Wki

Hur ta hand om barn marsvin

Här är en steg för steg guide för att ta hand om barnet marsvin.

Steg

Hur ta hand om barn marsvin. Ha lämpligt boende för dina grisar bebis Guinea.
Hur ta hand om barn marsvin. Ha lämpligt boende för dina grisar bebis Guinea.
 1. 1
  Ha lämpligt boende för dina grisar bebis Guinea. Bebis marsvin kommer sannolikt att vara mycket liten när du får dem, men de kommer att bli större. Så behöver du en bur på minst 10 kvadratmeter för två marsvin (och du bör ha två av samma kön eller kastrerade / kastrerad eftersom de är sociala djur). Bebisar gynnas ofta av att paras ihop med en mild vuxna marsvin.
 2. 2
  Behandla bevis buren genom att göra Coroplast sidorna alltför högt för barnet att komma över, och om nödvändigt, gör ett lock.
 3. 3
  Har ett marsvin kunniga exotics veterinär uppradade innan du ens anta listor som kan hjälpa dig att hitta en.
 4. 4
  Du behöver alfalfa baserade pellets för ett växande marsvin under 6 månaders ålder. Kleenmama s Hayloft och Oxbow både bära pellets lämpliga för marsvin.
 5. 5
  Marsvin behöver massor av färska, helst ekologiska grönsaker i sin kost. Gröna blad sallad, lockig endive, escarole, röda blad sallad, koriander och persilja är alla bra alternativ för växande grisar bebis marsvin, och alla utom persilja är bra för vuxna också.
 6. 6
  Ge äpple kvistar och obegränsad gräshö till dina marsvin kommer att hålla sina tänder från att bli alltför lång.
 7. 7
  Ge rikligt med vatten. Liksom andra djur, marsvin behöver mycket vatten tillgängliga för dem 24/7. En vattenflaska är bättre än en vattenskål eftersom det håller vattnet renare.
 8. 8
  Hö bör vara tillgänglig för dina grisar bebis marsvin hela tiden. I det vilda marsvin skulle bete hela tiden, så det är viktigt att ditt barn marsvin ges tillräckligt hö.
 9. 9
  Kontrollera att du har en helt sluten springa eller lekhage så dina marsvin få mycket motion. Det är viktigt att hålla dina grisar bebis marsvin i gott skick. Även barn marsvin älskar att springa runt.
 10. 10
  Hantera dina grisar bebis marsvin regelbundet. På så sätt kommer de att vänja dig snabbt.
 11. 11
  Kontrollera ditt marsvin hälsa varje dag. Väg dem varje vecka med en digital köksvåg. Marsvin är mycket bra på att gömma några symptom eftersom det är vad de skulle göra i naturen för att undvika rovdjur tänker de är lätta mål. Ju tidigare du upptäcker några problem med ditt marsvin desto bättre ditt marsvin chans till återhämtning är.
 12. 12
  Rengör buren minst en gång i veckan. Det är viktigt att ditt barn marsvin inte lever i en smutsig miljö.

Tips

 • Bebis marsvin är naturligtvis väldigt blyg och försiktig av människor. Ha tålamod. Förvänta dig inte att kunna gosa och linjera dem genast. Du måste bygga upp ett band av förtroende först.

Varningar

 • Marsvin kommer att dölja tecken på sjukdom, så om du tror att ditt marsvin kan vara sjuk, söker en veterinär omedelbart läkare.
 • Inte huset inte ett marsvin och kanin tillsammans som kaninen är sannolikt att visa dominerande beteende och kan döda ett barn eller ens vuxna marsvin bara genom att spela eller regelbunden samverkan med dem.
 • Om du köper marsvin som barn då vara säker på att inte ta de under sex veckors ålder som vid denna ålder att de inte skulle vara tillräckligt oberoende för att flytta bort.