Wki

Hur man lever i en multi hund hushåll

Äger du mer än en hund, eller överväger att anta en ny? Här är hur du sorterar ut hierarkin, se flera hund lycka, och hålla fred!

Steg

Hur man lever i en multi hund hushåll. Tänk noga innan du lägger fler hundar till ditt hushåll.
Hur man lever i en multi hund hushåll. Tänk noga innan du lägger fler hundar till ditt hushåll.
 1. 1
  Tänk noga innan du lägger fler hundar till ditt hushåll. Om du funderar på att anta en ny hund, finns det några viktiga saker att tänka på först, för att se till att du kommer att kunna klara av en livsstil som innebär mer än en hund. Varje extra hund kommer att ta extra tid och ansträngning för att föda, motion, och leka med, såväl som kostar mer pengar. Och om en hund uppför sig illa, kan det hetsa den andra hunden att gå in, vilket ger två "Marleys" (dåligt välskötta hundar). Var hänsynsfull av befintliga hunds behov också, om din och osannolikt att välkomna strapatser en valp på grund av sjukdom eller sjukdom, kan detta inte vara en bra tid att ta en ny hund i familjen. Å andra sidan kan det vara vad en hälsosam men lata äldre hund behöver!
 2. 2
  Om du bestämmer dig för att du kan hantera med en extra mun att mätta, tåg, och ta hand om, så tveka inte. En av de underbara fördelarna med att ha två eller flera är att de utvecklar obligationer och underhålla varandra. Dock behöver du även att vara tydlig från början att varje hund innebär mer arbete för dig och mer en-till-en bindning för att säkerställa att din multi-hund relationer fungerar.
 3. 3
  Presentera din nya hund att den befintliga hunden innan föra henne hem. Ett bra sätt att introducera din nya hund till befintliga hundar är att ta hundar att träffa henne först. Om de verkar komma överens tillsammans, då du vet att det är en bra satsning, men om det finns omedelbar problem med aggression, kanske detta är inte hunden att anta.
  • Inte inför nykomlingen till befintliga hundar på ankomstdagen hemma. Behåll befintliga hundar utanför och ge nykomlingen tid att utforska ditt hem och bli bekant med den först.
  • När du äntligen introducera nykomlingen till de befintliga hundarna, välj en neutral plats, i princip, någonstans din nuvarande hund inte spendera mycket tid i. Och ta det långsamt, det kan ta ett tag innan de etablerar sig.
 4. 4
  Vet vad som väntar när hundar möter varandra för första gången. Låt din hund upp sina koppel så att de kan utforska varandra på hund villkor. Räkna påkörningar sniffa, näsa mot näsa sniffa, och poserande (stela ben promenader, placera ett ben över det andra hundens axlar, höjde päls, etc.). Ljud som kan förekomma skäller, gnäller och kvider. Detta är "hund umgänge" och du skulle göra bäst att hålla ut och bara titta på när de flesta hundar kommer att reda ut denna del av hälsning och acceptans på egen hand, de tränar där i förpackningen varje hund står medan du bara vänta för att lugna alla dem som du och de andra människorna förblir alfa! Också uppmärksamma på om territoriella märkning sker. Även om det anses vara en naturlig form av kommunikation mellan hundar och ett medel för dem att etablera dominans och social ställning, skulle det vara en stor olägenhet om det sker i ditt hem. Dog utbildning tekniker eller anti-märkning av produkter såsom sprayer, blöjor hunden och Markitwear Indoor Dog Märkning Garment kan hjälpa till att förhindra detta från att vara ett problem.
  • Håll dig positiv. Hundar plocka upp på negativa känslor. Istället för att oroa, vara positivt om deras möte och förvänta sig att komma överens. Om du är entusiastisk över mötet, kommer de att ta upp detta och ta det som en kö för att reagera positivt på varandra.
  • Ta notis och ta hundarna från varandra om man ser eller hör morrande, rusar på varandra och båda hundarna gör en hållning och försöker komma ovanpå varandra, ointresse för en hund, men den andra kvarstår i buggning dem (vanlig med en senior / mycket yngre hund kombination), eller det finns inget annat än stirra på gång (en kamp för dominans). I dessa fall, ingripa och separera dem. Du får helt enkelt försöka att introducera dem mer gradvis (och promenader ihop dem i fullt koppel kontroll mellan er eller två personer är ett bra sätt att börja).
  • Söka professionell rådgivning om hundarna fortsätter att misslyckas med att komma överens. Det händer och råd är definitivt värt det. Den typ av person att kontakta innehåller din, en professionell hund tränare eller ett djur beteendevetare.
