Wki

Hur ta hand om din dossköldpadda


Dossköldpaddor är små landbaserade sköldpaddor som kan stänga upp sitt skal helt. De är fascinerande, oberoende små varelser och de är inte rekommenderas som sällskapsdjur än för vuxna eller väldigt ansvarsfulla barn. Deras behov är komplexa, och - är reptiler - de kommer inte att vilja verkställas gos och interaktion. Få ditt barn en valp eller kattunge istället. Under tiden kan följande hjälpa dig att berika din dossköldpadda liv.

Steg

Hur ta hand om din dossköldpadda. Får inte ett dossköldpadda om du inte kan hålla det utanför.
Hur ta hand om din dossköldpadda. Får inte ett dossköldpadda om du inte kan hålla det utanför.
 1. 1
  Får inte ett dossköldpadda om du inte kan hålla det utanför. Den stackaren kommer tall och dö. En vild dossköldpadda patruller normalt ett territorium storleken på en genomsnittlig europeisk park.
 2. 2
  Forskning dossköldpaddor innan du får en. Välj vilken typ av sköldpadda vars naturliga klimatet i naturen mest liknar din bakgård. Det är alldeles för svårt att "tillverka" en främmande klimat.
 3. 3
  Hitta en bra reptilveterinär genom att fråga runt på reptil samhällen eller söka på internet. De flesta veterinärer vet inte mycket om reptiler eller andra "exotiska" eftersom de flesta av deras utbildning är koncentrerad på däggdjur. Undvik att gå till en genomsnittlig icke-reptilveterinär när din sköldpadda är i trubbel. Hundar och katter utgör "bröd och smör" av en veterinär så en veterinär med en hel del kunskap om reptiler har samlat det som en "labor of love" och är värd sin vikt i guld.
 4. 4
  Få din sköldpadda från din lokala havssköldpaddsreservat grupp eller reptil samhället. Gör en sökning på Internet för att hitta dem i ditt område, eller kolla med biologi avdelningen på ett närliggande universitet. Det finns massor av oönskade reptiler som behöver ett bra hem. Ge inte din handel till djuraffärer, särskilt eftersom några få sköldpaddor genom allt olagligt "skörd" eller tjuvjakt på våtmarker och andra livsmiljöer sköldpadda.
 5. 5
  Helst ge din sköldpadda kör den hela bakgården. Håll din landskapsarkitektur trimmas så att du kan hålla koll på honom på avstånd, se till att han får tillräckligt att äta, och få honom till en veterinär när det behövs. Sätt ut en vattenskål (ändras dagligen) och ett mellanmål skål med frukt och grönsaker som han kan använda som en backup livsmedelsförsörjningen i fall han inte kan hitta tillräckligt med sniglar och maskar (inte troligt).
 6. 6
  Escape-bevis din bakgård. Se till att den är ordentligt inhägnad med material (aska-blocket är bra) som sträcker sig två meter under marken. Dina portar skall sitta säkert mot en tröskel av betong eller tegel med något mellanrum under. Rensa dina staket eventuella vinstockar en sköldpadda kunde klättra upp. Sköldpaddor har också varit kända för att klättra utrymmen i cyklonen staket för att undkomma.
 7. 7
  Om du har en hund, är det bättre att inte få en sköldpadda. Om du helt enkelt måste då du inte kan ge din sköldpadda kör i bakgården. Du kommer att behöva bygga en hund-proof, rymningssäkert kapsling för din sköldpadda. Har aldrig lita på din hund runt din sköldpadda, tänderna kan göra allvarlig skada. Även den mest tränad hund som har fastnat på bakgården hela dagen kommer att frestas att tugga på en sköldpadda.
 8. 8
  Gör sköldpadda inneslutningen minst 4 meter med 6 meter för en ruta sköldpadda, större för mer. Använd mjuk-sidig träplankor ca 12 inches i bredd. På toppen av varje hörn, bifoga en triangulär trästycke som ansluter till varje sida. Detta kommer att ge extra stabilitet till dina väggar, och ge en "läpp" över vilket en sköldpadda inte kan klättra. De försöker alltid att klättra ut i hörnen!
 9. 9
  Landskap sköldpaddan kapsling med ätliga växter som mynta, vanligt gräs, eller matlagning örter som timjan eller gräslök. Gör det till en lekplats med små stockar att klättra, till blomkrukor gömma sig i, klippor att sola på, och naturligtvis en vattenskål för att suga in och dricka ur. En del av inneslutningen måste få direkt sol (särskilt tidigt på morgonen för din sköldpadda att sola sig i och värma upp så att han ska känna sig som att äta) och en del måste ha skugga. Sköldpaddor uppskattar en hög med klippt gräs som du dämpa dagligen, de kommer att tycka om att gräva ner och sova där.
 10. 10
  Din dossköldpadda vill övervintra under de cirka fyra till sex månader av kallt väder, beroende på var du bor. Få din sköldpadda en checkup från din erfarna reptilveterinär förväg. Din veterinär är den bästa för att rensa upp alla dina viloläge frågor.
 11. 11
  Hantera inte lite fjällande killen! Tro mig, inte vill att din reptil inte att interagera med dig. Om du måste plocka upp honom, låt inte hans lilla ben slaga bort i tomma rymden. Lägg en hand under hans fötter så han ska känna sig trygg. Helst har bara roligt att titta på din jakt dossköldpadda avstånd. Hon brukar vara mest aktiva på morgonen och runt solnedgången.

Tips

 • Om din sköldpadda inte äta, fresta henne / honom med de bästa två läckra livsmedel för sköldpaddor: natt-sökrobotar (sköldpaddor dras till deras rörelse) och jordgubbar (sköldpaddor älskar lukten).
 • Dossköldpaddor är ökända fly-konstnärer. Kamma igenom din livsmiljö för utrymningsvägar, som de klättrar och gräver. Du skulle bli förvånad över deras strävan att fly.
 • Har aldrig hålla en sköldpadda inne i ett terrarium om han återhämtar sig från en sjukdom eller är han på annat sätt olämpligt att övervintra och du måste övervintra honom i huset.
 • Hitta en erfaren reptilveterinär innan du får din sköldpadda.

Varningar

 • Tvätta händerna med antibakteriell tvål efter du hanterar sköldpaddor eller byta vatten. Deras spillning kan bära salmonella och om du inte har dem testade av ett labb du bara inte vet.