Wki

Hur att vinna förtroende för en tid sedan missbrukas häst

Att anta en misshandlade är en stor upplevelse. Det ger hästen ett nytt hem och en omtänksam ägare, och du får chansen att binda med en speciell häst. Din relation kan även förvandlas till en livslång vänskap. Men innan du kan få det, eftersom de flesta misshandlade hästar inte lita på människor eller andra djur, måste du skapa förtroende först.

Steg

Hur att vinna förtroende för en tid sedan missbrukas häst. Läs om hur, var och av vem den hästen var missbrukas.
Hur att vinna förtroende för en tid sedan missbrukas häst. Läs om hur, var och av vem den hästen var missbrukas.
 1. 1
  Läs om hur, var och av vem den hästen var missbrukas. Även om det kanske inte verkar så mycket, är denna information viktig. Det kommer att hjälpa dig att förstå varför hästen kan agera som den gör och varför den blir rädd av vissa människor och saker. Det kan rädda ditt liv!
  • Observera att vissa hästtränare och whisperers häst kanske inte håller med detta. Anledningen till detta är att hästar är inte människor: de släppa saker mycket snabbare och enklare än vad människor gör för att de bor i nu. De lever aldrig tidigare eller låta sig fastna i det förflutna som människor gör. Lär dig mer om hur de missbrukas, som de utsattes för övergrepp av och där de misshandlade (som i stället var de illa behandlade) anses av vissa helt irrelevant att vinna förtroende hos en misshandlade häst. Vad de där missbrukas med och vilken del av kroppen hästen kom till skada är lite viktigare.
   • Kom också ihåg att inte hänga på dessa saker när man arbetar med ett missbrukat häst, eftersom att göra så att du kan ställa in dig själv för en mycket längre eller mycket svårare rehabiliteringsprocess. Detta gäller särskilt om du inte kan släppa dessa tankar och känslor, och om du fortsätter att tycka synd om hästen. Denna energi betraktas som "svaga" energi och kan utnyttjas av hästen du försöker jobba med, vilket gör honom mindre benägen att lita på dig eller ens vill vara med dig. Låt dessa känslor gå, inte ens tänka på dem när man försöker vinna hästens förtroende. Detta är avgörande för förtroendet-vinna processen.
 2. 2
  Förbered skydd innan hästen anländer till ditt hem. Shelter skulle i första hand vara en lada med god ventilation, hagar med en solid skjul, etc.
  • Den stall bör vara särskilt robust, ifall hästen sparkar, och bort från andra hästar (speciellt hingstar).
  • Se till stall bekvämt lyser, inte för ljust, eller för mörkt, ljust nog att du kan se bekvämt vid arbete i stallet.
  • Var generös med halm eller spån, eftersom du vill att hästen ska vara så bekväm som möjligt, särskilt om han har klövproblem som gör det obekvämt att stå på en hård yta. Städa ur halm eller spån regelbundet så att han alltid har en ren plats att vara, eftersom det inte är hälsosamt för en häst att leva i sitt eget avfall.
  • Placera fodret skopan i ett bra läge där hästen inte kan lätt slå den lös och där du enkelt kan komma åt den, och hålla vattnet tråg ren och full av kallt, rent vatten.
 3. 3
  Gör överenskommelser med en legitimerad equine veterinär. Många misshandlade hästar är sjuka eller i smärta. Hästar kan vara mycket farligt om så är fallet, så har din nya häst undersökas så snart som möjligt.
 4. 4
  Få detaljer från veterinär om vad som behövs för att ta hand om hästen, såsom behandlingar, avmaskning, hoven trimning schema, och vad man ska mata den. Var särskilt försiktig med vad du matar hästen, eftersom han kunde vara fruktansvärt tunn och en plötslig övergång till en hög koncentrat foder eller för mycket god kvalitet foder på en gång kunde få honom att kolik eller sämre. Således prata med din veterinär om vad som kan vara bäst att mata honom i hans nuvarande tillstånd kommer att vara det bästa man kan göra.
  • Om du har några hälsofrågor som kommer som ett bekymmer efter den fysiska veterinären gav till din nya häst, kontakta alltid att veterinär omedelbart. Med veterinären telefonnummer på speed-dial på din mobiltelefon är det bästa du kan göra för din nya häst.
 5. 5
  Titta på hästens beteende som den är obelastad. Ställ dig följande frågor, eftersom alla dessa saker kommer att informera dig om dess temperament och personlighet och avgöra vad som är bäst för att hjälpa vinna förtroende (och respekt) av hästen:
  1. Har det agerar aggressivt (öronen nålas tillbaka, rynkade näsan, laddar på dig, etc.), defensiv (uppfödning och slår ut med sina främre hovar, laddning, frustande och krafsar), eller flighty (kämpar ledningen, huvudet högt och ögonen rullade tillbaka, försöker komma bort från dig)?
  2. Har det visa intresse för vad som pågick?
  3. Har hästen behöva ögonbindel eller tranquilized för att få bort det släpet?
  4. Har hästen handla upp i beröring vara eller du försöker röra den i vissa delar av sin kropp?
  • Om du svarat ja på någon av frågorna (utom nummer två), kan du ha ett allvarligt fall på händerna som kan behöva en mer sakkunnig hand för att ta itu med än någon som aldrig har hanterat en misshandlade häst innan.
