Wki

Hur man please upp en häst

Please är den utrustning som används för att få en häst klar för ridning om du rider barbacka. För engelsk ridning, består det oftast av en sadel filt, sadel, träns, omkrets, och möjligen en martingal och boots. Lär dig det perfekta sättet att få din häst redo att rida om du är nybörjare eller novis.

Steg

Hur man please upp en häst. Bind din häst med sliprar, eller om du måste, på en hitching.
Hur man please upp en häst. Bind din häst med sliprar, eller om du måste, på en hitching.
 1. 1
  Bind din häst med sliprar, eller om du måste, på en hitching. Använd alltid snabbkoppling "knutar" om att knyta, och snabbkoppling snaps. Det är alltid bättre att ha att jaga din häst ner än att ha hästen skadas om det blir hängde i repet.
 2. 2
  Borsta hästen. Detta kan vara en, eller bara borsta där halshornet kommer att gå och plocka ut fötterna med en hovkrats. När du borstar, kolla hästen för knölar, bulor, svullnad och värme som kan innebära att din häst är osunt. Se relaterade Googles.
 3. 3
  Sätt på schabrak / filt / trasa. Placera den på hästens manke, lite högre upp än normalt. Skjut ner den lite, så all päls på hästens kropp går i riktning mot sadeln och pad under det.
 4. 4
  Placera sadeln försiktigt på hästens rygg. Det ska sitta i mitten av schabrak. Återigen, se till att den inte stör hästens skuldra. Om det sitter rätt, för det mesta blir det en tunn remsa på schabrak att sadeln sitter rakt ovanför, och ska komma ut från direkt under kappa. Notera att även lyfta upp på filten (pad) på plats, där framvalvet på sadeln är. Det är enklast att lyfta både filt och sadeln upp, så att de kan komma ner försiktigt från några centimeter ovanför manken.
 5. 5
  Sätt på hans cinch eller omkrets. Vissa häst svälla, så ta hänsyn till detta, om han är känd för att göra detta, dra det gradvis på båda sidor när han andas ut så att han inte kan göra det och dra åt den igen före montering. Helst bör du ha omkrets ca 3/4 så hårt du föredrar det. Om din sadel är lös fast den med djurhållare. Om du använder bröst rem, eller bakre cinch, nu är det dags att placera dem. Flytta din häst minst tre steg, framåt eller bakåt. Dra åt cinch eller omkrets igen och göra det successivt.
 6. 6
  Sätt på hästens boots. Om du rider engelska då du kommer antingen behöva stövlar eller polos.
 7. 7
  Unbuckle de sliprar. Sätt i tyglarna över hästens huvud. Det är så att de inte fastnar i alla de andra banden på tygeln och så att du alltid kommer att ha kontroll över hästen.
 8. 8
  Sätt lite i hästens mun. Sätt ett finger på var sida om lite och tryck försiktigt mot hästens mun. Det är också en bra idé att sätta tummarna i själva hörnet av hästens mun, där han inte har några tänder.
 9. 9
  Sätt kronan / huvudbonaden på tygeln över hästens öron (vissa lägger i bortersta örat först, så örat närmast dig kan lätt glida över, jämfört med att göra det tvärtom).
 10. 10
  Buckle halsen spärren / throatlash. När du spänne det bör du kunna sätta fyra fingrar mellan halsen och halsen spärren.
 11. 11
  Spänne hakrem. Du bör kunna passa en eller två fingrar under det.
 12. 12
  Om du har en blixt, spänne upp det. Du bör spänne det så att det sitter åt men inte skada hästen.
 13. 13
  Montera din häst och du är redo att rida!

