Wki

Hur höja artemia

Artemia är en näringsrik och lätt att höja foder för tropiska och marina livet. De är starkt åberopas som ett första mat för yngel (yngel) och används som ett kosttillskott med många ivrig akvarister för deras näringsvärde, och kanske även det intresse som det gnistor på sin fisk! Artemia, särskilt i sina vuxna stadier, kan köpas i de flesta djuraffärer, men det är ofta billigare och bekvämare att ta upp dem hemma.

Steg

Hur höja artemia. Skär botten av av en läsk flaska ca 1/3 av vägen upp, kommer detta att bli basen för din kläckeri.
Hur höja artemia. Skär botten av av en läsk flaska ca 1/3 av vägen upp, kommer detta att bli basen för din kläckeri.
 1. 1
  Skär botten av av en läsk flaska ca 1/3 av vägen upp, kommer detta att bli basen för din kläckeri. Med locket skruvas fast på den övre halvan, lägg den upp och ned i botten.
 2. 2
  Lös upp 1/4 tsk havssalt för varje 40 ml ljummet vatten. Häll detta i din kläckeri och fyll på med kranvatten (dechlorinator är inte nödvändigt). Rock eller akvarium salt fungerar också bra - 1 nivå msk per liter vatten.
 3. 3
  Placera en luft sten i botten av kläckeriet och vrid luftpumpen på. Lägg en halv tesked ägg artemia till kläckeriet. Om möjligt, lämna din kläckeri på en varm plats, gärna i direkt solljus. Din artemia bör börja kläcks efter 12 timmar och fortsätter att göra så för upp till 26 (kläckning tider kommer att variera beroende på äggen du använder, vattentemperatur och salthalt).
 4. 4
  Notera att din artemia extremt liten, mindre än en stift huvud. I detta skede de är lämpliga för att föda upp unga yngel. Harvest dem genom avsugning med flygbolaget slang, eller genom att lossa lite locket på undersidan av kläckeriet över en näsduk. Skölj i rent vatten under några sekunder och foder till dina yngel.
 5. 5
  Att växa ditt artemia till vuxen ålder, måste du mata dem. För de första 24 timmarna i livet din artemia inte kräver matning eftersom de fortfarande förlitar sig på sina ägg sac, och har inte fullt utvecklat deras matsmältningssystem. Artemia är icke-selektiva filtrerare (vilket innebär att de inte är noga) och kan matas en mängd olika livsmedel, inklusive men inte begränsat till Liquidfry märke eller liknande steka mat, jäst, vassla, vetemjöl, sojabönpulver, fiskmjöl och äggula. Kriterierna för lämpliga livsmedel är små, lättsmälta partiklar som inte löser i vatten (till exempel, kommer mjölkpulver inte fungerar). Viktigast av allt, inte över-mata dem! I den lilla kapacitet läsk flaska, är det mycket lätt att trassla upp vattnet med överskott utfodring.
 6. 6
  Det kommer att bli nödvändigt att byta vatten i kläckeriet regelbundet. Ett enkelt sätt att göra detta utan att förlora något av din lilla artemia är suga ut vattnet genom en airstone. Byt siphoned vatten med tillräckligt salt vatten (bara göra en gissning baserat på hur mycket salt du ursprungligen lagt in, i jämförelse med hur mycket vatten du tog ut - minns för mycket salt är bättre än för lite.)
 7. 7
  Beroende på vattenförhållanden, livsmedel och stammen av artemia du höjer, kan det ta allt från en vecka eller så till en månad att nå vuxen storlek. Hur länge, eller rättare sagt, i vilken storlek du höja din artemia på är upp till dig.
 8. 8
  Artemia behöver en ren miljö och med flaskan de kläcktes i inte kommer att vara tillräckligt ren. Du måste ta bort alla döda ägg, tomma skal och några döda shrimpettes saltlösning. Du skulle också behöva gallra luckan för att ge varje återstående nauplii tillräckligt utrymme att växa och ha tillräckligt med mat för att leva på. De kommer att behöva hållas varm och vatten kommer att behöva kontinuerligt cirkuleras. De behöver också en mörk period (som dag och natt). Den tar också de flesta 6 + veckor att växa till vuxen storlek och oftast mest kommer att dö innan dess.

Tips

 • En läsk flaska är oftast att föredra framför andra behållare, såsom en glassbehållare, på grund av den är rundad form och avtagbar bas (locket). Artemia behöver snabb luftning för både luft-och långtgående mat, och tenderar att fastna i hörnen av en rektangulär behållare, särskilt om det finns aa ljuskälla nära genom. Men om drycken flaskan inte fungerar för dig, experimentera med andra behållare tills du hittar något som gör (och lägg din kunskap till den här artikeln!)
 • Mätningar kommer att behöva justeras för de material som finns i ditt område, och i vilken skala du vill bedriva din kläckning drift. Alla värden behöver bara ungefär.
 • Artemia dras till ljus. Använda ett ljus för att locka dem till ett område kan till stor hjälp i att fånga dessa. Utan en stark ljuskälla, och i frånvaro av vatten agitation, artemia naturligt sjunka, medan de kläckta äggskal flyta, alltså den flyttbara basen av läsk kläckeriet gör gallring lättare.
 • Det är också viktigt att inte använda en luft sten för luftning orsaka barnet artemia fastnar på små bubblor och dör-bara använda luftslangen så att du har större bubblor (inga små bubblor) och det kan ta dig ett par gånger till få det rätt.
 • Om du planerar att växa ut din artemia, lägg dem i en större tank.
 • Experimentera med olika metoder för kläckning och höja din artemia och använd det som fungerar bäst för dig.

Varningar

 • Var mycket försiktig när du arbetar med både vatten och el. Även luftpumpar är byggda för att användas runt vatten, de varierar i kvalitet och är inte byggd för att vara nedsänkt eller släcka glöden i vatten.

Saker du behöver

 • 2 liters läsk flaska eller liknande
 • Artemia ägg (finns i många djuraffärer, onlinebutiker och auktionssajter)
 • Hav, akvarium eller kosher salt (inte vanlig bordssalt, eftersom den innehåller tillsatser)
 • Air sten, slangar och liten luftpump