 6. 6
  Starta rehabiliteringsprocessen. Beroende på hästen, kanske du eller kanske inte kan komma nära nog för honom att röra honom. Stressa inte det, låt hästen göra upp sitt eget sinne när han vill komma till dig eller inte, och låt honom berätta när han är redo att ta emot din närvaro och / eller din beröring.
  • Du är mycket bättre att få en erfaren, erfaren och professionell häst-tränare eller-whisperer för att hjälpa dig med din nya häst. Ta aldrig på en rädd, aggressiv eller avstängning hästen själv eftersom risken är dina goda avsikter till att ge honom kärlek och tillgivenhet kan göra mer skada än nytta, både för dig och hästen. Mycket aggressiva hästar kan vara för mycket för en nybörjare att hantera, och rädda hästar kan försöka fly dina kapslingar särskilt om det inte finns några andra hästar som finns för att hålla honom i.
 7. 7
  Om och när han är klar, närma sig hästen från sidan, eller låta honom närma dig. Se om han kommer att låta dig röra honom genom att försöka röra honom på halsen eller nosen, inte näsan. Om han är huvud blyg (inte låta dig röra huvudet), kan röra nacken vara bäst. Så småningom kan du sakta flytta händerna från halsen till sidorna, över axlarna, och tillbaka, lämnar ben och fötter till den allra sista. Glöm inte att arbeta på båda sidor av hästen, inte bara en sida, eftersom han kommer att agera upp om du arbetar med honom på den ena sidan du misslyckades att arbeta med honom.
  • Behandlar är en bra positiv förstärkning för att använda när man försöker vinna hans förtroende, men ibland kan back-eld, eftersom han kan försöka pressa dig runt och dominera dig för dessa godsaker. Detta är en form av positiv förstärkning, eftersom du belöna en häst för att göra något gott, om du tycker det är bra eller hästen tycker det är bra, med något som är bra också, som en behandling, en slags röst eller en gentle touch.
   • Negativ-förstärkning, å andra sidan, är motsatsen till positiv förstärkning och inte tolkas som att vara dåligt. Negativ förstärkning innebär att helt enkelt ta bort något dåligt när en häst gör något bra, lära det att när den beter sig som vi vill att det ska, det som orsakar det obehag eller oro ska tas bort. Positiv förstärkning innebär belöna bra beteende (eller ens inte så bra beteende, som nämnts ovan) med ett vänligt ord, en mat-, eller en touch-belöning.
 8. 8
  Introducera nya häst till din andra häst eller hästar, om du har någon. Om han var med andra hästar innan, då han, liksom många andra, kan vara mer bekväm i en besättning-inställning än ensam. Men vissa misshandlade hästar väljer att vara reserverad än besättning-bundet. Var noga med att presentera hästarna gradvis, vilket gör att hans potentiella följeslagare är alla mycket stabila, välutbildade hästar som inte kommer att spela för hårt och kommer att vara mottaglig för vad du frågar, eller är villiga att bli vän med denna nya medlem i besättningen. Chanserna är det första mötet kommer att gå bra och inga ytterligare introduktioner behöver göras.
  • Var noga med den misshandlade hästen är frisk och relativt frisk innan potentiellt äventyra dina andra djur. Men det är fullt möjligt att dina andra hästar kommer att göra den misshandlade hästen mer förnuftig än om du skulle försöka jobba med honom ensam!
 9. 9
  Börja träna. Rådgör alltid med en erfaren, professionell hästtränare som du litar på innan du försöker något själv! Först behöver du grimma-break hästen och lära den att leda (om det inte redan är vana vid grimman). Tänk på att du kanske gör mer omskolning än egentliga utbildningen, särskilt om han undervisades vissa saker på fel sätt, eller på ett sådant sätt att han agerar rädd, aggressiv eller inte ens svarar på dina kommandon, tryck, beröring, eller röst. När hästen är klar, börjar att bryta den till sadel och träns. Du kommer förmodligen att behöva hjälp med detta.
  • Arbeta alltid på båda sidor av hästen, oavsett vad du gör!
  • Om han är nervös eller rädd om något du gör, låt honom slå sig ner genom att inte göra någonting eller pressa honom till något mer. Du kan lugna hästen med en slags röst och mjuka klappar, om det är nödvändigt. Oftare röst gör mer än touch i lugna en orolig, nervös eller rädd häst ner. En misshandlade häst kommer sällan låter dig träna honom om han inte litar på dig helt. Det är här du bör överväga att försöka några naturliga horsemanship tekniker för att inte bara vinna hans förtroende, men hans respekt också.
   • Alltid ha tålamod när du tränar. Kom ihåg att det bästa för din häst vara bara ett liv i din hage.
 10. 10
  Välj en ridning disciplin som du tror att hästen kommer att acceptera och att du kommer att hålla med, men först efter att det har lärt sig grundläggande färdigheter. Om hästen är byggd för uthållighet, sedan prova längdåkning. Om det kan vända på en femöring, sedan överväga fat racing. Om det är särskilt lätt att träna och rör sig vackert, anser dressyr eller hoppning. När du har valt ett område för ridning, arbeta på att träna hästen att vara bra på sitt nya yrke.

