Wki

Hur ta hand om din häst på vintern

Skötsel av hästar uppmärksamt genom vintern kommer att bidra till att de får igenom säsongen med relativt få problem. Hästar är någorlunda härdiga i kalla temperaturer och växa en vinterkappa för extra värme. Alla samma, omsorg måste fortfarande vidtas för att se till att de svalnar ordentligt efter att ha ridit, att de inte utsätts för drag, och att de är som matas korrekt genom vintermånaderna.

Steg

Hur ta hand om din häst på vintern. Fokus på hästens huset först.
Hur ta hand om din häst på vintern. Fokus på hästens huset först.
 1. 1
  Fokus på hästens huset först. Vid framställning av stabila eller ladan för vintern, se till att hästens kvartalen är rena, varma, väl ventilerad och fri från drag. Rena sängkläder är prioriterad och regelbundna förändringar av sängkläder bör prioriteras. Ta bort allt som kan skada eller fresta hästen, såsom lågt hängande lampor, naglar fast, giftigt rengöringsmedel etc.
  • Om din häst är ute i ett tempererat vinterklimat, vara försiktig med regn. Våt kyla är långt mindre acceptabelt än torr kyla, och du bör överväga att blanketing din häst, samt att se till att det finns tillgång till någon form av skydd, såsom ett skjul, att låta hästen få ut av regnet.
  • Läs Hur för att vinterförbereder ett boskap lada för mer information om detta ämne.
 2. 2
  Vet hur för att bry sig för ett häst som är ridas under vintertid. förar up två frågor - Förbereda hästen adekvat sätt för skjutsen, och kylning den heta hästen nere på ett säkert sätt i kylan efter åkturen, och följande steg kommer att behandla med förberedelse, ridning, och stolpen-ridning. Vara medveten att det finns ingen temperatur bar till rida ett häst, förutsatt din häst har anpassat till den temperatur (vilket kräver regelbundna utflykter), och det är inte alltför kallt för dig. Fierce kalla vindar är inte idealiska för ridning, inte heller kraftiga åskväder eller snöstormar, så använd ditt sunda förnuft när man bedömer de körförhållanden. Det är oerhört viktigt att ta väl hand om din hästs hovar på vintern, eftersom leran kan orsaka allvarliga trast, och väl trimmade hovar har ett bättre grepp på isiga ytor än försummade hovar göra!
  • Sikta på fyra till sex timmar per vecka i ridning under vintern. Detta är särskilt viktigt om du är en tävling ryttare, samt att se till att unga hästar vänjer sig det arbete som krävs av dem.
  • Planera i god tid. Vintern innebär längre körtider, längre tider förberedelse och kortare dagar. Var medveten om tidsbrist som påverkar din förmåga att rida din häst och ta hand om honom.
 3. 3
  Förbered din häst för ridning. Redan innan du får din häst redo för ridning, ta terrängen och betesmark där du planerar att rida din häst. Leta efter is eller djupa faror lera som kan orsaka din häst att halka eller snubbla och göra planer för att undvika dessa områden. Lägg halkbekämpningsmedel såsom salt eller sågspån för hala zoner runt stabila och kryss områden, gateways och dörröppningar etc. I termer av hästen:
  • Värm lite innan du please upp. Kör varmt vatten över den, eller använda en icke-toxisk handen varmare gel. Om du inte har tillgång till någon, ta bort lite från tygeln och lägga den i fickan nära huden som du förbereder allting annat. Du kan också andas på bit för att värma den.
   • Ett annat alternativ är att använda en söt järn bit, det är inte så hårda och inte blir lika kall som vanligt stål.
  • Städa ur din hästs hovar väl. Lägg ett lager av non-stick matlagning spray eller vaselin på din hästs hovar, detta kommer att hindra bollar av is och snö från att bildas i hovarna.
  • . Detta är inte bara bra för att värma hästens muskler, utan fungerar som en utmärkt uppvärmning träning för dig också.
  • Överväg att använda en övning blad för att förhindra att hästens muskler från att bli kallt medan ridning. Detta är särskilt viktigt för en klippt eller tunt skal häst, eller en häst som som varit begränsad till en stabil. Använd den medan tacking upp såväl som ridning.
 4. 4
  Please upp. Hitta en klar, ren plats att please upp, där det inte är leriga eller isiga och har bra fotfäste. De Samma krav gäller till det ridning område självt.
 5. 5
  Under rida, ta hand om var du väljer att rida. Fallgropar för ridning under vintern varierar beroende på om du rider i snön eller i mer tempererade leriga, kalla temperaturer. Saker att se upp för är:
  • Djup snö, speciellt där det döljer hål, brunnar träd och skrevor där din häst kunde glida ner.
  • Ice. Varje isen är potentiellt farligt eftersom din häst har inget grepp eller dragkraft.
  • . Samtidigt lite lera är bra, kan en hel del lera leda hästen att bli kört, eller att resa. Lera kan också dölja föremål som kan skada din häst. Stora områden av gyttja är bäst undvikas.
  • Våta lutningar. Ta hand rider en häst ned en våt sluttning, eftersom det är lätt att tappa greppet, speciellt när man går fastar, och rör sig över våta steniga eller steniga områden.
