Wki

Hur man bygger en livsmiljö för leopard geckos

Leopard geckos är roligt att ha som husdjur, och väldigt söt. Om du funderar på att köpa en leopard gecko eller om du bara har en, kommer du vill se till att det nya hemmet är korrekt inställt.

Steg

Hur man bygger en livsmiljö för leopard geckos. Du måste tänka på där din gecko kommer att leva.
Hur man bygger en livsmiljö för leopard geckos. Du måste tänka på där din gecko kommer att leva.
 1. 1
  Du måste tänka på där din gecko kommer att leva. En 10-liters tank räcker för en vuxen gecko, men om du får fler än en, är en 20 eller ens 30-liters tank bäst.
 2. 2
  Substrat är vad du sätter på botten av tanken.
  • Det bästa alternativet är hushållspapper, såvida du håller tanken ut för utställning. Det är lätta att rengöra. Papper är också ett bra alternativ.
  • Om du vill att din tank för att se bra ut, skulle en inomhus eller utomhus reptil matta vara lämpliga. Men om några bitar av mattan sticker upp, finns det en chans ett geckoödlor tå kan fastna och dras av för det.
  • Det är en dålig idé att använda sand, speciellt för baby leopard geckos. Om de äter det antingen av misstag eller inte, kan det orsaka allvarliga hälsoproblem som impaktion.
 3. 3
  Leopard geckos behöver värme för att smälta maten.
  • Det bästa valet skulle vara ett under tank värmare. Detta sätt, när gecko är klar att äta de kan lägga på värmaren och få magen värme. På en under tank värmare, finns det en klibbig sida. Du håller den sidan under tanken, och anslut den till ett eluttag. Efter ett par timmar kommer det att nå full värme. Om du väljer en värmare, se till att det är bara storleken på hälften av tanken, så gecko kan plocka den varma eller kalla sidan att vara på.
  • Ett annat värme alternativ är en overhead ljus. Detta kommer att ge ljus och värme, även om geckoödlor är nattdjur så de kan bli störd av det starka ljuset. Om du använder ett ljus, hålla det på under dagen och använda ett rött värme ljus på natten, eftersom geckoödlor inte kan se den här färgen och kommer inte bli störd.
 4. 4
  Du vill hålla termometrar i tanken så att du kan hålla ett vakande öga på temperaturerna. Sidan med värmelampa eller dyna bör vara cirka 75-85 grader, och den motsatta sidan bör ligga runt 65-75 grader.
 5. 5
  När det gäller inredning, bör det finnas ett gömställe på den varma sidan av tanken och ett på kallare sidan och en mellan:
  • De fuktiga hide bör vara mellan varmt och kallt. Det är där geckoödlor gå till har ett fuktigt klimat, så de kan lätt ömsar skinn. För att göra en gömma, använd en liten skål eller margarin behållare vänt upp och ner, med ett hål ut för enkel åtkomst. Inuti detta Göm du kommer antingen behöva våta pappershanddukar eller fuktig torv, eller något annat som kommer att hålla vatten / fukt. Om att använda pappershanddukar, spraya dem med en vattenflaska varje dag och för det varma gömde kontrollera att det är i toppen av värmen mattan.
  • Den kalla sidan bör vara ett torrt skinn. Saker att använda för detta skinn är några gömställen tillräckligt stor för din gecko du hittar på djuraffären-liknande ihåliga stockar.
 6. 6
  Du gecko behöver en vattenskål och en matskål, och möjligen en kalcium maträtt. Vattnet skålen bör vara i mitten av tanken, eller bredvid en av hudarna. Det måste vara tillräckligt grunt så din gecko kan dricka med ut att behöva gå in i det, men tillräckligt stor för att hålla tillräckligt med vatten för en dag. Se till att ersätta med färskt, rent vatten varje dag. Vissa geckoödlor behöver extra kalcium i kosten, så håll ett lock vattenflaska full av kalcium pulver bredvid vattenskålen. De kommer att slicka upp det när de hittar den.
 7. 7
  Det finns många andra bra artiklar om geckoödlor på denna webbplats, så kolla upp dem om du behöver någon information om att ta hand om dem!

Tips

 • Var mycket försiktig om du får en varm sten, eftersom det kan bränna gecko.
 • Förvara inte två manliga geckoödlor i samma tank-de kommer att kämpa och man kunde skadas eller möjligen dö.
 • Om du bara få en leopard gecko, bo med en 10 eller 20-liters tank. Mer än så kan göra gecko stressad.
 • Använd aldrig Calci-sand som din substrat! Det är den absolut värsta, och ingen kommer någonsin att rekommendera den. Pappershanddukar orslate sten regler är de bästa alternativen ur säkerhetssynpunkt.

Saker du behöver

 • En tank
 • En värmelampa och en röd lampa eller en värme matta
 • 3 gömställen
 • ett vatten skålen
 • Substrat (pappershanddukar, papper etc.)