Wki

Hur man byter avstängningsventiler

Byte avstängningsventiler (även känd som utbudet ventiler), oavsett om det är för en vätska eller gas system, kan vara en enkel process så länge du har rätt verktyg och agera logiskt och långsamt. Här är hur man gör det.

Steg

Hur man byter avstängningsventiler. Skaffa en ersättare ventil.
Hur man byter avstängningsventiler. Skaffa en ersättare ventil.
 1. 1
  Skaffa en ersättare ventil. Ventilen du köper bör vara en exakt matchning till den gamla ventilen i termer av storlek, tråd och typ. Kom ihåg, klämringskopplingar och järn rördelar är inte utbytbara. Om du inte kan stänga av allt och ta bort ventilen för att ta den med dig till järnaffären, sedan försöka ta några mätningar eller foton av det.
 2. 2
  Montera rätt verktyg. Supply ventiler under diskbänken normalt kan tas bort med en halvmåne, skruvnyckel eller kanal-lås tång. Större ventiler kommer att behöva en rörtång, samt en annan nyckel för att hålla röret och en för att stänga av ventilen. Korrekt verktyg kommer att hindra dig från att skada fixturer, eller orsaka en skada. Ta dig tid att hitta dem.
 3. 3
  Stäng av nästa ventil upp linjen. Placera ventilen som är närmare försörjning än den som du vill stänga. Detta kan vara den varmvattenberedare, huset vatten avstängning i huset, eller den huvudsakliga avstängning på mätaren. Gasventiler har oftast någon annan avstängning i närheten av ventilen innan du kommer till huvudmenyn. Twist här ventilen till läge OFF. Om du har hittat den rätta, bör detta hindra vatten eller gas från forsa ur ventilen som du vill ersätta.
 4. 4
  Töm och kontrollera att vattnet är avstängt. Om ventilen du stänga ligger i en källare eller första våningen i ett tvåvåningshus, måste vattnet ovanför dig rinna ut. De flesta system är inte lufttäta nog att hålla tillbaka överblivna vattnet. Börja dränera systemet, och vänta några minuter för att allt ska komma ut. Om vattnet fortfarande forsande starkt efter det, har du inte att stängas av ventilen.
  • Om du har en våning ovanför dig, gå ut och öppna en utomstående kran om dessa kranar kommer direkt från huset. Nu vattnet körs utanför och inte i ditt skåp eller golv.
  • Om du byter ut en ventil på en kran, öppnar det upp. Detta kommer att hjälpa till att få ut vattnet ur rören du arbetar runt.
 5. 5
  Ta bort den gamla ventilen. Med rätt nyckel, ta bort ventilen som du ska byta. Titta på röret som du trär bort det av och se till att röret inte tvinnas. Om den gör det, måste du sätta en annan skiftnyckel på röret.
 6. 6
  Applicera korrekt rörskarv förening på rörgängorna. Detta kommer att variera beroende på röret. Be om hjälp hos din lokala järnaffär om du är osäker. De flesta ventiler kräver inte rör föreningen, men du bör inspektera O-ringen om det är en flexibel linje. Om det är en gas böjningslinjen, behöver lite rör förening som skall appliceras till lågan delen av detaljen, precis i slutet av mässing, ovanför gängorna.
 7. 7
  Installera den nya ventilen. Dra åt med skiftnyckel tills det är ordentligt och på rätt plats för matarledningen.
 8. 8
  Vrid den nya ventilen av. Kontrollera att det är vridna ordentligt i avstängt läge innan du fortsätter till nästa steg.
 9. 9
  Stäng av alla avlopp. Gå tillbaka till kranar du har öppnat för att dränera systemet och förvandla dem till avstängt läge. Du vill inte ha vatten forsande från dem så fort du slår på vattnet igen.
 10. 10
  Vrid vatten eller gas igen.
 11. 11
  Kontrollera om det läcker vid ventilen. Det finns olika sätt att göra detta beroende på om du arbetar med en vätska eller gas systemet.
  • Om du kollar för vattenläckor, torka ventilen helt torr med en handduk. Slå sedan på kranen eller apparaten och låt den gå i några minuter. Om du ser nya små vattendroppar bildas på ventilen, har du en läcka.
  • För en gasledning, tillämpa såpvatten på alla kopplingar och leta efter bubblor. Dra åt om det behövs, och åter kontrollera med såpvatten. Istället för tvål och vatten, kan du använda en kommersiell förening som kommer att leta efter gasläckor. Dessa säljs i järnhandeln.

Tips

 • Ventilerna är storlek och tråd specifik. Du måste byta ut en mot en, äpplen för äpplen.
 • Tänk framåt. Gör inte detta om du behöver vatten direkt och butiken stänger om en timme. Om du har fel storlek eller bryta något annat, har du nu allt vatten stängs och du kommer inte ens att kunna få en drink.
 • Använd rätt verktyg. Om du ersätter tillförselventilen eftersom du bröt handtaget med avbitare, gå få de rätta verktygen. Detta är en av de enkla jobb som kommer att röra en massa saker upp om du försöker ta genvägar.
 • Det finns flera typer av rör fogmassa. Kontrollera att du har den rätta för din ansökan.

Varningar

 • Gasventiler är egentligen inte farligt, men du måste vara noga med att stänga av ventilen bakom den du vill ersätta. Ni kan föreställa er vad som kan hända om man inte stänga ventilen av och ta sedan bort den du vill och gå till affären för att få en ny ventil.

Saker du behöver

 • Korrekta skiftnycklar eller tänger
 • Teflontejp eller rörskarv förening
 • Kopia av ventil du byter
 • Handdukar eller såpvatten (för kontroll läckage)