Wki

Hur ta hand om en labrador retriever

Labrador retriever är om de bästa familjehundar att ha! De är så vänliga och utgående, vilket också innebär att de kommer att behöva ordentlig uppmärksamhet och omsorg. Oavsett om du får en, fick en, eller funderar på en, kommer den här artikeln berättar allt du behöver veta om dem!

Steg

Hur ta hand om en labrador retriever. Mata dem på lämpligt sätt.
Hur ta hand om en labrador retriever. Mata dem på lämpligt sätt.
 1. 1
  Mata dem på lämpligt sätt. Labrador retriever har enorma aptit. Tycker inte det är konstigt om han eller hon är alltid hungrig. Beroende på hunden, kommer du troligtvis att behöva mata hunden en till två gånger om dagen. Men det är en bra idé att fråga din veterinär om när du ska mata honom eller henne, eller hur ofta du ska mata dem behandlar.
  • För att undvika fetma, gå honom eller henne regelbundet, minst en gång om dagen i 30 minuter. Labrador retriever är den typ av hund som älskar att umgås så om det finns en park i närheten kan det vara en bra idé att få honom eller henne bekant med området. Men särskilt om hunden är ny till din familj, hålla honom eller henne i koppel hela tiden i allmänheten, eftersom de är nyfikna på världen omkring dem.
  • Oroa dig inte för mycket om de är ständigt hungrig. Du kanske vill mata honom eller henne en behandling, och sedan begränsa på mat för resten av dagen. Men som nämnts i föregående tips, bör du fråga din veterinär om vad som betjänar storlekar och tider på dagen du ska mata din hund.
 2. 2
  Ge massor av kärlek! Labrador retriever är mycket kärleksfull hund. Men de är också territoriella. Det är naturligt för dem att skälla på något på gatan eller trottoaren. Men när de införs på rätt sätt, de är inte så våldsam. Speciellt för människor som de är vana vid. Se till att du spenderar lite tid hemma träning honom eller henne till omvärlden och vad som väntar. Du kanske bara behöver att introducera dem till ett liv ett umgänge med både din och deras vänner.
  • Labrador retriever är fantastisk med barn. Men om du har yngre barn, måste du hålla koll på vad de gör med hunden hela tiden. Speciellt med småbarn, de gillar att få sina på något som de kan. Så se till att den lilla killen eller tjejen inte ta tag i hunden, eller det kan leda till att knäppa på den lilla. I nya hundar, måste du vara mycket försiktig med hur nära du låta dina yngre barnen komma till dem tills de är vänligt med varandra. De älskar att leka med någon som kan ge dem den tid på dagen för att ta hand om dem. Du kommer att upptäcka att de absolut älskar att gosa, och är bra vakthund. Men du måste komma ihåg att det är du som styr relationen, och alltid behandla dem hur du skulle vilja bli behandlad. Tänk bara på att sätta dig själv i sina tassar, (skor fungerade inte för detta).
 3. 3
  Se till att spela med dem! Petting, leka och umgås med människor, och du! Om det finns något Labrador retriever älskar mer än mat, det blir att se nya platser varje dag. Men om han eller hon verkar onormalt, sorts sorgsen och lat, klappa honom eller henne mer än vanligt, leka med honom eller henne mer, och kanske ta honom eller henne på en promenad. De älskar att få interagera med världen som inte är så bekant med dem. Du kommer att se en betydande skillnad i din Labs attityd! Kom ihåg-Labrador är nyfikna hundar!
  • För en gladare hund, låt dem lukta saker som du gå förbi. Även när du kommer tillbaka från någonstans, låt dem lukta dig eller vad du kom tillbaka.
 4. 4
  Inte försumma honom eller henne om han vill gosa upp bredvid fötterna på familjen filmkväll. Alla hundar älskar att gosa. De har uppkommit i förpackningar, så de har uppkommit att kela. Om du kan, låt honom eller henne gosa med dig i soffan.
 5. 5
  Förse honom eller henne med massor av leksaker. Labs älskar att uttrycka sig med en leksak. Vanligtvis är deras favoritleksak en tennisboll.
 6. 6
  Alltid ge rikligt med rent, färskt vatten hela tiden. Labs blir väldigt törstig efter träning och behöver fyllas på.

Tips

 • När inför din hund till någon ny, hålla huvudet mellan benen och berätta vem det är du håller på att införa för att hålla sin rygg handen till näsan. Detta beror på hur aggressiv din hund är.

Saker du behöver

 • Leksaker
 • Olika kibble påsar
 • Koppel
 • Bra veterinär
 • Leksaker
 • Vatten
 • Inhägnad bakgård
 • Dags att ge dem kärlek
 • Dog säng