Wki

Hur ta hand om en leopard sköldpadda

Den Leopardsköldpadda, officiellt känd som afrikansk Leopard (Geochelone Pardalis) kan växa till cirka 2 meter lång och kan väga upp till £ 70 med tillbörlig omsorg (och bra gener). De gör underbara husdjur och kan leva upp till 80 år om de förvaras friska hela livet. Här är hur man håller en leopard sköldpadda healthy.You kan få en för runt 150€ 0,00

Steg

Hur ta hand om en leopard sköldpadda. Köp en frisk sköldpadda - Om du känner till en pålitlig och seriös djuraffär som specialiserat sig på reptiler, de kan ha en för dig.
Hur ta hand om en leopard sköldpadda. Köp en frisk sköldpadda - Om du känner till en pålitlig och seriös djuraffär som specialiserat sig på reptiler, de kan ha en för dig.
 1. 1
  Köp en frisk sköldpadda - Om du känner till en pålitlig och seriös djuraffär som specialiserat sig på reptiler, de kan ha en för dig. Ännu bättre, kontakta en sköldpadda uppfödare och få en direkt från dem. Du kan också få en i en reptil expo. I båda fallen, pröva ditt nya husdjur noga innan du köper den. Se till att ögonen är rena och blanka (ej grumlig eller filmy) och att dess fekal spillning är inte alltför rinnande. Inte plocka en upp från vägen.
 2. 2
  Skapa en naturlig livsmiljö - Leoparden sköldpaddan finns inbyggt i hela södra och östra Afrika. De finns normalt i områden med torra eller halvtorra klimat. De föredrar områden med massor av gräs. Du bör försöka efterlikna denna typ av livsmiljö för din "fångenskap" sköldpadda.
  • Genom fångenskap innebär icke-vild, inte nödvändigtvis i en bur och aldrig fångas från naturen - se "Varningar" nedan.
 3. 3
  Skapa en utomhus fångenskap livsmiljö - Om du bor i ett varmt, torrt klimat som liknar det som beskrivits ovan, är du redo att emulera sköldpadda naturliga livsmiljö genom att bygga en utomhus penna för ditt nya husdjur. (Det är ett ämne för en separat artikel)
 4. 4
  Skapa en inomhus fångenskap livsmiljö -. Undvik att använda ett akvarium eftersom de inte erbjuder tillräckligt med utrymme horisontellt för din sköldpadda att ströva omkring i Börja med en trevlig storlek penna eller terrarium, åtminstone 2'x2 "med blank, 12 '(min.) vertikala väggar så att din sköldpadda inte kommer att försöka fly och oavsiktligt vänds. Täck botten av pennan med rena papper (tidningspapper är billigast) och sedan lägga ner ett lager av substrat med en kombination av följande - skäller, mjuk sand, torrt gräs. Du kanske också vill lägga några stenar för din sköldpadda att sola på. Du bör definitivt innehålla någon form av ihåliga logg eller annan grotta-liknande täcker för din sköldpadda att retirera till när han känner sig överväldigad av världen. Viktigast, ange din sköldpadda penna med ordentlig värme och belysning. (Som täcks nedan i ett annat steg)
 5. 5
  Tillhandahålla lämplig kost - Leoparden sköldpaddan lever främst av gräs i det vilda. För fångenskap hålls sköldpaddor, en blandning av gräs. Blad och halm är bäst. Många har haft goda resultat med timotej hundäxing. Några har också funnit att en trevlig blandning av våren greener kommer att fungera bra. Var försiktig med grönsaker men - för mycket blöt mat kan orsaka matsmältningsproblem och kommer att leda till alltför mjuk, illaluktande avföring. Det är bra att odla ogräs och vilda växter i din trädgård som är tilltalande för din sköldpadda såsom: klöver, maskrosor, vilda gräs... etc.
 6. 6
  Välj lämplig värme och ljus - Din sköldpadda behöver två viktigaste källorna till ljus för dagsljus och värme. För dagsljus, ska du köpa en UVB-lampa (100 watt) för att emulera hela spektrumet av solens ljus. Dessutom ger naturligt ljus för din kille när det är möjligt. För nätterna, använd en 60 watts röd värmelampa för att hålla buren varm. Det är bra att sätta ljus på timer så att de kommer att slå på och av automatiskt och hålla buren på en relativt konstant temperatur. Temperaturen bör genomsnitt ca 100 grader C. Det bör aldrig vara mycket kallare än 70 (F) eller varmare än 100 (F). Använd en liten disk termometer för att övervaka värme vid alla tidpunkter. Justera timingen och effekt av belysningen efter behov.
 7. 7
  Tillhandahålla lämpliga kosttillskott - Ett ​​tillägg som kan matas till sköldpaddan är mazuri sköldpadda mat. Den Mazuri sköldpadda pelleten var utvecklad för Galapagos sköldpaddor men kan sköldpadda ägare har funnit att det fungerar bra med många andra sköldpaddor. På grund av deras tillväxt, är deras efterfrågan på kalcium och mineral spårämnen hög. En kalcium-D3 tillskott bör ges dagligen till ungdomar och även för vuxna mer sällan.
 8. 8
  Aktivera socialisation - Sköldpaddor är mestadels ensamma djur i det vilda, men de är inte emot lite uppmärksamhet då och då, särskilt när de blir äldre. När din sköldpadda är fortfarande ett barn, börja umgås honom genom att försiktigt plocka upp honom och hålla honom i handen. Klicka inte på sitt skal eller skrika på den för att komma ut, eftersom detta kommer att skrämma och betona din sköldpadda. Istället, låt det ta skydd innanför skalet tills den är redo att komma ut av sig själv. Som din sköldpadda växer upp och inser att du är dess mat och vårdgivare, är det bekvämt att äta direkt ur handen, kanske det kan även du klappa den ibland.

