Wki

Hur man gör sällskapsdjur rätter

Undvik kostnader för inköp maträtter för dina fyrbenta vänner och göra lite återvinning bra genom att återanvända oönskade plastbehållare från din återvinning. Detta är en riktigt enkel aktivitet att göra mångsidiga rätter sällskapsdjur i en kort tid, förstärkt av egna kreativa kanten.

Steg

Hur man gör sällskapsdjur rätter. Hitta en lämplig oönskad plastbehållare.
Hur man gör sällskapsdjur rätter. Hitta en lämplig oönskad plastbehållare.
 1. 1
  Hitta en lämplig oönskad plastbehållare. De plastbehållare ska vara av livsmedelskvalitet, hållbar och stabil. Därför, de bästa är de containrar som har innehållit din egen mat från början och är tillräckligt starka för att kunna återanvändas, såsom behållare glass, eller andra frysta livsmedel förvaringskärl. Undvik behållare som inte kommer att rensa, färgas, verkar svag, eller som har några vassa kanter. Använd aldrig kärl som har haft giftiga produkter i dem (vilket inkluderar att veta vilka mänskliga livsmedel är inte bra för sällskapsdjur ) - stick till livsmedelskvalitet behållare bara. Vid dimensionering, anser:
  • Katter - kom ihåg sina morrhår, som är breda och känslig. Katter behöver en ytlig, bred behållare som inte hindrar deras huvud tillträde med inkluderade whiskers, men inte göra skålen för djupt. Vattnet skålen bör vara något djupare än den mat skålen.
  • Hundar - hundar behöver en maträtt som har tillräckligt med utrymme för en enda måltid. Saker att tänka på inkluderar inte ha en alltför stor parabolantenn för att undvika frestelsen att över-mata din hund, och floppy eared hundar bör ge en maträtt som inte orsakar öronen falla i måltiden. Vattnet skålen bör vara dubbelt så stor som måltiden skålen.
 2. 2
  Avlägsna eventuella etiketter från den valda behållaren. Använd en giftfri självhäftande bort lösningen om det finns någon klibbiga rester kvar. Tvätta behållaren med varmt vatten med diskmedel, inifrån och ut, ordentligt. Låt den lufttorka.
 3. 3
  Lägg ut tidningar där du kommer att arbeta. Dessa kommer att skydda arbetsytan. Håll ditt husdjur borta från din arbetsplats - om du inte vill att han slickar glitter eller färg!
 4. 4
  Dekorera behållaren. Använd vad du har tillgängligt eller som inspirerar dig att göra din design, såsom, giftfria permanent markörer,, giftfri färg, paljetter, strass, oavsett vad! Njut av denna process, och kom ihåg att ditt konstverk behöver inte vara perfekt, det är inte som hunden bryr sig om ett brev är en bråkdel av en millimeter kortare än resten! Kom dock ihåg att det är mycket viktigt att se till att allt du dekorera behållaren med är ordentligt fäst vid behållaren, för att förhindra att ditt husdjur från att dra bort det och tuggar det eller svälja det. Vid tveksamheter om ett stick-on objektet, inte använda den alls, speciellt inte för valpar och kattungar.
 5. 5
  Använd tydliga förpackningstejp att täta allt på behållaren. Detta innebär täcker din utsmyckningar i prydliga lager, försiktigt så att inte lämna luckor. Detta kommer att låta dig att torka bort mat fläckar lätt. Detta steg är valfritt om du inte vill använda tejp, bara vara säker på att dina dekorationer tål att torkas av.
 6. 6
  Tvätta behållaren. Tvätta det två gånger, för bra åtgärd. Var försiktig med utsidan - avtorkning blir bättre än att tvätta den yttre ytan. Låt den färdiga behållaren lufttorka igen. Fyll den med mat eller vatten, och titta på ditt husdjur njuta av sin första måltid eller dryck från den nya behållaren.

Tips

 • Om du gör två rätter, etikett en "vatten" och en "mat", eller vad du vill att de ska märkas. Var kreativ: "foofoo" och "H2O" är mer spännande etiketter än vanlig "mat" och "vatten".
 • Var medveten om att plastbehållare inte länge med fortsatt användning. Med tanke på att det är verkligen lätt att ersätta dessa containrar, dock bör det inte vara alltför svårt att fortsätta uppdatera färska versioner för ditt husdjur behov.

Varningar

 • Plast innehåller Bisfenol A. Hos människor Bisfenol A är ett hormonstörande, vilket kan efterlikna kroppens egna hormoner och kan leda till negativa hälsoeffekter. Många däggdjursarter 'biologi, speciellt hundar och katter, liknar människans biologi så använd ditt eget omdöme när du använder plast. Om du inte vill ha det i kroppen, vill du ha det i ditt husdjur?
 • Plastbehållare är förmodligen inte det bästa valet om ditt husdjur har en vana att trycka på skålen runt och göra en stor, spilla röran. Du måste investera i något styvare och tyngre.
 • Placera inga dekorationer på insidan av skålen. De lim, etc, kan förorena livsmedel, och om de lossnar, kan ditt husdjur råkar inandas dem.
 • Katter är mer känsliga för plast och kan utveckla allergier eller "feline acne" från plastbehållare (även kommersiellt gjort plastskålar sällskapsdjur), kontrollera kattens haka regelbundet för att se till att det inte finns några svarta lesioner bildar. Upphör med plastskål om du märker några sådana problem. Hundar är mindre känsliga, men, som sagt, de också kan påverkas av försämrad plast (se följande varning). Om detta är ett fortsatt problem med ditt husdjur, prova att använda en icke-poröst material för sin matskål, såsom metall.
 • Släng allt tuggas, bitit, trasiga, etc., plast mat behållare - När plasten är delad, trasig, eller rivas, kommer det att snabbt hamnen bakterietillväxt och skall kasseras - rena och återanvända det om möjligt.

Saker du behöver

 • En behållare som har en rimlig storlek i förhållande till ditt husdjur
 • Dekorationer såsom klistermärken, paljetter, färg, markörer osv Se till att markörerna och färger är giftfria och inte använda paljetter och andra upphöjda föremål om du har några frågor alls om tuggtobak, etc.
 • Giftfri lim för dekorationer
 • Klar tejp (leta efter eko-tape om möjligt)
 • Tidningar
 • Varmt, vatten med diskmedel (använd en liten mängd av din egen diskning formel)
 • Svamp för att torka