Wki

Hur man installerar ett reverseringssystemet osmos

Ni har beslutat att en omvänd osmos system som bäst passar dina behov och har bestämt du vill installera systemet själv. Fördelarna med att göra det själv är: Du kommer att spara upp till 75% över att ha det installerat för dig. Du kommer att bli bekant med systemet och har en god förståelse för hur det fungerar. Du kommer att kunna upprätthålla systemet själv, vilket sparar pengar på tjänsten samtal. Du kan installera systemet i några timmar när du väljer och inte behöva vänta installatören att visa upp.

Steg

Hur man installerar ett reverseringssystemet osmos. Läs installationsinstruktionerna hela vägen igenom minst en gång så att du är bekant med det förfarande och bekräfta att du har alla saker som behövs innan du börjar.
Hur man installerar ett reverseringssystemet osmos. Läs installationsinstruktionerna hela vägen igenom minst en gång så att du är bekant med det förfarande och bekräfta att du har alla saker som behövs innan du börjar.
 1. 1
  Köpa omvänd osmos. Du behöver också en 1/2 "borr för montering av kran och ett mindre borr för installation linjen avloppsvatten. Teflon tejp för tätning av anslutningar.
 2. 2
  Läs installationsinstruktionerna hela vägen igenom minst en gång så att du är bekant med det förfarande och bekräfta att du har alla saker som behövs innan du börjar.
 3. 3
  Samla ihop allt du behöver för att installera och få dessa objekt nära där du kommer att arbeta, vanligtvis under diskbänken. Det är inte en dålig idé att gå över instruktionerna igen innan du börjar.
 4. 4
  Ta bort R / O-systemet ur förpackningen och kontrollera om något skulle saknas. Montera filtren i rätt ordning. De flesta system kommer med filtren redan ihop till en bank av filter. Den enda filtret inte redan är installerad kommer att vara själva omvänd osmos membran. Filtret kommer att vara i en förseglad förpackning och bör inte öppnas förrän du är redo att installera systemet.
 5. 5
  Ta bort alla poster från under diskbänken och lägg dem åt sidan eller på en säker plats om barnen kan komma åt dem. Detta kommer att bättre exponera VVS och ger dig utrymme att arbeta. Detta är en bra tid att rada botten av diskhon skåp med hylla liner, eller något liknande, för att hålla fukt från att skada skåpet.
 6. 6
  Välj en plats för r / o kran. Detta kan vara på endera sidan av sink fixturen. Var noga med att kontrollera om tillräckligt utrymme på undersidan av diskbänken innan du borrar dina hål.
 7. 7
  Borra hålet för r / o kran på den valda platsen och installera och dra fast kran. Detta kan vara lite trångt och en ljus eller ficklampa är ett måste. Installera en längd av plast vattenledningen till R / O kran och dra åt. Kontrollera att kranen är säkrad innan du går vidare eftersom när filter och tank är installerade du inte kommer att ha mycket utrymme att komma åt kranen.
 8. 8
  Stäng av kalla ventilen vattenförsörjning och fäst sadeln ventil, per instruktion, till det kalla vattnet linje som går till kranen. En kopparledning är önskvärt, men andra typer kan fungera lika bra.
 9. 9
  Fäst linjen avloppsvatten och ventil genom att borra ett hål i dräneringsröret och installera ventilen över hålet. Sätt en längd av plasten dräneringsledning i fästet på ventilen och dra åt.
 10. 10
  Montera eventuella tee eller vinklade kopplingar till systemets filter och tank per instruktioner.
 11. 11
  Välj en plats under diskbänken för banken av filter och 3 till 4 liters ackumulatortank, som är en del av systemet. Banken av filter brukar placeras längs ena sidan av skåpet, nära fronten för enkel åtkomst.
 12. 12
  Placera bank av filter och tank under diskbänken och bifoga linjerna, per instruktioner.
 13. 13
  Efter en snabb kontroll av systemet sakta slå på kallt vatten till ungefär halvvägs öppen. Filtren kommer att börja fylla. Som de ser efter läckor. Också, öppna R / O kran för att tillåta luften att rensa från systemet. Läckor från linjerna är mycket vanligt i detta skede så vara redo med handdukar eller en svamp. Stäng av vattnet till R / O-systemet och återställa ledningarna som läcker och försöka igen tills läckorna har stoppats.
 14. 14
  Stäng r / o kran när filtren har fyllts med vatten. Du kan tala med ljudet de gör. Reserven tanken kommer att börja att fylla.
 15. 15
  Den första tanken av gjorda vattnet måste tömmas på grund av eventuella föroreningar i filter och tank.