  • Aldrig galopp eller galopp din häst i snöiga, leriga, isiga eller slick terräng.
 6. 6
  Inlägg ridning, kyla ner din häst ordentligt. Detta är en gången när hästen kan få ett chill, flyttar från att vara väldigt varmt och svettig, till att vara kallt. Följande procedurer utgör en viktig del av förnuftig stolpen-ridning vård under vintern:
  • Om hans öron är varma, gå runt med honom lite. Känn öronen igen. De bör vara svalt, inte kall eller varm. Kalla öron betyder en kall häst.
  • . En våt häst bör torkas efter ridning i vintern; det kan finnas snö, regn, och svett kombinerar att göra för en mycket våt häst. Ta en handduk i varje hand och gnugga handdukar över rocken i cirkulära rörelser. Grovbearbetning upp håret hjälper torkar det snabbare. Om din häst är van vid en fön, kan du överväga att använda detta.
  • Borsta bort snö. Någon snö som har ansluten till din häst (särskilt benen) bör borstas bort. Försök att göra detta utanför för att förhindra att det inomhus där det kan smälta och bli hala.
  • Rengör hovarna ut och tillämpa ett annat lager av non-stick matlagning spray eller vaselin på hovarna.
  • Borsta eller curry din häst när han är torr. Detta kommer att separera hårstrån och hjälper till att hålla honom varm, såsom kroppsvärme värmer luften mellan päls och hud.
  • Om du lägger en filt, se till att det är en ventilerande filt som tillåter vattenånga att passera igenom.
 7. 7
  Återvänd din häst till hans stall, ladugård, eller fält. Se till att det finns tillräckligt med mat och vatten. Ge honom hö att äta, så äter grovfoder värmer honom snabbt, frigör värme som det rötas.
  • Var noga med att kontrollera att dricksvattnet medföljande inte är fruset. Hästar kommer att dricka mer vatten om det värms, vilket minskar deras risk att orsakas av uttorkning.
  • Bank din hästs strö upp mot alla dörrar som leder ut till hagen så utkasten inte kyla honom.
  • För hästar i tempererade vinter zoner, se till att det fortfarande finns tillgång till skydd även när de är kvar utanför, t.ex. ett vindskydd skjul eller en skogsdunge.
 8. 8
  Var noga med att ge hästar som hålls i stall eller lador mycket utomhus tid under vintern. Detta hjälper till att hålla dem friskare eftersom de andas frisk luft och kan anpassa sig till temperaturförändringar på en regelbunden basis.
  • Uppmuntra massor av rörelse och motion för att hålla sig varm, detta är hur hästar hålla sig varm i det vilda.
 9. 9
  Var försiktig med att använda filtar för att hålla din häst varm. Inse att när du trycker på en häst med dina bara händer på vintern, kommer det kännas kallt för dig. Å andra sidan, kommer hästens päls och kroppsvärme att göra ett fantastiskt jobb för att isolera hästen, hålla värmen leds in hästen, och bara handen kan inte känna det. Dr Joyce Harman rekommenderar att filtar endast användas på hästar med särskilda behov, såsom klippta hästar, gamla hästar, sjuka hästar, tunna hästar, räddade hästar, hästar som verkar kall genom naturen, och hästar utan tak över huvudet. Unga, passform, skyddade hästar behöver förmodligen inte täcke.
  • Om du använder en filt, fortsätta att använda det, eftersom hästen anpassar sin temperatur reglering för att bära en filt.
  • Tänk på att din idé om kylan är inte din häst idé om kallt, inte lägga alltför tung en filt, eller för många.
  • Våt kyla är värre än torr kyla för hästar. Filtar är viktigt att hindra regn från att göra hästar för kallt.
 10. 10
  Vara medveten om möjliga vinter missförhållanden. Precis som oss, hästarna blir sjuka under vintern och det är viktigt att veta vad man ska vara på jakt efter, och hur man ska hantera de problem som mänsklig inblandning kan orsaka.
  • Hästar är känsliga för respiratoriska sjukdomar under vintern. Den ammoniak uppbyggnad, mögel och damm inuti lador och stall kan sätta på en variation av luftvägssjukdomar. Gör ditt bästa för att förhindra detta genom att säkerställa tillräcklig ventilation och ger din häst gott om utomhus möjligheter att andas in frisk luft. Städa ur spiltor regelbundet.
  • Hästar är också känsliga för hudåkommor under vintern, såsom regn-röta, säng kliar, ringorm, löss, och infekterade repor. Håll hästen ren, välvårdad och medicinerade lämpligt. Var noga med att inte filt en våt häst eller använda filtar som inte andas men orsakar fukt ansamlas. Se din veterinär omedelbart för behandling av hudsjukdomar.
 11. 11
  Tillbringa tid med din häst under vintern. Även när vädret är dåligt och dyster, se till att sitta med din häst i skyddsrummet och prata med honom, rykta honom, och bara vara med honom. Han kommer att uppskatta ditt företag och det håller ni två anslutna. Det kommer också att hjälpa dig att se fram emot de bättre vinter riddagarna, och de varmare dagarna framöver.
  • Håll en regelbunden pälsvård tid på plats under vintern, oavsett väder.
  • Om du inte kan komma till din häst så ofta du vill på grund av vinterväglag på vägar osv, har någon annan checka in på din häst regelbundet för att se till att han är bra.

