Wki

Hur ta hand om triops


Så, vill du ta hand om det nya parti triops du nyss fick? Triops kan tyckas att ha massor av krav på dem att inte dö, men totalt sett är det ganska lätt. I själva verket är de lättare att ta än Goldfish!

Steg

Hur ta hand om triops. Fyll din tank med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillerat eller buteljerat källvatten (företrädesvis buteljerat källvatten).
Hur ta hand om triops. Fyll din tank med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillerat eller buteljerat källvatten (företrädesvis buteljerat källvatten).
 1. 1
  Fyll din tank med ca 1 liter (1/4 av gallon) destillerat eller buteljerat källvatten (företrädesvis buteljerat källvatten). Se till att vattnet är mellan 23 och 29 grader Celsius eller mellan 75 och 80 grader Fahrenheit och det finns ett ljus innan du lägger äggen. Sätt en bit svart papper bakom tanken. Om du har köpt ett kit och det kom med detritus (ägg), följ instruktionerna och lägg till detta.
 2. 2
  Rör i ditt paket Triop ägg och vänta i minst 18 timmar. Efter denna tid, titta noga på tanken. Du bör kunna se små vita prickar som simmar över den svarta bakgrunden. Några av dessa är dina Triops! De andra varelser (Fairy räkor, Cyclops, vattenloppor etc.) kommer förmodligen ätas av triops, så oroa dig inte.
 3. 3
  Vänta ytterligare 3 dagar efter det att majoriteten av triops har kläckts. Efter denna väntetid, kan du höja vattentemperaturen till 25 grader Celsius (77 grader Fahrenheit) och har dem på en dag / natt schema. Mata dem maten satsen gav dig eller använda tropiska fiskar pellets, inte guldfisk pellets. Krossa dem mellan två skedar, lägg sedan till hälften av detta till tanken.
 4. 4
  Fortsätt att mata en gång om dagen tills de är 5 dagar gamla, då de äter 2-3 gånger om dagen. Vid 7 dagar och över, mata dem en fullständig pellet till varje Triops 2-3 gånger om dagen. Håll utfodring tills de inte äta längre, ta sedan ut den överskjutande mat de äter inte.

Tips

 • Sätt in lite sand eller små grus efter 11 dagar med dina Triops så att de kan gräva och lägga ägg i substratet, men du behöver inte som de lägger 10-30 ägg om dagen!
 • Om du inte har något destillerat vatten att använda, få inte panik! Leaving kranvatten i ett öppet kärl utsätts för luft under 24 timmar kommer att tillåta det mesta av klor för att avdunsta. Detta är vad akvarievänner kallar "åldrat kranvatten". Dock är kranvatten fortfarande inte lika bra alternativ som destillerat vatten eller annat buteljerat dricksvatten, eftersom den har mer mineraler (se "varningar" nedan).
 • Utfodring dina Triops små bitar av fryst morot, räkor, maskar blod, eller fisk kommer att orsaka dem att växa snabbare och större.

Varningar

 • Triops kan befrukta. De är egentligen inte en exakt könet heller. Så du kan se några rosa färgade ägg någonstans i tanken!
 • Försök att använda destillerat eller källvatten. * Använd inte kranvatten som råd tillsätta kemikalier som fluor och klor till den. Även om detta är bra ur en mänsklig synvinkel, är det inte för triops!
 • Ett annat stort problem med kranvatten från vissa orter är de upplösta mineraler den kan innehålla. Dessa salter kan vara en blandning av kalcium, magnesium och natrium med mindre mängder av andra mineraler. Dessa har visat sig minska kläckning i triops. Vid val av vatten, är det lämpligt att erhålla vatten som är så ren som möjligt och fri från bakterier. Det finns nu många dricker vatten finns som är relativt ren. Bara hänvisa till flaskor etikett att ta reda på vad som finns i den och undvika de som innehåller något klor, kloramin eller ozon.

Saker du behöver

 • Triop ägg
 • Tank (2 liter är bra, 1/2 liter är bäst)
 • Destillerat vatten eller buteljerat källvatten
 • Andra tankar (för rengöring)
 • Rengör tanken minst en gång varje vecka
 • Triop mat
 • (Tillval) växter (ej plast växter utan verkliga vattenlevande ettor) Triops kommer att mata sig från växter om de svälter. Växter är som en 24-timmars salladsbar för triops.