Wki

Hur öka värdet på ditt hem billigt

Är du ute efter att öka värdet på ditt hem och samtidigt håller dig inom din budget? Full remodels, även för ett rum, kan kosta tusentals dollar, och medan kostnaden kan vara värt det om du planerar sätta stanna, de flesta ombyggnader öka ditt hem värde med högst 80 eller 90 cent för varje dollar du investera. Om du är ute efter att sälja ditt hem direkt, eller om du ska köpa och sälja ett hem för vinst, vill du hålla dina förbättringar enkel och billig. Här är hur.

Steg

Hur öka värdet på ditt hem billigt. Gör en grundläggande reningsprocess.
Hur öka värdet på ditt hem billigt. Gör en grundläggande reningsprocess.

Rengör och declutter ditt hem

 1. 1
  Gör en grundläggande reningsprocess. Ingenting kommer att ge dig en bättre avkastning på din investering än en liten armbåge fett. En renare hus kommer att se mer tilltalande för din fastighetsmäklare när han eller hon hjälper dig ställa in ett pris, samt till värderingsman banken skickar ut när du har ett erbjudande. Här är några idéer:
 2. 2
  Bli av med röran. Gör ditt hus ser mer rymliga genom att eliminera junky eller onödiga objekt. Bli av misshandlade möbler, ruttnande krimskrams och högar av papper - eller, om du inte kan stå för en del med någonting, kasta dina grejer i en lagringsenhet förrän huset säljs. Kom ihåg att det är bättre att visa en något karg hus än en som är fylld till brädden med röran.
 3. 3
  Gör en djup ren. När du har mer utrymme att arbeta, göra en grundlig storstädning. Inte bara bör du göra vanliga sysslor såsom moppning eller damning, men fokusera på sällan rengjorda områden såsom socklar, injekteringsbruk och ventiler uppvärmning. Steam rengöra dina mattor och tvätta väggar och fönster. Torka ner gardinerna, och ta bort alla trasiga skärmar. Tryck-tvätta någon sidospår på utsidan av ditt hus, liksom trottoarer och uppfarter. Om du inte har tid att genomföra ett sådant projekt, överväga att anlita en professionell städservice. Många av dem är specialiserade på bostäder för uthyrning eller försäljning.
 4. 4
  Eliminera lukter. Ett vanligt talesätt bland fastighetsmäklare är, "Om du kan lukta på den, kan du inte sälja den." Ibland kan människor upptäcker inte hur deras hus luktar eftersom deras näsor är så vana vid det. Om du tror att ditt hem luktar fantastiskt, har en pålitlig vän bekräfta eller förneka detta så fort de kliver in genom dörren. Om du håller husdjur, grundligt mattor schampo och möbler, och tvätta alla sängkläder - du inte säljer sängkläder eller möbler, men de är kapabla att lukta upp huset precis samma. Om du röker, gör allt du gör för husdjur förutom tvätt (och möjligen måla över) väggar och tak så gott du kan.
  • När du vet att din fastighetsmäklare kommer att visa huset, försöka göra det lukta gott genom att baka något gott i förväg (som du kan sätta på disken för dina gäster) eller tända ett ljus. Om du inte har ljus eller tid att baka, häll några droppar av vanilj på en tom cookie blad och lägg den i ugnen vid 200-250F. Det kommer att göra ditt hus luktar varma cookies.

