Wki

Hur kan man förhindra frusna vattenledningar

Frusna vattenledningar är obekväma och dyra att reparera. Här är några sätt att både förebygga frusna rör och tina dem som redan är frysta.

Steg

Hur kan man förhindra frusna vattenledningar. Isolera alla vattenledningar från kall flytta luft och hålla dem torra.
Hur kan man förhindra frusna vattenledningar. Isolera alla vattenledningar från kall flytta luft och hålla dem torra.
 1. 1
  Isolera alla vattenledningar från kall flytta luft och hålla dem torra. Lokalisera den huvudsakliga vattnet stängs av i fall du behöver det. Läckor händer ofta om röret tinas.
 2. 2
  Använd antingen värmare band lindade runt rören eller en uppvärmd reflektor lampa i ett torrt slutet utrymme. Under kalla nätter, kolla ljuset för att se att det fungerar. Värmaren band arbete av en inbyggd termostat. För att fungera måste tejpen lindas mellan röret och isoleringen.
 3. 3
  Om elektrisk kraft är tillgänglig eller går förlorad, låt vattnet rinna inte snabbare än en långsam konstant dropp, det är billigare än att reparera den. Först startar en långsam upptining på den varma sidan kranen, då en snabbare upptining på den kalla sidan kran. Det finns inget behov av att köra en hel del vatten. Badrum kan vara kallt, så länge de inte är frysning.
 4. 4
  Kom ihåg att isolera och värma dräneringsledningar i krypgrunder och kalla källare. Återigen kommer en värmelampa fokuserat på avloppet p-fällan hålla den från att frysa om det är också skyddade från att röra sig kall luft med en inramad låda som du kan bygga själv.
 5. 5
  Att tina ett fruset rör, kontrollera först röret i området av frysningen. Vissa plast eller kopparrör kommer att dela och kommer att översvämma området när tinas. Om röret ser trasig eller har en skåra i den, ringa en rörmokare. Om röret är all metall, kan det tinas genom att ansluta en svetsare på röret på varje sida av den frysta delen. Efter ett tag kommer det att vara igång igen. Det är precis som att ansluta startkablar till bilens batteri, men med betydligt längre kablar.
 6. 6
  Det är mycket bättre att värma området runt den frusna delen med ett elektriskt element, en handhållen hårtork, eller en värmelampa i en reflektor för att förhindra att en brand. Om detta är ett problem, ring rörmokaren. Några av dem har inget emot om du tittar på dem så länge du är tyst och inte i vägen.
 7. 7
  Koppla alltid ur vattenslangen från din utomhus tapp på vintern, eller innan temperaturen i ditt område sjunker under fryspunkten. Vattnet i slangen kan frysa och frysningen fortsätter tillbaka in tappen tills den når dina rör. Om du har PVC plaströr som leder till denna tapp, kommer det att brista.
 8. 8
  Använd en temperatur-kontrollerad termisk konvektion drivs hett ventil recirkulerande vatten (som inte kräver el för att fungera) att kontinuerligt cirkulera varmt vatten hela din varma och kalla vattenlinjer helst temperaturen är under användaren valt börvärde 77F-140F. Till skillnad från värme tejp som bara värmer rören, cirkulerar denna process vatten non-stop för att förhindra kristallisering och frysa oavsett var rören är dolda. Notera: Denna metod kräver att ventilen ska installeras på en högre nivå (2: a - 3: e våningen) än varmvattenberedaren. Cirkulerande vatten i hela systemet non-stop kommer också att öka din faktura varmvatten.
 9. 9
  Använd en produkt som heter ICE LOC som förhindrar rören från att brista genom att ta upp expansionen av fruset vatten. Det är en elastomer som passar inuti rören som är i trubbel områden.
 10. 10
  Använd en redytemp, en anordning som utnyttjar en inre vattenkontaktande temperatursond för att övervaka temperaturen av vattnet inuti rören. Beroende på temperaturen börvärde du väljer på enhetens temperatur urtavla, kommer den att cirkulera som behövs för att upprätthålla den valda temperaturen. Den RedyTemp Optimizer Installationen är ett DIY-projekt och tar tjugo minuter att installera under diskbänken. Koppla ena änden av de befintliga linjerna kran leverans och ansluta till RedyTemp. Anslut de två ledningarna kran leverans som kommer med RedyTemp. Anslut enheten till ett vanligt vägguttag och ställ in önskad inställd temperatur. Användare kan mäta effektiviteten av sin valda börvärdet genom att öppna ett kallt vatten kran och känna hur cool / ambient / varmt vattnet är det kommer ut ur kranen, och justera börvärdet tills optimeras.

Tips

 • Överväga att anlita en licensierad rörmokare om du har några reservationer om att följa stegen i den här artikeln.
 • Om du anställer någon att göra detta, ställ frågor och hoppas på svar. Du betalar dem pengar.
 • Om de säger att de inte kommer att garantera deras arbete, fråga dem som gör det, och kalla dem. Vägra att betala om arbetet inte utförs korrekt.

Varningar

 • Om detta låter som för mycket, få hjälp. Bättre säker än ledsen.
 • Använd INTE någon form av öppen eld, kan det brista dina pipor.

Saker du behöver

 • Enclosure
  • Plywood och 2x4 är tillskuret för att täcka problemområdet
  • Gipsskivor skruvar
  • Bärbar elektrisk skruvdragare
  • En droppe ljus
  • Gör utrymmet rutan för att passa mellan botten av huset och marken i en krypgrund. Var noga med att göra det lufttätt och isolerad. Gör en cover på en sida som tar bort lätt.
 • För att förhindra frysning
  • Rörisolering
  • Heat tejp
  • Reflektor värmelampa
 • För att tina frusna rör
  • Handhållna hårtork eller reflektor värmelampa