Wki

Hur man installerar en isolerad barrikad modulpanel systemet i källare

Om du planerar att avsluta din källare den isolerade Barricade modulpanel kombinerar styv extruderad polystyren bundet till inter-låsning OSB-skivor för att ge en ett steg lösning för att isolera betonggolvet och väggar stiftelse som uppfyller eller överträffar bygga kodens bestämmelser.

Steg

Hur man installerar en isolerad barrikad modulpanel systemet i källare. Den isolerade barrikad modulpanel för oavslutade källare ingår naturligt OSB 2'x 2 'r3.
Hur man installerar en isolerad barrikad modulpanel systemet i källare. Den isolerade barrikad modulpanel för oavslutade källare ingår naturligt OSB 2'x 2 'r3.
 1. 1
  Den isolerade barrikad modulpanel för oavslutade källare ingår naturligt OSB 2'x 2 'r3 0,2 undergolvet kakel och 2'x8' R12 väggpaneler. Dessa undergolvet plattor interlock tillsammans med tungan och kanter spåret och väggpaneler har ett gemensamt fartyg varv. Den stela extuded polystyren (XPS) isolering på undersidan av kakel och paneler har kanalerna gjorde i dem för att möjliggöra luftflöde ventilation.
 2. 2
  Börja med undergolvet installationen först sedan fasad kakel och mellanväggar kommer att installeras ovanpå undergolvet.
 3. 3
  Beräkna antalet brickor du behöver genom att dividera kvadratmeter av rummet med 4 sedan multiplicera med 1.1 Rengör betonggolvet och sprickor reparation och oegentligheter.
 4. 4
  Acklimatisera brickor i källaren i 48 timmar så att plattorna anpassa sig till den relativa luftfuktigheten i källaren.
 5. 5
  När du är redo att installera undergolvet, plocka ett öppet åtkomliga hörn av källaren grundmur längst varifrån brickor sparas som utgångspunkt.
 6. 6
  Skär "tungan" av sidorna av första start kakel och placera de skurna kanterna i startelvan hörnet mot tillfälliga 1/2 "distanser placeras mellan plattan och grunden väggen.
 7. 7
  För den andra plattan i den första raden skär tungan kanten utanför sidan går emot halv "distansanordningar mot grunden väggen. Tryck på tungan på toppen av den andra brickan in i spåret av den första plattan med hjälp av en slagklotss och gummiklubba.
 8. 8
  Om färdigt golv ovanpå undergolvet är ett flytande golv av något slag, såsom ett laminatgolv, kan underlaget flyta i stället mening finns det ingen anledning att limma ihop kanterna eller att fästa plattorna ner till betonggolvet.
 9. 9
  Om en vägg till vägg matta kommer att installeras ovanpå undergolvet så är det viktigt att fästa alla omkrets plattor och en rad i mitten av undergolvet med 2 "Tapcon betongskruvar. Detta kommer att möjliggöra matta att vara sträckt utan att plattorna att röra sig.
 10. 10
  Om en spik-down trägolv är installerad ovanpå undergolvet så är det viktigt att limma alla not och spont kanter med varandra och för att fästa alla omkrets plattor och en rad i mitten med 2 "Tapcon konkreta skruvar. Detta kommer att ge en stabil stel undergolv för spik-down trägolv. Använd 1-1/2 "golv knapar att installera trägolv.
 11. 11
  Installera den första raden i undergolvet installationen tills du kommer till den sista brickan. Skär den sista brickan för att möjliggöra för 1/2 "spacer. Använd en pull bar att dra den sista brickan på plats.
 12. 12
  Börja andra raden med en 12 "x 24" halv kakel och se till att använda 1/2 "distanser mot grunden väggen. Detta kommer att ragla kakel sömmar för att ge undergolvet mer struktur.
 13. 13
  Slutför undergolvet installationen genom att fylla en rad i taget kontrollerar att underlaget är nivån som du går. De flesta plattor kommer att överensstämma med oegentligheter i betonggolvet men om utjämning krävs oss platta bitar av polystyren isolering placeras löst under plattorna.
 14. 14
  Lämna en 1/2 "lucka runt hinder i källaren som stödstolpar, trappor och bärande väggar. Lämna ett utrymme på minst 24" runt ugnen, varmvattenberedare eller spis. Detta utrymme kan vara klar med keramiska plattor.
 15. 15
  För den sista raden i undergolvet, klippa brickor för att möjliggöra för en 1/2 "mellanrum. Använd en pull bar eller Barricade installationen verktyget för att dra dessa paneler på plats.
 16. 16
  Nu att undergolvet har installerats är det dags att installera väggpanelerna.
 17. 17
  Börja på samma utgångspunkt på väggen som underlaget.
 18. 18
  Se till grundmur är fritt från hinder som hindrar installationen av panelerna.
 19. 19
  Beräkna där elektriska vägguttag och lådor kabel kommer att vara i rummet så att de väggpaneler kan förberedas för kabeldragning.
 20. 20
  Placera den första väggpanelen platt mot grunden väggen höger in i hörnet på toppen av den nya undergolvet. Kapning panelen kan krävas för att passa panelen runt hinder eller ojämnheter på väggen.
 21. 21
  Använda 2 "Tapcon betongskruvar fästa panelen i sex platser: två vid toppen av panelen, två i mitten och två i botten, 2" in från kanten av panelen.
 22. 22
  Montera den andra panelen in i skeppet överlappsförband hos den första panelen och installera de sex tapcons.
 23. 23
  Fortsätt att installera panelerna på detta sätt runt omkretsen av stiftelsen Väggbeslag runt källaren fönster och andra hinder vägg och oegentligheter.
 24. 24
  Installera speciellt förberedda väggpaneler för eluttag och kabel som du har utsett dem redan från början.
 25. 25
  När du har slutfört installationen väggpanelen i ytterkanten av stiftelsen väggen, är du redo att installera skiljeväggarna ovanpå undergolvet som krävs för din källare layout.
 26. 26
  Installationen av väggpaneler eliminerar behovet av en stud vägg runt grunden väggen.
 27. 27
  Antingen trä eller stål stud icke bärande mellanväggar kan installeras ovanpå undergolvet. Fäst bottenplattan på stud väggen med fästelement rätt till underlaget. I vardera änden av 8 "användning basplattan 2" Tapcons att fästa bottenplattan på betonggolvet.