  • Titta på hunden hierarkin. Den hierarki bildas snabbt och det kommer att visa sig för dig där hunden får gå först, äter först, dela tid med dig först, etc. Du behöver förstärka denna hierarki med ditt eget beteende (med du fortfarande alfa) och ändå inte låt den undergivna hunden (s) känner utanförskap.
 5. 5
  Hålla saker i trim och obligation med var och en av dina hundar. När du har infört hundarna, är det dags att börja köra din multi-hund hushåll med dig i avgift, inte hundarna. Det kan låta enkelt, men när det finns fler än en hund, hundens pack mentalitet kan ta över och det kan finnas en tendens för hundarna att börja visa dig eller andra familjemedlemmar som lägre ned pack (ofta med din ovetande samtycke via din eget beteende och agerande). Och ännu värre, många människor antar att två hundar innebär att de tar hand om varandra, och därmed överge behovet att behålla kontrollen över varje hund individuellt och att band med varje hund individuellt. Verkligheten är att du behöver sätta in så mycket ansträngning för att utbildning och umgås med hund nummer två, tre, fyra, osv, som du lägger i utbildning och bindning med hund nummer ett.
 6. 6
  Förhindra dominans skift som kastar människor under hundarna i flocken. Börja träna dina hundar och börja märka dina egna beteenden mot hundarna också. Lär båda hundarna grundläggande lydnad, om din befintliga hund redan utbildade (vilket han borde vara innan din få en annan hund), helt enkelt testa sin villighet att lyda och göra eventuella refreshers som behövs. Och träna den nya hunden med samma standard som den nuvarande hunden. Har varenda hund i din multi-hund hushållet behandla dig som chef och varje annan människa familjemedlem som ovan dem i förpackningen. Om du inte gör detta, kommer de att slåss mot varandra för toppositionen och ignorera dina kommandon.
  • Undvik att flytta dig ner på förpackningen. Du måste vara chef, eller "alfa" pack medlem. Behåll förväntningar som var och en av dina hundar kommer att lyssna och svara på dina kommandon lärt sig genom lydnadsträning. Om din hund inte lyssnar på dig, gå tillbaka till utbildning grunderna. Ingen promenad, godis, lek, etc, tills kommandona åtlyds! Och låt inte din hund genom dörren innan du, omskola en hund som börjar att göra detta till dig.
  • Utbildning flera hundar är ett helt fält av kunskap i sin egen rätt, gör din forskning på de bästa sätten att gå om det här för dig, och söka råd från en professionell hund tränare om det behövs. God utbildning är avgörande för multi-hund hushåll harmoni.
 7. 7
  Arbeta för att låta din hund tillbringar tid ensam tillsammans. Om detta fungerar bra från början, det är bra. Det kan dock ta lite tid att nå denna punkt och om så är fallet, överväga att separera dem när du är ute och sakta lämna dem tillsammans när du är hemma och öka tiden tills de kan lämnas ensamma tillsammans. Betydelsen av detta är att när de är ensamma hemma, i slutändan är det bäst om de kan hålla ett annat företag och inte saknar dig eller annan mänsklig sällskap medan du är borta.
  • Crate utbildning kan hjälpa en början när du tränar din hund att vänja sig varandra. Förvara dem i samma rum så att de kan se varandra.
 8. 8
  Vet de tecken på aggression. Forskning hund kroppsspråk och du kommer att kunna berätta vad som är "bara spela," vad är en riktig kamp, ​​och när ett slagsmål är på väg att starta. Detta är inte annorlunda från att titta på tecken på hälsning i början, det är viktigt att vara uppmärksam på eventuell aggression som helst de är tillsammans. Men om din hund blir bra överens och du har tränat dem väl, det kommer sannolikt att vara några tillfällen när aggressionen bryter ut mellan dem. Gånger för att vara alert är: sjukdom, mat territorialitet, graviditet eller höja valpar, införandet av andra nya husdjur, ny bebis i familjen, och helst när varje människa i familjen är för upptagen för att tillbringa åtminstone lite ordinarie tid med hundarna.
  • Var försiktig med objekt en hund verkar riktigt fäst vid. Detta kan orsaka friktion om den andra hunden inte inser att det finns ett behov av att backa. De flesta hundar kommer att få meddelande när det är morrar inblandade. Om det blir ett verkligt problem, ta bort objektet när det territoriella hunden inte ser och kassera den.
 9. 9