Tips

 • Kom ihåg, kan misshandlade hästar vara ovanligt aggressiv, rädd eller håglös. Alltid vara beredd på det oväntade.
 • Känn dig inte ledsen för eller har några andra negativa känslor eller "energi" mot ett missbrukat häst. Detta kan göra dig mer benägna att ses som den undergivna hästen eller svagare häst än den du försöker att arbeta med. Du kan ha en dominerande häst på händerna.
 • Kom i kontakt med en professionell, erfaren och välkänd hästtränare eller häst-whisperer om du känner att du har en köpt en häst som du inte kan hantera.
 • Kom alltid ihåg att arbeta på båda sidor av en häst, inte bara den ena sidan. Du kommer att få en hästs förtroende mycket lättare om du arbetar på att upprepa vad du tränat honom att göra på ena sidan och en gång på den andra.
 • Misshandlade hästar kan vara huvud-blyg. Detta kan göra att interagera och grooming svårt. Alltid hantera ett hästhuvud noggrant och försiktigt, speciellt runt ögonen.
 • Om du kan eller känner att det är nödvändigt, genomföra en liten bakgrund-kontroll på hästen. Om hästen var en del av ett djurplågeri utredning, ett samtal till polisen eller SPCA som handlägger ärendet kanske kan ge värdefull information.
 • När rehabilitera en häst, inte tvinga den till något den inte vill göra. Låt det berätta för dig när det är redo att acceptera dig, och låt den komma till dig, inte du det. Bara din närvaro, kan dina positiva kroppsspråk, energi och vänliga ord vara tillräckligt för att hjälpa till att få en häst att komma ut om sitt skal och börja lita på dig.
 • Du måste också veta att hästarna ALLA svarar annorlunda och du måste veta hur man ska reagera på din och hästens bästa intresse.
 • Om du tror att hästen är benägen att bita, sedan bära tunga handskar, som en tung paret används för trädgårdsarbete. Ofta kan du vara den skyldige till att få en häst att bita dig, så försök att inte trycka för hårt eller för långt i dina interaktioner med hästen. En sak att komma ihåg är att aldrig röra näsan, eftersom detta är bara ett verktyg för att sniffa och nibbling, inte röras. Chanserna är om du rör vid näsan, kan du få lite.
 • Om hästen hölls under ohälsosamma förhållanden, då det kan påverkas av fästingar eller sjukdom. Hästen kommer att behöva avmaskas och testas för sjukdomar, och det kan behöva klöv behandling, rengöring och putsning, eftersom de kan vara knäckt, mjuk, övervuxen, eller ens har ett dåligt fall eller grundare.
  • Hästen får inte ha ätit något under en mycket lång tid, så vara mycket vaksamma och vaksamma om vad du matar den och hur du matar den. Ge inte för mycket på en gång annars kan det kolik.
 • Hästar kan associera dåliga erfarenheter med vissa kön av människor, av vad folk har på sig, eller ens om det missbrukas, som i en hage eller ett stall. Exempelvis kan de reagera våldsamt med någon som har en skägg, eller bär en boll-cap, eller en viss färgad eller typ av päls, eller kan "agera-up" i ett slutet stall eller släpvagn. Var medveten om sådana saker och klänning och agera därefter.
 • Använd vänlighet och kärlek med en stor dos av tålamod!