Tips

 • Om du är osäker, hyra en byggnad inspektör för att se till att din källare stiftelse är intakt och inte läcker in vatten i källaren.
 • Om det finns vattenläckage uppenbart genom stiftelsen, reparation innan efterbehandling källaren.
 • Skär undergolvet kakel och väggpaneler utanför eller i ett väl ventilerat utrymme
 • Använd en godkänd ansiktsmask och skyddsglasögon vid skärning plattor och paneler
 • Använd arbetshandskar att bära brickor och paneler
 • Styr mycket fukt i källaren med en de-luftfuktare set till en relativ luftfuktighet på 45% vid 70 grader F

Varningar

 • Täck inte upp ett avlopp om du inte ger en lucka för att möjliggöra dränering underhåll.
 • Installera inte massiva trägolv i källare. Använd konstruerade trägolv godkända för källare istället.

Saker du behöver

 • Måttband och penna
 • 3 "x 3" x 1/2 "trä distanser
 • Nivå
 • VINKELLINJAL
 • 2 "Tapcon betongskruvar
 • Borrmaskin
 • Murverk borr
 • Cirkelsåg eller handsåg
 • Sticksåg
 • Portabel arbetsbänk
 • Dra bar
 • Hammare eller gummiklubba
 • Trä slagkloss
 • Skyddsglasögon
 • Godkänd ansiktsmask
 • Arbetshandskar