Wki

Hur du ger din eremitkräfta ett bad

När du tittar på din krabba, märker du att han inte har hållit upp med sin hygien. Du måste ge honom ett bad!

Steg

Hur du ger din eremitkräfta ett bad. Fyll en stor skål med rumstemperatur avklorerat vatten.
Hur du ger din eremitkräfta ett bad. Fyll en stor skål med rumstemperatur avklorerat vatten.
 1. 1
  Fyll en stor skål med rumstemperatur avklorerat vatten. Kontrollera att det är tillräckligt för att helt dränka din största eller liten krabba.
 2. 2
  Sätt din krabba i upp och ner och låt vattnet fylla upp sitt skal, observera att din krabba ska kunna upprätt själv. Genom att göra det smuts, mat, eller något annat som är i sitt skal bör spolas ut. Du kan upprepa en gång till om han är mycket smutsig. Om du håller din krabba i sanden en andra ren är nödvändigt att ta bort sanden från insidan sitt skal.
 3. 3
  Låt honom gå runt i vattnet i några minuter, sedan ställa din eremitkräfta i en stor behållare fodrad med en handduk för honom att gå på. Det är också bra att sätta skal (nykokt i salt vatten och kylda) i behållaren för eremitkräfta att ändra. De eremitkräftor är oftast väldigt alert och full av energi att punga butiken om du lägger massor av tankar i med dem.
 4. 4
  Vissa eremitkräfta ägare bada sina eremitkräftor gång varannan vecka och vissa inte bad sina krabbor men ger stora vatten rätter så att deras eremitkräfta kan bada själva. När du ger stora vatten rätter, måste du ha grus eller svampar i det så att de mindre eremitkräftor kan klättra ut.
 5. 5
  Inte över-bada dina eremitkräftor eller kommer de att bli väldigt stressad. Don `t bada dina krabbor om din crabarium har en vattenskål som är stor. det är lättare att köpa en på din lokala djuraffär än att bada dina krabbor hand. Bara byta vatten i skålen en gång eller två gånger i veckan.
  • Om din hermie tank har varit angripna av kvalster, efter rengöring din tank, kommer dina Hermies behöver också en IO bath (salt vattenbad gjord med Instant Ocean eller eremitkräfta salt på lokal djuraffärer eller något annat salt som används för marin akvarium).
 6. 6
  Gör din instant ocean styrka vatten max (använd en hydrometer för att mäta salthalten att undvika inlagda krabbor).
 7. 7
  Efter havet vattenbad, bada eremitkräftor i avklorerat vatten, låt dem torka.
 8. 8
  Om du inte har någon omedelbar ocean försöka köpa något när du har tid.

Tips

 • Vet att de flesta krabbor kommer bada sig i sina vattenskålar och inte behöver en vanlig bad. Det börjar ifrågasättas om krabbor ska badas alls. Dock bör du badar definitivt din krabba om du märker kvalster eller andra buggar krypa på dina krabbor.
 • Bada din krabba en gång i veckan för att minska kvalster, bakterier och fästingar. Också det är bättre att ge dem en saltvattenbad.
 • Saltvatten är nödvändigt för din eremitkräfta överlevnad. Bada dem i det då och då kommer att få dem att må riktigt bra. Använd din redan dekloreras färskt vatten och blanda i per paket riktningar, Oceanic Brand Sea Salt, Tropic Marin, och Instant Ocean är bra märken.
 • Dina krabbor kommer troligen bada sig i sina vattenskålar ofta. Bada dem en gång i månaden på sin höjd, alternerande mellan sött och salt vatten.
 • Avklorerat vatten görs bäst från kranvatten och Tetra Aqua Brand (eller liknande) fisk vatten dechlorinator. Följ bara instruktionerna på flaskan. De gallon-stora kannor från renat vatten är perfekt för att hålla runt för bad krabbor, och hålla deras vattenskålar fullt.
 • Eremitkräftor som våt sand att gräva i.

Varningar

 • Se till att vattnet är rumstemperatur! Du vill inte bränna eremitkräfta. Låt vattnet set för ett par timmar om du inte har en termometer. Också, försiktigt placera krabba i, inte tvinga den.
 • Bada för mycket kan betona ut din eremitkräfta. Bara göra det när det behövs. Det är bäst att ha en skål redan i eremitkräfta tanken.
 • Eremitkräftor lagra faktiskt vatten i sina skal att återfukta sig själv, och kan faktiskt reglera hur salt här skalet vattnet är. De kommer att använda detta vatten för att hålla sin egen personliga luftfuktighet på vad de vill, kommer de dricker det, eller spara extra för det när de är på väg att rugga. Bada dina krabbor förändrar detta lagrat vatten och några börjar tänka att förändra det som det skulle kunna vara skadligt. Om ditt vatten rätter är inte djupt nog för dina krabbor att dränka in, kanske ha en "vatten speltid" där du lägger dem i en större plastbehållare som har två djupa vatten skålar i med saker att klättra in och ut ur. De kan sedan välja att dränka sig själv eller inte, om de inte behöver det. Medan de är i denna "speltiden" plastbalja, kan du använda tiden till att rengöra tanken eller göra ändringar i den.
 • Använd aldrig kranvatten! Det kan skada din eremitkräfta! Använd flaskvatten eller salt vatten!

Saker du behöver

 • handduk eller 2 eller 3 pappershanddukar
 • 2 skålar
 • hermie hut
 • dekloreras sött eller salt vatten
 • eremitkräfta (er)
 • eremit