Wki

Hur ta hand om en leguan

Leguaner är kallblodiga reptiler. De är inte lätta att sköta och ofta dör i fångenskap. De bör aldrig köpas utan noggrant övervägande. Leguaner är mycket dyrt att ta hand om, måste du se till att de har rätt värme och ljusförhållanden, att de matas rätt mat, och att deras bur ger dem tillräckligt med utrymme att växa till sin fulla 4-6 meter. Om du funderar på att köpa en leguan, tänk hur det kommer att kosta att spendera merparten av dina pengar och se till att de är ordentligt omhändertagna. De är inte en kasta bort husdjur!

Steg

Hur ta hand om en leguan. Ge din leguan mycket solljus.
Hur ta hand om en leguan. Ge din leguan mycket solljus.
 1. 1
  Ge din leguan mycket solljus. Leguaner behöver massor av naturligt solljus så att de kan absorbera UVB-och UVA-ljus.
  UVA-ljus håller din leguan må bra och glad. UVB-ljus kan leguanen att smälta maten och absorbera vitamin D, som tillåter dem att absorbera kalcium som de behöver för att hjälpa till att förebygga metabolisk ben disease.he bästa källan för UVA-ljus är solen eller lampor rum i ditt hem. UVB-ljus är svårare att komma med. Större djuraffärer som Pet Smart erbjuda lysrör som är särskilt utformade för UVB utgång. En av dessa lampor är nödvändigt för att hålla din leguan healthy.This glödlampa ska bytas var 6 månader.
 2. 2
  Det är också mycket viktigt att ge tillräcklig värme för din leguan. Dessa reptiler är hemma i varma klimat som Central-och Sydeuropa, och de är inte vana att lägre temperaturer. När man håller en leguan som husdjur är det viktigt att ha en värmelampa för att hålla leguan varm. Genomsnittlig temperatur som behövs på en daglig basis är mellan 80 och 90 grader. När du har en värmelampa på plats är det viktigt att se till att du tittar på din leguan för att se hur de reagerar på värmen. Om de är ständigt under värmelampa den behöver vara varmare, om de är aldrig under lampans värme den behöver vara svalare. Nattetid temperaturen inte ska sjunka under 75oF bör dagtid temperaturerna ligga i intervallet 85-95oF, med ett varmt stopp mellan 97-99oF. Kontrollera dina temperaturer. Dessa temperaturer kan uppnås genom användning av värmelampor hakas upp till en dimmer. Leguaner är växelvarma och kan inte reglera sin temperatur som människor. Därför när de blir för varm eller kall de flyttar till där det är kallare eller varmare. Låt inte din leguan direkt tillgång till värmelampor. De kan bränna sig. Eluppvärmt terrariedjur stenar, men estetiskt tilltalande är potentiellt farliga och bör inte användas.
 3. 3
  Förbered din leguan hem. Du behöver ett fint stort hus för din leguan. Ett akvarium som du får från en djuraffär är inte stor nog, även för ditt barn leguan. En bra storlek för en vuxen leguan bur är 3 meter djup x 6 meter bred x 6 meter hög. Detta ger även en vuxen leguan lite utrymme att flytta runt.
 4. 4
  Andra saker att tänka på är behovet av filialer, eftersom leguaner älskar att klättra. Samt ett sätt att reglera fuktigheten i buren. Överväg att köpa en luftfuktare för att lägga fukt i luften. Det viktigaste att komma ihåg när man köper eller göra ditt husdjur hemma är att leguaner växer mycket snabbt.
 5. 5
  Mata din leguan ordentligt. Leguaner är vegetarianer och en mängd mörkgröna bladgrönsaker kommer att hålla din leguan frisk. Rekommenderade gröna är-grönkål, senap greener, alfalfa, maskrosblad, vattenkrasse. Leguaner äter inte huvudsallat! Romansallad är acceptabel. Leguaner behöver också ett brett utbud av andra frukter och grönsaker för att upprätthålla en hälsosam kost. Dessa inkluderar-yucca root, snap ärtor, palsternacka, papaya, okra, mango, kabocha squash, gröna bönor, squashen och ekollon squash. Som behandlar du kan ge dem - dahlia, hibiskus, vindruvor, hallon, jordgubbar, fullkorn bitar bröd. Var inte rädd för att ge din leguan "Commercial Iguana Food". Det ger den näring de behöver. Men, är det starkt rekommenderat att ge dem grönsaker och frukt innan sagt, så de har en bred källa av vitaminer och näringsämnen de behöver. Leguaner behöver också en ständig tillförsel av färskt, rent vatten att dricka ur!
 6. 6
  Flera leguaner-inte en bra idé. Leguaner är av naturen väldigt territoriella, i det vilda lever på egen hand och bara träffas för att para sig. Att ha två leguaner eller fler i samma bur kommer vanligtvis få dem att bli aggressiva mot varandra leder till slagsmål och skadade fåglar. Och detta kan orsaka sjukdom såsom mun röta. Mun röta kan hända om två leguaner kämpar och skada varandra. Då kommer du inte att märka det på ett tag, men han eller hon inte kommer att äta och detta kan vara ett tecken på MUNNEN ROT. Mun röta kan också uppstå från bakteriella, virala, och parasitiska ursprung. Ytterligare ett sätt att det sker på felaktig bur temp., Eller dålig kost. Du kan tala direkt om ditt husdjur har munnen röta genom att bara titta på hans mun. Om du ser puss på munnen eller svullnad av käftarna, dess mest sannolika mun röta. Det finns stora sätt ditt husdjur kan vara i fara för något men mun röta är vanligare. Det är behandlingsbar. Vänta inte tills ditt husdjur är väldigt svag för att få honom fast det kan vara för sent, och det kommer att dö. Vänta inte för länge med att få hjälp eller din leguan kan dö.

Tips

 • Håll den jäkla buren ren. Detta är viktigt för att förebygga sjukdom.
 • Det skulle vara en smart idé att ha en stor miljö för din leguan. En sida för värme och den andra sidan för ett svalare klimat detta fungerar bra när dess en varm dag och ditt husdjur behöver svalna.
 • Leguaner är mycket känsliga för miljöförändringar, ändra din leguaner livsmiljö alltför ofta kommer bara betona honom / henne.
 • OK, reptiler är ganska skör. När du hanterar din leguan, se till att alla andra husdjur som en hund inte kommer att försöka attackera den.
 • Lämna inte en leguan obevakad med något större djur såsom en hund, kan katter brukar lämna leguaner ensam
 • Du kan ha andra djur förutom leguan i samma bur, men göra en del efterforskningar för att ta reda på om de ska komma överens.

Varningar

 • Barn under 12 år ska noga övervakas vid hantering leguaner, speciellt större leguaner. En repa i ansiktet kan vara mycket smärtsamma och kan lämna ett ärr.
 • Någon leguan som verkar tråkig eller missfärgad, eller har inte ätit en sak för mer än 24 timmar bör föras till uppmärksamhet.
 • Leguaner behöver en hel del att ta hand om. Det är viktigt att du har alla nödvändiga verktyg för att ta hand om en leguan innan du köper en.
  Om du inte är villig att ta hand om en leguan på det sätt som det bör vårdas inte köper en!

Saker du behöver

 • Rymningssäkert leguan hem som är av tillräcklig storlek
 • UVA-ljus
 • UVB-ljus
 • Heat Lamp
 • Climbing struktur för att tillåta iguana att klättra
 • Rätt mat
 • Dölj låda för mindre leguaner
 • Tid och pengar