Tips

 • Om du har en sköldpadda, är det en bra idé att ordna en vaktmästare för det i händelse av din död och inkludera det i din vilja, så att det kan leva vidare lyckligt även efter du passerar.
 • En leopard sköldpadda är absolut en växtätare, innebär att det inte ska ges något kött, mejeri eller annan mat med hög proteinhalt.
 • Som din sköldpadda blir äldre kommer det att behöva en större bur, så du bör planera för detta redan innan du köper din sköldpadda. Du bör planera i förväg för att ge din sköldpadda med en riktig livsmiljö i alla skeden av sitt liv.
 • Älska din sköldpadda och behandla det som en i familjen, alltid ge den vad den behöver och att undanhålla vad den inte borde ha. Om du gör detta kommer din sköldpadda att ha en hög livskvalitet och det kommer troligtvis överleva dig.
 • Leopard sköldpaddor gör inte bra starter husdjur eller husdjur för barn eftersom de kräver en hel del omsorg och behöver ha fredliga, låg-stress liv.

Varningar

 • Klicka inte på sitt skal eller bur. Detta är mycket störande och irriterande till den.
 • Ingen isbergssallad! Iceberg saknar näringsvärde och är inte en acceptabel födokälla för din sköldpadda.
 • I Sydafrika är det mot lagen att hålla någon inhemsk sköldpadda (t.ex. Leopard sköldpadda) i fångenskap utan licens från Naturskyddsföreningen.
 • Aldrig lämna honom ute på en kall natt och aldrig låta sin penna blir för kallt. Sköldpaddor är mycket mottagliga för luftvägsinfektion och kommer sannolikt att dö om de lämnas i svala temperaturer för länge.
 • Vissa sköldpadda mat eller sköldpadda mat får säga sitt okej för en box sköldpadda osv. Det gör inte det okej för din Leopard sedan en box sköldpadda är en allätare och äter både grönsaker och kött.
 • Aldrig fånga en sköldpadda (eller något annat husdjur) ur det vilda. Det är ovänlig och omänsklig och de ofta bär bakterier och sjukdomar som kan infektera ditt hushåll.
 • Sköldpaddor är kända för att vara mycket långsam, men när rädd att de faktiskt kan köra ganska fort. Du kanske frestas att locka din sköldpadda att köra eftersom du tycker det är kul att se. Gör inte detta. Deras små hjärtan kan inte ta det och det är väldigt stressande för dem att springa för sina liv flera gånger.
 • Undvik att köpa din sköldpadda på nätet eller via ett husdjur mäklare om det alls är möjligt. Detta kommer inte att tillåta dig att granska ditt nya husdjur i förväg, och leveransprocessen kommer innebära stress på ditt husdjur innan du ens får det.