Wki

Hur ta hand om din chihuahua

Chihuahua behov särskilda krav på grund av sin ringa storlek. Så, de behöver en kärleksfull familj att ta hand om dem. Om du vill betala omsorg och respekt till din chihuahua, då är det här artikeln för dig!

Steg

Hur ta hand om din chihuahua. Tänk om du verkligen ska få en chihuahua.
Hur ta hand om din chihuahua. Tänk om du verkligen ska få en chihuahua.
 1. 1
  Tänk om du verkligen ska få en chihuahua. De må vara små, men de behöver fortfarande mat, veterinär vård, dagliga promenader, och ta hand om upp till sjutton år. De är också benägna att ögonproblem, viktökning, och kan lätt skadas om du råkar kliva eller sitta på dem.
 2. 2
  Bestäm om du vill köpa eller anta din chihuahua. Eftersom de är så vanliga, kan du lätt hitta en renrasig i ett härbärge, men om du vill ha en valp din bästa insats kommer att vara en ansvarsfull uppfödare. Men aldrig köpa från en djuraffär eller casual uppfödare som kan ge dig ohälsosamma valpar och bidrar till vårt enorma sällskapsdjur överbefolkning fråga.
 3. 3
  Inte bebisen din chihuahua! Du ska behandla din Chi som en stor hund. Till exempel, om en schäfer hoppade upp på dig, skulle du korrigera honom. Du bör göra detta med din Chi också! Om en Labrador knäppte på en annan hund, skulle du korrigera honom. Om din Chi gör samma sak, bör hon rättas också!
 4. 4
  Chihuahuas behöver inte mycket mat, men maten de får ska vara av hög kvalitet och inte slumpmässigt kibble. Det kan kosta mer, men det kommer att bespara dig på vägen genom att förhindra hälsoproblem orsakade av dålig mat. Tänk på att inte mycket foder dem, eftersom Chihuahuas tenderar att växa fett, vilket är farligt och ohälsosamt.
 5. 5
  Ta din chihuahua till veterinären för årliga kontroller. Välj en veterinär som är erfaren med Chihuahuas och deras vård!
 6. 6
  Ge din chihuahua en daglig promenad! Du kan anta att de får tillräckligt med motion springer runt i huset, men promenader ger mental stimulans som är nödvändig för din Chi. Men på grund av deras korta nosar de kan vara känsliga för värmeslag, hålla promenader kort och bara gå dem under kallt väder.
 7. 7
  Vårda din chihuahua är ganska lätt. Om din Chi är korthåriga, han behöver bara borstas eller torkas av med en fuktig trasa ibland. Men om din Chihuahua är långhårig, måste du borsta håret dagligen, och vara noga med att titta på mattor i håret.
 8. 8
  Älska din chihuahua! De kan vara svåra att ta hand om, men deras underbara personligheter, äventyrliga ande och älskvärda natur vinner du över snabbt.

Tips

 • Chihuahuas, på grund av deras korta rockar, ogillar kylan. Förvara inte något om du bor i ett kallt område, och sätta en vovve tröja på dem för kyliga dagar och du måste släppa ut dem.
 • Chihuahuas kan vara svårt att träna när de är vuxna. Men det är fullt möjligt, om du väljer en valp tåg honom när han / hon är ung.
 • Dessa hundar är inte för en stor familj med små barn eftersom valpen kan lätt skadas under horseplay.
 • Chihuahuas tenderar att vara "KLAN" och ofta ogillar hundar som är inte kollega Chihuahuas. Även om din Chihuahua kommer att uppskatta sällskap av en annan Chihuahua, undvika att få en om du äger andra hundar. Dock kan detta inte vara ett bekymmer, eftersom vissa Chihuahua har en trevlig personlighet när det kommer till levande ting.
 • Försök att vara snäll mot din hund det verkligen kommer att hjälpa honom / henne att vara lugn trevlig och mild.

Varningar

 • Chihuahuas är den enda rasen med en molera, eller en ej avslutad del av skallen. Generellt detta sälar när din Chihuahua växer upp, men vissa Chihuahuas hålla det för livet. Undvik att trycka på det!
 • Mata aldrig din Chihuahua folk mat. Det är ohälsosamt - och kan vara giftiga! Speciellt undvika choklad och andra giftiga livsmedel - på grund av den Chihuahua lilla storlek - även en liten mängd kan visa sig ödesdigert.

Saker du behöver

 • En sele och koppel. På grund av deras känsliga build, är en sele mer passande för en Chihuahua än ett koppel.
 • Små hundar skålar för mat och vatten. Rostfritt stål är den bästa typ, som keramikkärl kan hamnen bakterier och plast som kan splittras.
 • Leksaker, leksaker, leksaker! Välj de som är tillräckligt små för din Chi för att hålla i munnen, men inte tillräckligt liten för honom att svälja det.
 • En hundbur.
 • Grooming verktyg - för en korthårig Chi, en borste och trasa, för en långhårig Chi, en borste och tråd kam.
 • En namnbricka eller mikrochip! Dessa är viktiga om din Chihuahua flyr eller går förlorad. Välj en namnbricka med ditt telefonnummer på det, eller ett mikrochip (kontakta din veterinär för mer information om dessa), och kom ihåg att uppdatera dem när du ändra dina kontaktuppgifter.