Tips

 • Mata hästar extra hö och några korn för att ersätta sin vanliga hage och hjälpa dem att hålla sig varma.
 • Om din häst fortfarande är varm när du hoppa av, och ni har svalnat dem så mycket du kan, överväga att köpa en fleece kylare att sätta på dem efter resan för att hålla dem varma och hjälpa dem svalna lite (långsamt, eftersom kyla musklerna för snabbt kan orsaka problem)
 • Använd sågspån på mattor, trailers, och sätt entré för att förhindra glidning i isiga och snöförhållanden.
 • För dig: bära lager av kläder. Din inre skikten bör veken. Du kommer svettas alltför när mucking ut de stallet, ridning, och arbeta med din häst. Och ta vatten för dig när du rider, det är svårare att känna uttorkning komma på under vintern, men det är lika verkligt en fråga som någon annan tid på året, så håll ditt vätskeintag upp.
 • Trimma någon fetlock hår för att förhindra lera feber.
 • Förvandla din häst i sig stövlar för att hålla benen rena och torra.
 • Tack ska torkas i en varm, torr plats borta från direkt solljus. Var säker på att det inte någonstans är fuktigt, eller mögel kan börja växa på lädret.
 • Se till att din häst har tillgång till rent, friskt dricksvatten och foder hela tiden.
 • Om din häst blir svettig när rids, överväga att ha honom klippt.
 • Använd lite babyolja i hästens man och svans. Detta hjälper till att hålla det ser renare och glansigare.
 • Jordnötsolja på utsidan av hovarna håller dem robust och behålla sin fukt på vintern.

Varningar

 • Hård, frusen mark det sätter mer stress på hästens ben. Undvik slagkraftigt arbete.
 • Mata inte en häst för mycket säd som de kan kolik från det.
 • Hästar som är uppstallade under långa perioder är mer benägna att vara yster. Utfall dem innan du cyklar om de verkar vara hyper.
 • Smörja en hästs sulor, hjälper, men inte helt förhindra snö Balling. Kontrollera hovarna regelbundet under åkturen.
 • Var vaksam om lada, stall eller skjul säkerhet. Överbelasta inte elektriska kretsar med vattenkokare, värmare, maskiner, belysning etc. och vara säker på att det inte finns några dinglande sladdar som kan snubbla över eller tuggas.
 • Hästar har svårt att gå, trav, galopp och galopp genom snön. Se hur du rider så att din häst inte blir trött i 5 minuter.
 • Alltid bära den korrekta säkerhets kugghjulet, inklusive hjälm och stövlar.
 • Var noga med att kontrollera din please innan du börjar rida. Du vill inte att rida i de avlägsna områden och ta reda på att du stigläder är på väg att bryta!
 • Vissa hästar försöker skydda sina ägare och sig själva genom att undvika lera pölar och is, vara medveten om detta och vara försiktig så att de inte fånga dig utanför vakt.
 • Lägg ner salt på gården för att förhindra isbildning.

Saker du behöver

 • Häst filt (tillval) - andas, med nylonskikt för tätskikt vid behov
 • Uppvärmd dricka tråg
 • Värme
 • Färsk halm för strö
 • Säkerhet skåp för något giftigt så att den inte kan nås av hästar
 • Cooking spray eller vaselin
 • Salt, sågspån osv, för halt underlag
 • Hoof städutrustning
 • Vinter ridning redskap
 • Häst grooming redskap