Enkel gör-det-själv-projekt

 1. 1
  Piffa upp på gården. Bli av med skräp och trädgårdsavfall. Håll din gräsmatta i gott skick och att klippa den. Trimma häckar, bli av med ogräs, och kompost rabatterna. Om du inte har mycket att jobba med, plantera några blommor eller köpa små buskar. Något mer än så är ett slöseri med pengar.
 2. 2
  Lägg ett nytt lager av inredning färg. Måla dina väggar kan omedelbart lysa upp ditt hus och få det att verka väl omhändertagna. Först, lappa ihop alla hål, oavsett hur liten. För att få ett silkeslent resultat, applicera ett lager grundfärg. Efter primern torkar, lätt sand det med ett fint sandpapper (220 korn). Applicera första skiktet med latexfärg, och sedan lätt sand det lagret också. Torka av väggarna med en fuktig trasa efter varje slipning session. Sedan gäller det slutliga skiktet med latexfärg.
  • Favor vita tak och off-white eller beige väggar med vita socklar. Inte bara kommer dessa färger kasta mer ljus runt i rummet och göra det större, de är lätt för potentiella köpare att tänka över.
  • Välj en lämplig yta. Halvblank färg kommer att göra dina väggar verkar ljusare. Om dina väggar har brister, såsom bucklor i gips eller sprickor i putsen, använda paint äggskal yta för att dölja dessa brister. Det är en låg-lyster finish som kan lätt tvättas.
  • Uppgradera innerväggarna till en nivå 5 fullföljande för att ge ditt rum ett "lyx" utseende. Använd bara 60 slippapper för att lätt poäng ytan av väggarna. Lägg två lager av gemensam behandling (USG Total eller All Purpose fungerar bra), den ena efter den andra. På den andra pälsen, sand lätt med 220 sandpapper. Detta kommer att ge dig en nivå 5 yta över något texturerat vägg.
 3. 3
  Sätta upp nya gardiner och persienner. Persienner och gardiner är relativt billiga. Med tiden, solen bleknar färgerna från dina persienner och gardiner, så kommer nya att göra ett bättre intryck än de gamla.
 4. 4
  Installera moderna strömbrytare och lock utlopp. Vissa moderna växlar kan enkelt installeras med hjälp av trådarna som redan kör de gamla växlar. Bara vara noga med att stänga av strömmen till rummet eller hela huset innan något arbete. Nya utlopp täcker ser trevligt, och ge intryck av att den elektriska ledningar i huset är nyare än den egentligen är. Dimmer är speciellt önskvärda.
  • Varning: Det kan vara olagligt att byta uttag med tre stift typen medan ledningarna är för två stift (ej jordad). Detta kan leda till problem om köparens hem inspektör fångster.
 5. 5
  Upp wattal. I de viktigaste områdena i huset, till exempel levande eller matsal, byta ut dina glödlampor för de med något högre effekt. Se bara till att du inte överskrider den högsta specifikation för lampor och andra lampor. (Du kan använda kompakta fluorescerande glödlampor för att göra rummet ljusare utan att få nya matcher, plus att de spara el, vilket innebär att de sparar pengar.)
 6. 6
  Kontrollera kvadratmeter. Ibland ditt hem kvadratmeter kommer att vara högre än vad ditt län bedömare har registrerats. Eftersom bostäder säljer för hundratals dollar per kvadratfot, även en liten ökning gör att du kan lista ditt hem för mer pengar. Om du har ett måttband och några rutat papper, kan du kontrollera ytor i ditt hem själv. Mät runt hela huset, notera eventuella distanser och med veranda och garage. Använd en kvadrat av rutat papper per fot. Därefter delar omkretsen i mindre rektanglar och trianglar - Till exempel kan ett burspråk ser ut som en rektangel med två akuta trianglar på varje sida. Mät ytan på varje bit, och lägga upp det för att få ytor i ditt hus. Du kan också hyra ett bostadsområde värderingsman att utvärdera ytor - tjänsten kunde betala för sig om det mättes felaktigt innan.
 7. 7
  Lägg trä trim och taklist för en billig och lätt göra det själv idé som kan lägga massor av "wow" faktor till utseendet på ditt hem. Enkel tak trim och fåtölj räcke är det enklaste och mest typiska uppgraderingar som finns i nyare bostäder. För att göra en ännu djärvare uttalande, måla väggarna en neutral, platt färg och måla trim en högblank vit.

Tips

 • Använd golv och bordslampa i varje rum och skira gardiner för att göra din öppet hus mer inbjudande. Lampor ger ett mjukare ljus och gardiner släpper in solljus, vilket gör rummet mer hemlik och mindre kliniskt. Du kan plocka upp anständiga grejer från loppisar om du inte har någon.
 • Du kanske vill rådgöra med en stat licensierade värderingsman innan du gör någon ombyggnad. En värderingsman kan ge dig värdefull inblick i vad din marknad kan och inte kan stödja.
 • Förbättra de saker som folk kan se. Att bli av med mycket synliga eyesores kommer att lägga mest värde per dollar till ditt hem.
 • Installera takfläktar. Om du bor i ett område där varmt väder är vanligt, kommer att ersätta inbyggda taklampor med takfläktar förbättra form och funktion i ditt hem. Du kan hitta takfläktar på en "stor låda" återförsäljare eller hos din lokala järnaffär med belysning för så lite som 25€ ett fan
 • Som en sista utväg, anser golv alternativ. Om din matta är i riktigt dåligt skick, kan du byta ut den, eller så kan du återställa den ursprungliga trägolv. Trägolv är mycket populärt just nu, och i många fall gamla hus har fina trägolv under mattan. Rip upp en bit av mattan i en garderob eller annan undanskymd yta för att kontrollera golvets kondition och jämföra priset på återställa lövträ till att att installera nya mattan.
 • Slå på alla lampor när mäklaren visar huset.
 • Ett annat ordspråk bland fastighetsmäklare är att kvinnor kommer att köpa ett stort kök, medan män köper en imponerande garage eller håla. Var särskilt uppmärksam på dessa områden när du sprucing upp ditt hus för visning.
 • Överväga att spela lite mjuk klassisk musik i bakgrunden när ditt hus är som visas.

Varningar

 • Vet att värdet på din bostad kraftigt begränsas av de jämförbara försäljningen i ditt närområde. Om du bor någonstans som har drabbats hårt av utmätningar, kan du inte få mycket värde ut för att försöka förbättra ditt hem innan du säljer.
 • Innan du gör något elektriskt arbete på huset, stäng av strömmen till rummet från huvudströmbrytaren. Stänga av strömmen till hela huset är ännu säkrare.
 • Om du inte känner dig bekväm att göra en reparation eller förbättring, ringa en professionell. Det är bättre att betala för att få arbetet utfört än att behöva betala för extra skada du gör.
 • Följ tillverkarens rekommendationer för rengöring av väggar eller mattor, eller du kan göra mer skada än nytta.
 • Full remodels av kök, bad, vindar eller källare inte ökar inte värdet på hemmet tillräckligt eftersom de flesta villaägare gå överbord på hur mycket de spenderar på dessa remodels.
 • Mest fluorescerande lampor fungerar inte med dimmer, så var noga med att inte sätta ihop dem. Såvida lökens förpackningen anger dimmer kompatibilitet, antar att en dimmer fungerar inte.