "mjuka fläckar" under domkraften det kan skifta och orsaka allvarliga problem. Komprimering av dina jack punkter kommer att säkerställa konsekvent uppgörelse under drift.

Varningar

 • Rörliga delar av en struktur kan orsaka andra problem, inklusive men inte begränsat till, VVS läckor, knäckt Sheetrock eller gips, taket läcker.
 • Många gånger några av dörrarna inte stängs efter huset har planat. Använd en elektrisk hyvel på dörrarna där de skaver.
 • Var medveten om gasledningar som kan förekomma i strukturen. Inspektera efter varje rörelse.
 • Var medveten om vattenledningarna i huset. Inspektera efter varje rörelse.
 • Användning av hydrauliska domkrafter kan vara farligt. Använd lämplig säkerhetsutrustning. * Var försiktig mot faran av tunga föremål faller av domkraften eller stolparna.
 • Utjämning en stiftelse är ett allvarligt åtagande. Ju mer rörelse krävs desto större är risken för skador. Var beredd på att ringa en professionell särskilt om små rörelser orsaka oväntade, oönskade resultat.

Saker du behöver

 • Hydrauliska eller tung domkraft (er)
 • Stålplåt, min..25 Tum tjock, för lastfördelning
 • Block för support
 • Måttband
 • Laser nivå, sträng linje, vattennivå eller akterspegeln
 • Beam material och / eller ersättande fundament stiftelse