Varningar

 • Närma dig aldrig en obekant häst framifrån eller bakifrån, och inte heller närma sig den snabbt, eftersom det skygga dig, sparka eller till och med ta ut och bita dig.
 • Inte köpa eller anta någon nyligen misshandlade häst eller en häst som det verkar har missbrukats eller försummas om du inte redan har massor erfarenheter med utbildning och hantering hästar. Om du har slutat med en sådan häst, överväga att hitta en mer erfaren häst-person att hjälpa dig att träna det eller ge det också, beroende på hur allvarligt hästen har missbrukats.
 • Såvida du inte är mycket erfaren med hästar, har du förmodligen inte bör hantera ett allvarligt missbrukat häst själv eller utan hjälp. Men ibland även de mest erfarna utbildare kan behöva hjälp med vissa ärenden.
 • Även om du kommer förmodligen vill skämma bort hästen med många godsaker, överdriv inte. Hästen kommer att förvänta behandlar hela tiden, och kan nafsa på fingrarna eller fickor tänker de hålla godsaker.
 • När och om du tränar eller omskola hästen, använd inte sporrar, en gröda, en quirt eller ens en piska om du kan hjälpa det. Hästen kan bli skrämda och kommer att associera träna eller rida med smärta, och därmed bli mycket värre än vad du började med. Ibland men kan saker och ting måste bli värre innan det blir bättre under utbildningen, speciellt om hästen är ovana att du och dina metoder och vill testa dig innan han slutligen väljer att skicka till dig.
 • Du kan behöva att spendera stora pengar på veterinärvård och / eller yrkesmässigt hanterar under de första månaderna. Du kommer också att behöva spendera kopiösa tid med hästen. Inte antar ett missbrukat hästen om du inte kan erbjuda pengar och tid den behöver.
 • Observera att inte alla misshandlade hästar kan botas, oavsett vad du försöker göra, som du går till för att få hjälp eller hur vänlig och snäll man försöker vara. Ibland är det bäst att sätta ett mentalt obotlig häst ut om sitt elände än att försöka fixa det, eller att få den behövde hjälp för att avgöra vilka beslut som måste göras med en så obotlig fall.

Saker du behöver

 • En nyligen missbrukat häst (detta betyder inte att du behöver för att missbruka hästen själv, eftersom det är mycket unrecommended!)
 • Equine boende
 • Equine eller Large Animal Veterinär att administrera veterinärvård och behandlingar eller rekommendationer för behandlingar, matning, omsorg, etc.
 • Tid
 • Pengar
 • Patience
 • Persistence
 • Konsekvens
 • Positiv inställning (men ALDRIG empati, rädsla, nervositet, oro, eller andra attityder som kan uppfattas som svag eller negativ av en häst)
 • Lugn och självsäker energi och kroppsspråk