Tips

 • På vintern, vara noga med att värma upp lite så att hästen inte kommer att bli lite-blyg.
 • Martingaler är utformade för att hålla hästen från att höja sitt huvud för hög. Åsikterna om behovet av martingaler skiljer, och beror på tränaren.
 • För att hitta instruktörer och utbildare i ditt område, fråga din lokala please butiker. De har oftast en insidan scoop på vem de bästa tränarna är.
 • Att hjälpa en blyg häst tar lite, sätta lite honung eller pepparmynta olja på den. Sedan berömma dem varje gång de tar lite för att hjälpa dem att vänja sig vid det.
 • Håll nödsituationer nära kontakt information.
 • Alltid dra åt gjorden igen när du har värmt upp som hästar tenderar att blåsa sin mage ut när du drar åt deras omkrets före montering. Om du efter att du har värmt upp din häst fortfarande puffar hans mage ut när du drar åt hans omkrets dra åt det som du går, kan han pusta inte magen ut och gå på samma gång. Var försiktig de kan sparka dig!
 • När du närmar dig din häst med ett objekt, alltid gå långsamt så att din häst inte blir skrämd. Aldrig gå direkt bakom eller framför hästen och placera din hand på hästens axel när den räckhåll.
 • När du går att plocka din hästs hovar, föra hästar hov till dig så att du inte kommer att få sparkas.
 • Med vissa headcollars, kan du glida runt halsen genom unbuckling på nosgrimma. Detta sätt är det mindre chans att hästen kommer undan.
 • Se till att när du lägger lite i hästens mun, behöver du inte träffa hästar tänder, eller kommer de att bli sura för bit.
 • Se till att du sätter sadel och träns på från vänster side.This inte nessacary, en del människor föredrar att träna sin häst så att han kommer att acceptera saker från båda sidor.
 • Se till att du förstår hur hästar tänker.

Varningar

 • Alltid tala med honom innan du går upp bakom din häst, bara för att låta honom veta att du är där.
 • När du bär en sadel över armen kontrollera din ärm täcker din klocka och andra smycken eller ta bort dem för att undvika repor på sadeln på hästen.
 • Se till omkrets eller träns inte är för liten för hästen.
 • Använd alltid hjälm när man rider. Din hjälm borde aldrig ha haft en inverkan eller lagrats fel. Det borde vara under 5 år gammal.
 • Ta lärdom av en kvalificerad instruktör.
 • Ridning är en potentiellt farlig sport, men riskerna kan minskas genom att lära av en erfaren instruktör, och använda sunt förnuft.
 • Om stigbygeln baren är en gammal typ det kan vara ledade för att låsa bygeln på plats. Alltid hålla den nere, för att förhindra att dras.
 • Vissa hästar är också "cross-slips fobiska", vilket innebär att de inte gillar att vara i syllar. Lösningen är att klippa leda rep till botten ringen av hästens grimma, under hennes mule och slinga den runt syllar, som ska anslutas till varandra. Eller bara inte använder ett kors slips i första hand. Om det inte är en särskilt stiliga fullblod eller en bråkig hingst, en ledande rep knutet i en lättöppnad knut till en robust ring på väggen bör vara allt du behöver.
 • Tappa inte sadeln. Det är ömtåliga och mycket dyra.
 • Undvik att placera sadeln ner på golvet. Sätt den över ett staket, dörr, en särskild rack eller hästarna tillbaka. Om du måste sätta sadeln ner på golvet, satte den på en matta eller päls, lutad mot en vägg med sätet mot väggen, svärdsknappen ner och cantle (det är baksidan av sadeln) vilar mot vägg med gjorden över den för att skydda den från repor.
 • Medan häftning upp, aldrig knäböja! Crouch om du behöver, men aldrig sitta eller knäböja bredvid en häst, eftersom de kan oavsiktligt eller avsiktligt sparka eller trampa på dig.
 • Se till att din sadel passar din häst eftersom det kan orsaka obehag.
 • Vissa hästar är "girthy", som de inte gillar deras omkrets skärps. De kan försöka bita dig om du skärpa sin omkrets, så om din häst är så här, bara vara försiktig. (Tips:.. När du först sätter gjorden den, hålla den löst vid först Efter leda din häst runt i några minuter åt gjorden igen eftersom hästen kommer att ha släppt ut luften gradvis åtstramning omkrets istället för att dra det hela vägen på en gång kan hjälpa girthy hästar.)