Wki

Hur mata en orm fryst mat

Utfodring fångenskap ormar levande föda är svårt och farligt, både för ägaren och orm. Utfodring frysta gnagare minskar risken för skador på ormen, minskar stressen för både ägare och reptiler, och hindrar dig från att titta på en söt liten mus lida. De är ofta billigare också!

Steg

Hur mata en orm fryst mat. Tina gnagare i kylskåpet.
Hur mata en orm fryst mat. Tina gnagare i kylskåpet.
 1. 1
  Tina gnagare i kylskåpet. Tina inte det i mikrovågsugn! Så frestande det än kan verka, kommer det koka köttet och gör din orm sjuk. Ta en fryst gnagare från frysen och placera i en separat plastpåse. Placera påsen i kylen, och lämna över natten. Detta gör det möjligt för gnagare för att helt frigöra.
 2. 2
  Placera tinade gnagare på en något varm yta som en radiator. Du vill inte laga det, bara ta det till rumstemperatur. Den övre delen av din TV, dator, eller ens i en liten fläck av solen kommer att göra susen för denna korta tid. Eller, helt enkelt lämna den på en bänk under en lite längre period. En timme eller så räcker oftast, inte lämna det för lång tid eller det kan växa bakterier som kan skada din orm.
  • Du kan också sätta musen i en plastpåse och doppa den snabbt i en kastrull med kokande vatten. (Doppa den i två sekunder.)
 3. 3
  Sätt ormen i sin utfodring område. Det rekommenderas starkt att du inte mata en orm i sin inhägnad, eftersom detta orsakar till Snake att associera någonting kommer in i buren som livsmedel (din hand, kanske skulle kunna förväxlas). Du kan använda en behållare med höga sidor, en annan tank, eller ett badkar även. Bara se till att stänga avloppet!
 4. 4
  Placera gnagare i området med ormen. Om du vill, kan du placera en värmedyna under gnagare för att göra det lite varmare, men inte lämna den där för länge. (Det kommer att lukta värre än du kan föreställa dig.) Vissa ormar har inga problem med att äta en gnagare detta sätt, och kommer att börja äta i cirka 15 minuter eller så. Om så är fallet, är du klar och du kan gå tillbaka ormen till sin vanliga kapsling.
 5. 5
  Om din orm är en picky eater, eller har inte ätit död mat innan, kanske du måste arbeta lite hårdare på det först. Du kan försöka vicka gnagare i svansen framför ormen. Använd ett par tång om du gör, för att förhindra en oavsiktlig bett. Om ormen verkar rädd för gnagare, vicka bara lite och längre bort. Om ormen är i strejk pose men inte attackera, prova bopping ormen försiktigt på näsan. Men gör inte detta om din orm är en Ball Python, eftersom detta kan faktiskt skrämma ormen och få motsatt effekt än vad du tänkt dig! Med tålamod, bör du finna att ormen kommer att slå och strypa den redan döda gnagare, och äter som vanligt. Du kanske måste låta ormen "döda" den döda gnagare mer än en gång de första gångerna. Tappa inte modet! Pre-dödade livsmedel är en mycket säkrare och mer humant sätt att mata din orm.
 6. 6
  Sätt ormen tillbaka i sitt hölje och låt den smälta sin måltid i ett varmt mörkt område. Var försiktig när du tar bort ormen, eftersom det kan ändå vara att äta läget. Låta ormen krypa ut ur papperskorgen och sedan plocka upp det oftast fixar detta.

Tips

 • Frysta möss kan lagras frysta under mycket långa perioder om de hålls lufttät.
 • Om ormen fortfarande inte äta, är den magiska botemedel kallas MouseMaker. Detta är en produkt som du kan köpa på nätet eller i en djuraffär för att sätta på gnagare. Enkelt att öppna flaskan driver ormar galna. En droppe eller två på näsan av gnagare kommer att locka även de mest motvilliga eater. Så småningom kan du avvänja dem när de vänjer sig död mat.
 • Alternativt, päls musen i lite hönsbuljong. Detta bör ha en effekt som liknar de MouseMaker droppar.
 • Om ormen inte kommer att mata ur sitt hölje som är bra. Även om ormen associerar dig med mat tänk på att de är displayen djur, inte husdjur. Men detta är annorlunda för majs ormar, majs ormar är mycket foglig och även verkar njuta hanteras. För att se till att din orm kommer att tolerera hanteras senare i livet, håll din orm baby majs minst en gång om dagen.

Varningar

 • Om en orm biter dig, om det inte är giftig, oroa dig inte men sköta hygien genast. För att få ormen att släppa taget, tryck försiktigt på baksidorna av huvudet där käken separerar. Dra inte fingret (eller vad det har) tills ormen öppnar sin mun, som orm huggtänder lutning bakåt, och du kan riva huden eller bryta dina ormar tänder. Desinficera bettet området, och försök inte att straffa ormen. Det kommer inte att förstå, och du får bara framkalla en annan bite. Tid med din orm och få den att lita på dig är ett mycket bättre sätt att förebygga bites.
 • Kontrollera att gnagare inte är för stor för ditt husdjur, som kan orsaka allvarliga skador.

Saker du behöver

 • Fryst gnagare
 • Tång
 • Separat behållare för att mata ormen i