Wki

Hur man behandlar tropiska fiskar med vit pricksjuka (ICH)

Vit pricksjuka, * Ichthyophthirius multifilis * även känd som Ich, är en parasit som mest Tropisk fisk entusiast kommer på ett eller annat måste ta itu med. Dessa parasiter kan vara dödlig för en fisk och att bli av med dem tar uthållighet. Följande åtgärder bör vidtas för att behandla och bota en tank som har smittats av denna parasit,

Steg

Hur man behandlar tropiska fiskar med vit pricksjuka (ICH). * Ichthyophthirius multifilis *.
Hur man behandlar tropiska fiskar med vit pricksjuka (ICH). * Ichthyophthirius multifilis *.
 1. 1
  När du ser de vita fläckar på kroppen av din fisk, agera snabbt, kommer ich förökar sig snabbt sprider sig till andra fiskar i tanken. Använda ich mediciner kommer att stoppa detta från att hända för det mesta.
 2. 2
  Du kommer att behöva behandla hela tanken även om bara en fisk påverkas. Det kan vara klokt att inrätta en separat karantänkar om bara en fisk har det, men behandla båda tankarna. Du kan fråga varför, men om du ändrar vatten dagligen i det andra akvariet du kan hjälpa till att stoppa ich ifrån så illa. Detta kan också uppnås genom att göra dagliga vattenbyten i huvud akvariet men det är stressigt på fisk utan ich, så isolera fisken som har det.
 3. 3
  Vattentemperaturen i ett tropiskt akvarium normalt bör hållas mellan 68 och 78 grader. 26 grader Celsius. Långsamt öka temperaturen i tanken till högst 86 grader. Ökning av en examen med några timmar tills du når önskad temperatur. Detta beror på vilken typ av fisk eftersom vissa fiskar klarar högre temperaturer än andra.
 4. 4
  Dammsug grus dagligen om möjligt och ersätta med friskt vatten. Gör detta varje dag tills din fisk inte längre visar tecken på parasiten. Var säker på att du behandla vattnet för klor innan det i din tank.
 5. 5
  Lägg akvarium salt till tanken. Även om detta inte har någon direkt effekt på parasiten, det stöd i gäl-funktion, men det är en specifik dos som anges på förpackningen. Detta kan vara fördelaktigt med arter med höga syre-och hjälpa fiskarna osmotiska funktion för att ersätta elektrolyter förlorade under stress. Använd inte där scaleless arter (ål, grönlingar, havskatt) är närvarande. En dos per hel tank är allt du behöver tills du ändrar hela tankens vatten.
 6. 6
  Ta bort eventuella kolfilter som används i tanken. Du kommer att ersätta med nya efter att behandla din tank. Det är en bra idé att sterilisera allt som kom i kontakt med tanken under behandlingar. Sådana saker som nät, filter och konstgjorda växter bör köra igenom kokande vatten.
 7. 7
  Lägg den uppmätta dosen av en rekommenderad märke av kommersiella vit fläck / i CH behandling. Följ instruktionerna på baksidan av flaskan noga se till att inte överdosera eller missar någon del av kursen. Eftersom de flesta tankar inte alltid är fyllda till brädden, ta bort en droppe den rekommenderade dosen. Repetera kursen om fläckarna syns fortfarande 4 dagar efter den sista dosen. De flesta behandlingar kräver att du gör daglig medicinering, detta är precis vad du ska göra för att hjälpa din fisk.
 8. 8
  Fortsätt behandlingen varje dag tills sex dagar efter fläckarna har försvunnit och fisken agerar normalt. ICH Parasiten går igenom en livscykel och annat utbrott kan inträffa inom några dagar om parasitangrepp inte är helt utrotad. Efter ett utbrott vara noggrann med att kontrollera fisk dagligen för de fruktade vita fläckar. Det är mycket vanligt att ICH att göra en comeback.
 9. 9
  Det bästa sättet är att mata fiskarna en vitaminberikad kost-I. E. Blöt mat i selcon eller liknande. Denna speciella diet kommer att öka fiskar immunförsvaret och hjälpa dem att bekämpa sjukdomen off. Ingen av de mediciner varumärke kommer att vara effektiva. Flytta inte smittad fisk, kan det överskott stress döda dem. Om du behöver isolera fisken, flytta alla andra tank invånare.

Tips

 • Dessa parasiter gå igenom en livscykel som genomsnitt ca 2 veckor. Det är oftast en faktor som leder till ett utbrott av ich. Också temperaturen kommer att fastställa hur länge ich. Det kan vara så kort som ett par dagar eller möjligen ett fåtal veckor. Möjliga källor är dålig vattenkvalitet, införandet av vattnet bär parasiter och stress för att fiska orsakar deras immunitet nivåer att sjunka. Temperaturväxlingar kan också orsaka en vit fläck utbrott på arter som loaches.
 • Kom ihåg att ta kol ur filtret innan du behandlar ich sedan ersätta det med ett nytt när kursen är klar.
 • Läkemedel som används för ICH: Malakitgrönt, Formalin, Kopparsulfat. Dessa ingredienser finns i Quick Cure, Coppersafe och Super Ich Cure. Läs alltid instruktionerna noga. För Pleco och loaches Ickguard 2 är en säker lösning med formalin.
 • Akvarium Salt finns i många butiker som säljer sällskapsdjur fisk.
 • Man tror att fisk som överlever en attack av Ich har en ökad immunitet mot framtida attacker.
 • Nyinköpta fiskar bör alltid placeras i en karantän tank under minst 2 veckor där de kan observeras för eventuella parasiter eller sjukdomar som kan överföras på din frisk fisk i huvudtanken.
 • Tillsätt salt i vattnet för att hjälpa till med behandlingen.
 • Göra en del forskning om den övergripande vården av tropiska fiskar och de olika problem som kan hända när man tar hand om fisken.
 • Kom ihåg att höja temperaturen till 32 grader Celsius.

Varningar

 • Alltid behandla vattnet du lägger i din tank för att bli av med klor och andra giftiga ämnen i vattnet. Klor kommer snabbt döda tropiska fiskar.
 • Använd inte bordssalt, joderat eller icke! Använd endast akvariet salt.
 • När det gäller att medicinera din fisk, är mer inte bättre! Strikt följa de doser som rekommenderas på riktningar.
 • Tillsätt inte salt i ett akvarium med salt-intoleranta invånare, som kan omfatta Corydoras, loaches och sniglar. Forskning om din fisk klarar salt eller den medicin du tänker använda först.