Wki

Hur tar man bort ett badkar gjutjärn

Gjutjärn badkar kan väga mer än 300 pounds. Även om du har fem vänner som är olympiska tyngdlyftare, bär en av ditt hus är en mycket, mycket dålig idé som normalt kommer att resultera i skador på dig eller ditt hus (eller båda). Här är ett mycket enklare sätt att erövra odjuret - samtidigt ditt gör-det-själv husägare rykte.

Steg

Hur tar man bort ett badkar gjutjärn. Koppla så mycket av VVS som du kan.
Hur tar man bort ett badkar gjutjärn. Koppla så mycket av VVS som du kan.
 1. 1
  Koppla så mycket av VVS som du kan. Ta kranar, trimma, och så vidare. I vissa hus, finns det inget enkelt sätt att koppla bort avloppet under badkaret. Det är okej, bara att följa resten av instruktionerna i ordning.
 2. 2
  Stuff en trasa i avloppet öppnar hålla ut skräp.
 3. 3
  Täck badkaret med en gammal våt filt för att förhindra flygande chips av gjutjärn och porslin, sedan ta en slägga och slog i sidan av badkaret med all din kraft, ca 2/3 av vägen ner från änden med avloppet. Ditt mål är att åka ut en stor hunk badkaret. Gjutjärn är sprött, och bryta det är lättare än du kanske tror. Ändå tar det en stark person och en stor hammare.
 4. 4
  När du får den första hunk ut, bryta sidan igen, närmare till avloppet, så att du kan få tillgång till avloppsanslutning under badkaret. Haka avloppet.
 5. 5
  Keep swinging! Bryta den i tre eller fyra väl tilltagna bitarna gör borttagning möjligt.

Tips

 • Använd en £ 16. slägga, en tung släde kommer att göra jobbet bäst.
 • Om du byter ut detta badkar gjutjärn med en ny gjutjärn badkar, inte Låda inte det förrän du har det i rummet. De är mycket lättare att bära (och svårare att skada) i lådan.
 • Om du har läst Tom Sawyer, kanske du vill prova och berätta för dina kompisar hur coolt det är att pundet ett badkar gjutjärn med en slägga. Gör vad om vem som behöver minst antal gungor.
 • Vara uppmärksam på väggarna bakom badkaret - badkaret kommer att flytta när du träffar den och kan riva dem (se plywood tips nedan).
 • Täck den plats du är på väg att slå med en gammal våt handduk. Porslinet är på väg att splittras i tusen flygande knivar. Handduken hjälper till att hålla dem i schack, en våt handduk håller fast vid badkaret bättre än en torr.
 • Titta runt. Om det är något i rummet som du inte vill träffa med en slägga, ta bort den eller täck den med tjock plywood. Slägga har ibland egna sinnen.

Varningar

 • Bära långa byxor, långa ärmar och arbetshandskar. Flying porslin knivar gör ett nummer på bar hud.
 • Ögonskydd är ett måste. Öron skydd är nödvändigt också.