Wki

Hur ta hand om fred liljor

Fred liljor, även känd som garderob växter, är en av de mest populära sorterna av krukväxter. De är relativt lätt att underhålla, och sina rena vita blommor är vackra att titta på. Att lära sig att ta hand om fred liljor ordentligt kommer att hålla dem friska, och se till att du får ut det mesta av dina växter.

Steg

Hur ta hand om fred liljor. Välj en plats i rummet som ger indirekt solljus.
Hur ta hand om fred liljor. Välj en plats i rummet som ger indirekt solljus.
 1. 1
  Välj en plats i rummet som ger indirekt solljus. Den fred lilja kan vara nära men inte direkt under ett fönster eller i närheten av solljus, men inte direkt på det.
 2. 2
  Vatten fred lilja tillfredsställande. Den bästa vård du kan ge denna anläggning är en tung vattning. När krukväxter jorden är torr, tillsätt tillräckligt med vatten för att göra det fuktigt, men inte så mycket som att ha stående vatten.
 3. 3
  Mist bladen flera gånger i veckan med en sprayflaska. Fred liljor trivs i högre luftfuktighet, så ju mer vatten du kan leverera den blommar, desto friskare blir det.
 4. 4
  Trimma eventuella ohälsosamma blad av din anläggning regelbundet. Använd en sax för att avlägsna eventuella ohälsosamma eller döda fläckar att hålla bladverket en grönskande.
 5. 5
  Låt liljor att växa på egen hand. Utanför vatten, kommer din anläggning behöver inte mycket underhåll. Gödningsmedel och näringsämnen tabletter är onödigt.

Tips

 • Medan din fred lilja efterlyser "tungt vatten," det är möjligt att ge det för mycket, i huvudsak drunknar det. För att hitta rätt balans, låt planteringsjord torka ut helt efter den första vattning innan du lägger mer vatten på nära växtens bas igen. När det är torrt på beröring, är jorden redo att vattnas igen.
 • Direkt solljus är skadligt för en fred lilja eftersom det kan döda sitt bladverk. Om bladen börjar gulna, kan anläggningen ta emot för mycket solljus. Flytta den till ett mörkare område.
 • Titta bladen på din anläggning efter tecken på vad den behöver. Om bladen börjar sloka, eller de nedersta bladen gulna och vissna, måste du ge vatten.
 • Om dina liljor utvecklar bruna tips på sina blad, är anläggningen inte blomstrande, och du kommer att behöva för att fastställa orsaken. För mycket solljus kan vara en faktor, så flytta den till en mer skuggig plats. Vatten, för mycket eller för lite, kan också vara den skyldige. Bedöm vad som kan gälla för din anläggning, och justera vattning schema därefter. Kontrollera också temperaturen i rummet det är i. Fred liljor inte gillar kall luft och kan vissna eller dö snabbt om det är för kallt.

Varningar

 • Även vackra, fred liljor är giftiga. I synnerhet, bladen är mycket giftiga för både människor och djur, så håll dem borta från barn och husdjur.

Saker du behöver

 • Peace lilja anläggningen
 • Vatten
 • Spray flaska