Wki

Hur du använder blodmjöl

Blodmjöl är ett slakteri genom produkt som ofta används som gödningsmedel på grund av dess snabba insatser och hög kvävehalt. Detta ämne kan köpas på de flesta plantskolor och plantskolor och används ofta i växande frukt och grönsaker. Blodmjöl och benmjöl ofta blir förvirrade av amatör trädgårdsmästare, men 2 är faktiskt ganska annorlunda, eftersom blodmjöl är hög i kväve-och benmjöl är hög i fosfor. Trädgårdsmästare intresserade av att använda denna gödsel på sina grödor måste lära sig att använda blodmjöl exakt rätt om de vill dra full nytta av denna organiska växtnäring.

Steg

Hur du använder blodmjöl. Lägg blodmjöl till din trädgård jord för att höja kvävehalten i marken för hälsosammare vegetabiliska grödor.
Hur du använder blodmjöl. Lägg blodmjöl till din trädgård jord för att höja kvävehalten i marken för hälsosammare vegetabiliska grödor.
 1. 1
  Lägg blodmjöl till din trädgård jord för att höja kvävehalten i marken för hälsosammare vegetabiliska grödor. Eftersom blodmjöl är vattenlösligt, kan i lösas i vatten för att skapa en flytande gödselmedel. Blodmjöl är särskilt användbart i trädgårdsland som används år efter år, eftersom kväve kan tömmas ur jorden genom växterna efter upprepade tillväxt cykler.
 2. 2
  Använd gödningsmedel blodmjöl på jorden som du vill göra mer sura, eftersom denna substans effektivt sänker pH i jorden. För att ta reda på surhetsgraden i din trädgårdsjord innan blodmjöl, ta ett prov på den lokala plantskolan för analys. Om du hittar pH i din jord är för högt för att effektivt odla de grödor som du vill, kan blodmjöl vara det perfekta sättet att förbereda din jord för plantering.
 3. 3
  Titta på dina växter för tecken på kvävebrist under hela växtsäsongen. En kontrollampa tecken på att dina grödor inte får tillräckligt av detta viktiga näringsämne gulnande löv. Om dina växter börjar se ut som om de inte får tillräckligt med kväve i marken, kan en ansökan om blodmjöl gödselmedel under växtperioden tillbaka bladen till sin gröna nyans igen.
 4. 4
  Lär dig använda blodmjöl som ett avskräckande för vissa typer av skadedjur i din trädgård. Detta ämne har visat sig vara effektiva i att hålla rådjur, kaniner och andra skadedjur borta från trädgårdsland under växtsäsongen. Däremot lockar blodmjöl gödselmedel även andra typer av nötkreatur, inklusive hundar och tvättbjörnar. Om du är intresserad av blodmjöl används som avskräckande, vara säker på att ämnet faktiskt kommer att hålla undan de särskilda djur som du för tillfället arbetar med.
 5. 5
  Använd gödningsmedel blodmjöl när dina grödor behöver omedelbar hjälp. Blodmjöl används ofta eftersom det är en av de snabbast verkande gödselmedel på marknaden idag. En enda ansökan om blodmjöl är oftast effektiv för 6 till 8 veckor innan efterföljande matning behövs.

Varningar

 • Även blodmjöl gödselmedel är mycket effektiv, kan för mycket av det goda bränna ut växter. Använd alltid blodmjöl enligt förpackningens anvisningar för att se dina växter få precis så mycket kväve som de behöver för att förbli friska och produktiva.