  Mata varje hund i sin egen skål, med gott om utrymme mellan dem eller ens i separata lådor eller utrymmen / rum om det finns tecken på aggression under utfodring. Utfodring flera hundar bör inte vara ett slagfält. Se till att de inte matas ovanpå varandra eller att de är trött på ett sådant sätt som gör en hund känner att det går miste om mat som en annan hund blir. Var noga med att ge varje hund sin egen utfodring skål och området, och mata dem samtidigt. Crate utfodring eller separat rum utfodring kan mildra eventuella utmaningar efter dominanta och undergivna hund relationer, något människor kanske vill hundarna att "komma över" men som i hund beteendemässiga termer inte kommer att hända och skjuta dem för nära varandra kan bara göra saker värre. Och när matdags är klar, ta bort maten så att det inte finns någon frestelse att vandra över till den andra hundens matskål och börjar få allt territoriell över det.
  • I termer av "rättvisa", är beloppet inte sådan fråga, (som du kanske har en hund som behöver diet medan den andra är i bra form), men tidpunkten är viktig så att hundarna känner sig behandlas lika. Även om de är i separata områden, kommer hundens luktsinne berätta när mat delas ut!
  • När ni ger hundarna ett ben, ge varje hund en anständig eget ben, samtidigt och om det finns några tecken på en kamp över benet, flytta en hund till en del av gården och den andra hunden till en annan för att undvika stöld av undergivna hundens ben genom den dominerande hunden. Även om du måste skapa separata ben äta områden med hönsnät eller liknande, göra något som garanterar både hundar får sina ben.
  • En vattenskål för alla hundar kan räcka om den är tillräckligt stor för den mängd hundar du har, men om du har några frågor, lägga till ytterligare en vattenskål också.
 10. 10
  Dela din uppmärksamhet jämnt. Om en hund tror du ger mer kärlek till andra, kan detta få dem att bilda ett dåligt förhållande eller starta en kamp. Om du får en ny hund, kanske du frestas att spendera hela dagen med honom, men kom ihåg din andra hund också! Det viktiga är att balansera din en-mot-en uppmärksamhet mellan hundarna lika, och att göra detta privat tid. Detta kommer att minska känslan av ett behov av att konkurrera om uppmärksamheten. När de känner säkrare om det här, tillbringade tid att leka med dem tillsammans, gå ihop, och bara vara runt dem tillsammans blir roligare för varje dig.
  • Var medveten om att mer undergiven hund kan ge upp när du spelar med flera hundar tillsammans. Försök att undvika detta genom att ge den undergivna hunden ytterligare möjligheter att fånga en boll, hämta en pinne, etc., genom att distrahera den dominerande hunden med en annan boll eller pinne, samtidigt. Och se till att leka separat med den undergivna hunden i privat utrymme.
  • När det gäller uppmärksamhet och rättvisa, ser efter flera hundar är inte så annorlunda från att säkerställa rättvisa och jämlikhet mellan människor syskon. Tänk om rättvisa och om att minimera möjligheterna för konflikten i din multipel hund hushåll. Vidarebefordra detta budskap vidare till varje medlem i hushållet interagera med hundarna så att samma nivå av omtanke går till alla interaktioner.
 11. 11
  Se till att varje hund har sin egen sovplats. Som med matskålar, sängar måste anpassas till varje hund. Gör klart vilken säng som tillhör vilken hund och hålla dessa i skilda delar av området sovande så att de inte känner sig ovanpå varandra. Vänster till sina egna enheter, kommer hundar i en multi-hund hushåll tenderar att välja sina egna sovande fläckar. Om du inte gillar deras val, måste du träna dem att sova någon annanstans. Och bli inte förvånad om de väljer att sova tillsammans, bara vara säker på att det finns tillräckligt med utrymme och en kudde eller sängkläder för varje hund.
 12. 12
  Ha kul med din hund flera hushåll. Om du är ständigt på kanten eller flippar ut när din hund samverkar, är en kamp mycket mer benägna att starta eftersom de känner sin ägarens känslor och rädslor. Istället, slappna av och ha kul!
  • Håll hundarna roade. Har massor av dem och ersätta de leksaker som de faller sönder. Har leksak ben, rep bogserbåt, bollar etc, för dem att få tillgång till när det behövs. Om hundarna varierar kraftigt i storlek, se till att det finns leksaker anpassade till deras storlek.
  • Träna din hund regelbundet. Detta kommer att släppa uppdämd energi och kommer också att minska viljan att skälla mycket, något som dina grannar inte uppskattar om bullriga multi-hund hushåll.

