Wki

Hur gro quinoa

Quinoa, uttalas "angelägen-wah," är de korn-liknande groddar av en växt som liknar gröna bladgrönsaker som mangold och spenat. Quinoa korn innehåller mycket protein, och de producerar en nötaktig, knaprigt smak när du steker dem i en kastrull, särskilt om de är rostade före tillagning. Dessa näringsrika kärnor har vuxit i popularitet som en frukostflingor och som hela korn sida skålen med middag. Quinoa kan också grodda i alfalfa-liknande spiraler för användning i sallader, smörgåsar och grönsaker och stek rätter. Läs mer för att ta reda på hur man korrekt att gro quinoa.

Steg

Hur gro quinoa. Skölj quinoa frön först i en skål.
Hur gro quinoa. Skölj quinoa frön först i en skål.

Förbered quinoa för groning

 1. 1
  Skölj quinoa frön först i en skål. Tvätta quinoa frön att ta bort tvål beläggningen, som kallas saponin. Quinoa bör alltid sköljas före groning och matlagning.
 2. 2
  Lägg ungefär två tredjedelar av en kopp (ca 113 gram) av quinoa frön till din säd sprouter eller till en andra skål.
  • Efter sköljning av saponin från quinoa, använd en finmaskig sil för att hämta den sköljda quinoa samtidigt dränera tvålvatten i vasken. Överför quinoa med ett frö sprouter eller in i en andra skål.

Blötlägg quinoa under en längre tid

 1. 1
  Häll kallt vatten i skålen eller sprouter.
  • Temperaturen bör inte vara varmare än 70 grader F (21 grader C). Lägg tillräckligt med vatten för att dränka quinoa frön.
 2. 2
  Blötlägg quinoa frön. Låt quinoa i blöt upp till 30 minuter.

Följ skölj och rinna metod

 1. 1
  Töm ut vattnet efter 30 minuters blötläggning. Låt det rinna av överflödigt vatten från sprouter eller skål över diskbänken. Den quinoa bör finnas kvar i skålen eller sprouter.
 2. 2
  Skölj quinoa frön igen ordentligt.
  • Använd kallt vatten, med en temperatur mellan 60 och 70 grader F (eller 15 och 21 grader C).
 3. 3
  Upprepa sköljning och dränerande process var 8 till 12 timmar.

Starta spirande processen

 1. 1
  Flytta quinoa till en mörk plats.
  • Överför quinoa från skålen eller sprouter till en stor bricka eller platta. Flytta quinoa borta från direkt solljus till ett mörkare område vid rumstemperatur. Täck quinoa med en trasa för att hålla bort damm eller buggar.
 2. 2
  Fortsätt sköljningen.
  • Placera quinoa i en sprouter eller en skål igen för att upprepa skölj och rinna cykeln. Såsom anges i steg 3 ovan, skölj och dränera quinoa var 8 till 12 timmar under en period av 2 dagar.
 3. 3
  Tillåt tid för quinoa groddar torka ut för framtida bruk efter den sista sköljningen och torka cykeln.
 4. 4
  Flytta quinoa tillbaka till plattan eller brickan. Sätt brickan av quinoa tillbaka i ett mörkt rum för att fortsätta gro processen. Placera tyget tillbaka över quinoa för skydd. Den quinoa bör så småningom gro i en tallrik full av spiral-formade rötter som är minst en fjärdedel tum i längd. Låt quinoa groddar torka ut i upp till 12 timmar, eftersom fukt skadar quinoa grödan.

Lagra och använda quinoa groddar

 1. 1
  Förvara quinoa på ett säkert ställe.
  • När quinoa groddar är helt torkade, placera quinoa groddar i en försluten plastpåse eller en sluten glasbehållare. Förvara quinoa groddar i kylskåp för att hålla dem svalna och garantera fräschör.
 2. 2
  Använd quinoa groddar i tid. För bästa resultat, äta quinoa groddar eller använda dem i en sallad eller gryta så snart som möjligt. Quinoa håller sig fräsch i upp till två veckor efter groning.

Saker du behöver

 • Fine mesh sil
 • 2/3 kopp quinoa frön
 • Skål eller sprouter
 • Vatten
 • Fack eller stor tallrik
 • Duk
 • Sealed glasbehållare eller plastpåse