Wki

Hur täta runt en bassäng eller badkar med silikon


Lär dig att täta en bassäng eller badkar med silikon eller fogmassa. Denna process av kisel tätning stoppar vatteninträngning i lederna runt tvättställ, badkar eller duschkar.

Steg

Hur täta runt en bassäng eller badkar med silikon. Ladda kisel pistolen.
Hur täta runt en bassäng eller badkar med silikon. Ladda kisel pistolen.
 1. 1
  Förbered området. Ta bort alla gamla kisel från arbetsområdet.
  • Detta kan göras med en mattkniv.
  • Eventuella föroreningar som olja och fett kan hindra kisel från bindning så rengör området noggrant med alkohol.
 2. 2
  Ladda kisel pistolen. Med en kniv, skär spetsen vid 45 grader, hålla hålet ganska liten. Detta kommer att ge dig bättre kontroll över mängden utsläppt av kisel. Öppningen bör inte vara så stor att en kula inte kan bildas, och det bör inte vara så liten att täta röret verkar högt tryck.
  • Pop silikonpackning. De flesta rören har en tunn barriär inuti röret för att förhindra att täta från härdning. Många kisel vapen har ett verktyg för att göra detta byggt på dem. Men om din inte, sedan en lång spik eller något liknande kommer att fungera.
  • Fyll röret av kisel i pistolen.
 3. 3
  Testa tätning. Silicon tätning kan vara knepigt. Håll täta pistolen över papperskorgen och trycka avtryckaren för att flytta täta framåt, fyller spetsen. Caulk ska flyta ut, inte spruta eller dropp. Släpp utlösaren låset för att lindra lätt tryck inuti röret. Du kanske vill först praktik på en provbit om du aldrig har gjort det förut. Använd hörnet av en pappkartong. Detta kommer att ge dig en känsla för vapnet och graden av kisel flödet.
  • Spetsen ska vara något ovanför ytan, nästan rörande. När du börjar att trycka på avtryckaren, titta på flödet av täta. Med en stadig rörelse, flytta täta pistolen rakt längs sömmen, skapa en enhetlig pärla. Innan flödet upphör, snabbt släppa avtryckaren och börja tryck igen när du fortsätter att skapa en enhetlig pärla längs hela sömmen. Sluta inte förrän du kommer till hörnet.
 4. 4
  Börja försiktigt på tätning runt önskat område. För bästa resultat, håll pistolen i 45 graders vinkel. Du vill tillämpa fogtätning i ett jämnt och stadigt. Var noga med att inte använda för mycket eftersom det kan vara svårt att ta bort överskott. När du kommer till slutet av det område du planerar att täta släpp handtaget och ge det en snabb dragning för att eliminera eventuella strängar.
 5. 5
  Slutför tätningen med verktyg. Tooling är processen med att använda fingret för att skapa en sömlös, ren bindning mellan diskbänken och kisel sealer. Dra försiktigt fingret runt kisel för att slutföra tätningen. Du kanske vill använda latexhandskar. Nu torka bort överflödigt silikon från fingret, och låt torka. Vid utjämning av täta, börja i ett hörn och gå 1/2 till 3/4 över. Börja sedan i motsatt hörn och mötas i mitten. Vid mötet den redan jämnas avsnittet, lätt lyfta din utjämning enheten så det finns inte en puckel.

Tips

 • Använd täta godkänd för badrum eller kök ytor. Det finns val i färg och pris. Silicon täta för kök och bad har en mögel preventer byggt det.
 • För att ta bort färsk kisel från händerna, gnid dem med en plastpåse.
 • Låt täta att bota!
 • Om du är diktning ett badkar, fylla badkaret tre fjärdedelar av vägen full av vatten så att badkaret sag medan kisel torkar för 24 timmar. Annars badkaret kommer sag när du kommer in och dra i sömmen, vilket möjlig långsiktig sprickbildning och brott.
 • Tvätta händerna snabbt efter avslutad verktyg. Använd en såpa som castille. Om fogar pinnar, prova att använda en olja som tea-tree för att ta bort det. Använd fuktighetskräm för att lägga tillbaka mjukhet till din hud.
 • Använd blå maskeringstejp längs caulk fogar att hålla kisel från kladd överallt (ungefär som att tejpa trim vid målning). Du kan få en fin tunn sträng på detta sätt. Applicera sträng silikon, sedan fukta fingret för att verktyget skarven och avlägsna överskott. Ta bort tejpen så snart du kan, men se till att du har tagit bort så mycket överskott täta som möjligt. Efter att ta bort tejpen, jämna kanter som var bredvid bandet, se till att de befjädrade till ytan. Annars kommer kanten samlar smuts.
 • Om du inte använder hela röret av täta, kan du koppla spetsen med ett föremål, såsom en liten trästav och täck med plast eller tejp. Caulk kommer att hålla under en kort tid.

Saker du behöver

 • Kisel eller caulk
 • En kisel pistol
 • En kniv
 • En trasa och en flaska alkohol