Tips

 • Har din hund fast. Detta kommer att hjälpa till att stoppa dominans beteende och förhindra oavsiktliga kullar.
 • Om din hund har olika grooming behov, se till att göra upp tid med minsta preparerade hund genom att helt enkelt klappa henne och ge henne några extra kramar.
 • En äldre hund kan bli irriterad av en sprallig valp, om du antar en följeslagare för din hund, överväga att välja en vuxen hund.
 • Mata flera hundar efter ålder och kostbehov. Detta är ytterligare en anledning till varför separata utfodring utrymmen är så viktigt, att du inte vill åldras Fido svälja ner valpen mat när han skulle äta den höga kvaliteten mix! Visst, är det mer arbete för dig, men det är en del av att hålla flera hundar.
 • Träna din hund för sig, eller åtminstone tills de har kommit långt nog att de inte kommer att bli distraherad av varandra. Företrädesvis kommer din befintliga hund redan tränas innan du införa en annan hund i huset, såvida du får två eller flera valpar samtidigt.

Varningar

 • Om du har en hund i värme, överväga att ha henne desexed att förhindra aggression och oönskade valpar. Tikar kan bete sig oförutsägbart, aggressivt, och saker händer när du inte tittar.
 • Bara för att en hund är tyst och reserverad betyder inte att det inte vill ha så mycket uppmärksamhet och kärlek som din högre, pushier hund. Ge dem båda lika mycket kärlek och uppmärksamhet.
 • Om din hund börjar slåss, kontakta en professionell tränare. Du vill inte försöka stoppa aggressivt beteende själv! Vet hur man kan stoppa en hund kamp säkert, göra din forskning innan det blir nästa hund. Åtminstone, kasta en filt över kamphundar att medföra att de förlorar en känsla av vad som händer och att ge dig chansen att skilja dem åt.
 • Om din hund är pit tjurar, köpa ett "break stick" (ett verktyg för att bryta en Pit grepp om en annan). Använd aldrig en paus pinne för andra raser!
 • Exalterad hundar kan vända aggressiva utan att först säga till. Matdags, återvänder efter en tids frånvaro, och speltid kan vara källor till hög stress för vissa hundar, så var försiktig när retbarhet blir för mycket.

Saker du behöver

 • Separata sängar, skålar, leksaker, för varje hund
 • Separata sovande områden och kvarter för varje hund
 • Leder / koppel eller axelremmar för varje hund
 • Lämplig lek och motion områden, stängsel för att hålla hundar i och stängsel för att hålla isär dem om det behövs
 • Obedience lektioner