Wki

Hur man bygger en justerbar gungbräda hundagility

Detta kommer inte att vara USDAA eller AKC godkänt, men det kommer att bli super för utbildning, och kommer att verka som den äkta varan till dig och din hund, ända ner till den halkfri fot. Du kan göra det för cirka 45€ en god del av dessa kommer att vara för färg! Dessutom är det ganska snabbt och lätt att bygga. Den lägsta höjden är ca 8 ", lätt nog för även de mest blyga av hund, och har ytterligare tre höjder inklusive standard 24" för USDAA och AKC. Bygga en av dessa metoder, och din hund kommer att göra GUNGBRÄDA som en mästare på nolltid!

Steg

Hur man bygger en justerbar gungbräda hundagility. Klipp 2 bitar av 2 "x4" s 28 "för stolparna.
Hur man bygger en justerbar gungbräda hundagility. Klipp 2 bitar av 2 "x4" s 28 "för stolparna.
 1. 1
  Klipp 2 bitar av 2 "x4" s 28 "för stolparna.
 2. 2
  Klipp 2 bitar av 2 "x4" s 40 "för fötterna.
 3. 3
  Mät för att hitta de centra i fötterna och markera med penna.
 4. 4
  Nail en upprätt till varje fot, vilket gör att det är i mitten och botten av stolpen är även med undersidan av foten. Använd två spikar i varje.
 5. 5
  För de vinklade bitar, ta en av de återstående bitar av 2 "x4" och linje upp det nedre hörnet av den med den inre, undre hörnet av den ena änden av en av fötterna. Vinkla upp det så att det korsar upprätt ca 12 "-18" från botten. Rita en linje på den vinklade pjäs där den korsar den upprätt (det kommer att vara om en 45 º vinkel). Också rita en linje på den upprättstående där det sticker ut förbi änden av foten (det är, du kommer att klippa det så det kommer att vara även med slutet av foten).
 6. 6
  Klipp längs dessa linjer.
 7. 7
  Kontrollera att den vinklade räcke passar: Rada upp botten med insidan änden av foten och upp tätt intill sidan av stolpen. Kolla in det på alla fyra platser där de vinklade bitar kommer att gå, det ska passa överallt.
  • Eftersom denna vinklade pjäs passar överallt, kan du använda den som en mall för de övriga 3 st. Lägg det på 2 "x4", markera och skär.
 8. 8
  Nail varje vinklad pusselbiten på plats. De går på insidan av fötterna, med sina ändar även med ändarna av fötterna och spola mot stängerna. Sätt en spik i botten, sedan montera och spika upp, driver spiken i vinkel genom stöd och till upprätt. Sedan sätter ännu en spik i botten. Se till att alla naglar är i jämnhöjd med trä.
 9. 9
  Från botten av varje stolpe, mäta upp och markera på 8 ", 12", 18 "och 24". Dessa märken är där dina hål kommer att bli. Också mäta över varje upprätt och markera mitten (gör detta på toppen och botten av varje upprätt), lägg din måttstock på linje upprätt med dessa märken, och rita linjer som korsar din 8 ", 12", etc. märken. Om dina linjer korsar den där du kommer att borra dina hål för röret.
 10. 10
  Borra hålen. Med den punkt på din borr precis där linjerna korsar, borra varje hål. (Du kan sätta upprätt på 2 skrot bitar av 2 "x4" för att hjälpa dig att inte borra i golvet nedanför.)
 11. 11
  Klipp 2 17 "bitar från de återstående 2" x4 "s. Spika dem på vardera sidan av stolparna (som är på insidan) för att ansluta de två sidorna, och se till att de också är jäms med botten av varje sida.
 12. 12
  förstärka basen>. Bara ett fåtal ska göra det. Nu basen är gjort!
 13. 13
  Välj en baksida av din 2 "x12" x12 "GUNGBRÄDA ombord. Mät från varje ände för att hitta mitten (det förmodligen inte kommer att vara precis vid 6 '), och markera den.
 14. 14
  Placera stödjepunkt. Du vill ha den balanspunkt (tipping point) att vara 1 "till 2" närmare till ena änden av brädan så att slutet kommer att hålla ned (GUNGBRÄDA är en enkelriktad hinder), så Mät upp och markera dem. Du kan löst fästa två av slangklämmor så att de "bro" för 2 "-märket, och satte GUNGBRÄDA ihop genom att köra röret genom en 24" hål, genom slangklämmor under styrelsen, och ut genom det andra 24 "hål. Gör sedan en inte-mycket-vetenskaplig droppe testet genom att sätta en 3-lb. vikt (ruta av tvättmedel) på upp änden 12 "från slutet och timing hur lång tid det tar att slå i golvet. Det bör vara mindre än 3 sekunder. I detta fall var det en "märkning används, se vad du gillar.
 15. 15
  Ta slangklämmor utanför styrelsen och markera kontaktytorna, 36 "från ändarna för USDAA, 42" för AKC. Måla kontaktytorna gult. Du kommer förmodligen behöva tre rockar för den gula. Måla den en gång och låt torka. Sedan måla den igen, och den här gången lätt strö lek sand på det medan det fortfarande är vått, försöka få det slags ännu. (Du behöver bara sand på toppen av styrelsen förstås.) När det är torrt, sopa bort all lös sand, och sedan tillämpa den tredje lager färg. När den gula torra, göra samma sak för det blå området, kommer du förmodligen bara behöver den första pälsen med sand och den andra ovanpå det. Viola! En vacker no-slip yta, precis som the real thing!
 16. 16
  Måla basen överallt med samma blå färg, 2 skikt.
 17. 17
  Skruva de 3 slangklämmor på baksidan av GUNGBRÄDA styrelse, med röret på plats för att använda som en guide. Om att använda 1/2 "band, skruva inte hela vägen in, men lämna dem lite löst så att röret kommer att slinka igenom utan alltför mycket besvär.
 18. 18
  Montera din GUNGBRÄDA och njut!

Tips

 • Använd inte tryckimpregnerat trä - det blir alldeles för tungt! Färgen kommer att skydda det utanför.
 • Gå långsamt. "Mät två gånger, klipp en gång" är ett gammalt talesätt men sant.
 • Har godis till hands för att belöna gott uppförande.

Varningar

 • Använd skyddsglasögon.
 • Var försiktig med elverktyg. Håll fingrarna borta från den cirkulära sågblad och borrkronor.

Saker du behöver

 • (3) 2 "x4" x8 "dubbar
 • (1) 2 "x12" x12 "board
 • 2-1/2 "eller 3" galvaniserad spik
 • 2-1/2 "eller 3" träskruvar för extra styrka om så önskas
 • (1) 1/2 "18" galvaniserade rör (i VVS-del)
 • (3) 1/2 "slangklämmor (eller kanske prova 3/4") plus en "skruvar för dem (6)
 • Spela sand
 • Flat exteriör färg (jag använde latex för enkel clean-up): 1 liter vardera av gult för kontaktytorna och annan kontrasterande färg i ditt val (blått är traditionell), penslar, målare eller maskeringstejp
  • OBS: Använd inte tryckimpregnerat trä - det blir alldeles för tungt! Färgen kommer att skydda det utanför.
 • hammare
 • Cirkelsåg
 • Borrmaskin med Phillips skruv bit och 1 "borr
 • Måttband och / eller måttstock
 • Pencil
 • Ögonskydd skyddsglasögon