Wki

Hur man lägger ner en fisk humant

Det kommer en tid i varje fisk liv när det är tid att dö. Oavsett om det är av ålder eller sjukdom, är det bäst för dem att inte lida. Den här artikeln lär sätt att avliva en döende fisk humant.

Steg

Hur man lägger ner en fisk humant. Se till att fisken är riktigt sjuk innan du använder någon dödshjälp metod.
Hur man lägger ner en fisk humant. Se till att fisken är riktigt sjuk innan du använder någon dödshjälp metod.

Kryddnejlikeolja metod

 1. 1
  Se till att fisken är riktigt sjuk innan du använder någon dödshjälp metod. Om fisken är riktigt sjuk, se till att alla tänkbara alternativ för att behandla fisken har uttömts.
 2. 2
  Placera fisken i en liten behållare eller hink med tillräckligt tank vatten för att hålla det bekvämt.
 3. 3
  Lägg kryddnejlika olja genom att skaka den i en burk av tank vatten och tillsätt till tanken. Efter 10 minuter, om det fortfarande gill rörelse, tillsätt mer kryddnejlika olja. Innan du går vidare till nästa steg, vänta i en timme utan att fisken uppvisar något gill rörelse.
 4. 4
  Med fisken gått ut måste du nu avsluta sitt liv på något sätt.
 5. 5
  Avyttra fisken på något sätt. Det bästa sättet att göra detta är att antingen linda in det i papper handduk eller en plastpåse och kasta den i papperskorgen, eller så kan du helt enkelt gräva ner det i smutsen någonstans.

Anestetika överdos

 1. 1
  Lös ms-222 (finquel) pulver i en behållare stor nog för att passa bekvämt, eller i en isolerad tank (där det inte finns någon fisk).
 2. 2
  NET fisken ur tanken och placera den i lösningen.
 3. 3
  Efter en timme utan gill rörelse, kommer fisken att vara död.

Tips

 • Lägg inte fisken i frysen eller i kallt vatten innan invalidiserande det. Till skillnad från människor som somnar och dör av minusgrader, kan fiska faktiskt känna iskristallerna bildas på huden orsakar enorm smärta och lidande innan döden. Fiskar inte passera ut ur kylan som människor skulle och tenderar att leva i timmar vid extrema temperaturer före döden.
 • Spola inte fisken i toaletten. Inte bara kan detta sprida sjukdomen till lokala vatten om fisken var sjuk, men fisk kan fortfarande vara vid liv och kunde återfå medvetandet i avloppet vatten.

Varningar

 • Spola inte, frysa, kväver, eller mikrovågsugn fisken. Det är bara vanlig grym. Undvik tortera fisken på något sätt. Poängen med dödshjälp är att avsluta djurets liv så lugnt som möjligt.
 • Att sätta kemikalier i vattnet är som att sätta gasen i din luft. Det kan vara en smärtsam, långsam död. Gå till en bra djuraffär, och fråga dem om det är något du kan göra. Ofta finns det inget du kan göra förutom att låta naturen ha sin kurs.
 • Det har också förekommit fall där kryddnejlika olja har tagit över 10 sekunder att orsaka medvetslöshet i fisken, under vilken tid fisken uppvisade oregelbundna och bedrövad beteende.