Wki

Hur man bygger en säker lekplats för dina husdjur råttor

Råttor behöver mycket motion och utrymme att ströva omkring. Till skillnad från de flesta smågnagare, kan de tillbringar inte mest deras liv i en bur. Vissa råtta ägare låter sina råttor springa fritt i ett visst rum, men om ditt hus inte har varit råtta gummibelagd detta kanske inte alltid är det säkraste valet. Huruvida säkerheten är frågan, eller om du bara vill ge din ratties något speciellt, kommer den här artikeln att lära dig hur man bygger en säker lekplats för dina råttor ur vardagliga hushållsföremål.

Steg

Hur man bygger en säker lekplats för dina husdjur råttor. Hitta en upphöjd yta.
Hur man bygger en säker lekplats för dina husdjur råttor. Hitta en upphöjd yta.
 1. 1
  Hitta en upphöjd yta. Det kan vara en bänk, ett bord, ett skrivbord. Något relativt högt från marken med massor av utrymme för ett litet däggdjur att köra. Du bör se till att det inte finns någon risk för att råtta falla av ytan.
 2. 2
  Säkra området. Råttor är inte blinda, de har oftast en ganska bra känsla för höjden. De förmodligen inte kommer att köra över kanten, men om du är orolig att du kan bygga en låg säkerhet staket av kraftig kartong eller färgglada kammar för en mer attraktiv presentation. Stängslet är bara att ge en gräns om de halkar. Applicera stängslet alla längs kanterna. Om du köpte ytan bara för dina ratties du kan limma stängslet direkt på ytan eller göra en matta och lim stängslet till den, för att bevara ytan för senare användning.
 3. 3
  Få flera stora kartonger och ställa dem på ena sidan av bordet. Vi kommer att använda dessa för att bygga en Råttis fort.
 4. 4
  Limma rutorna ihop hur du vill. Placera en låda ovanpå varandra och skär ett hål i toppen av den nedre rutan hela vägen till botten av det övre facket i syfte att skapa ett fort med flera våningar.
 5. 5
  Dekorera "fortet" hur du vill. Du kanske vill lägga till några vackra färger eller ge fortet ett namn för att skriva på framsidan.
 6. 6
  Gör en hög med slumpmässigt skräp bredvid ingången till fortet. Kvistar, gamla tygstycken, pappersremsor, bubblegum paket omslag, gamla böcker och toalettrullar papper fungerar bra. Även råttor älskar något glänsande. Du kan sätta dessa i fortet men Råttis kommer förmodligen vill göra detta själv.
 7. 7
  Fyll en grund skål eller kastrull med vatten. Nu när dina råttor rullande flyga med sin coola spjälsäng, de behöver en swimmingpool.
 8. 8
  Lägg morötter, ärtor, skivor av gurka, eller andra färska grönsaker till vattnet. De flesta råttor älskar att fiska på sin favorit mellanmål!
 9. 9
  Lägg lite cocktail paraplyer om du vill bli riktigt fint med det.
 10. 10
  Släpp råttor in lekplats.
 11. 11
  Se till att din råtta är säker. Om det finns ledningar eller eldstäder runt, säkra dem.

Tips

 • Om du inte har ett staket eller om du limma den på en matta kan du enkelt plocka upp hela lekplatsen och förvara det undan i garderoben tills den behövs igen. Några lådor, en skål och en matta tar inte upp mycket plats.
 • Skär "Rat borttagning" flikar på sidorna av din fästning. Dina råttor kan vilja fortet så mycket att de inte vill lämna och du vill ha ett sätt att snabbt få ut dem utan att skada fortet i händelse av en nödsituation.
 • Du behöver inte tjusiga råtta leksaker för att hålla råttor nöjda. Råttor är mycket intelligenta varelser och kan roa sig med nästan vad som helst. Den typ av saker du skulle kasta bort kan vara de största gåvor du någonsin kan ge dem. Gör din egen råtta leksaker i slutändan kommer att spara en massa pengar.

Varningar

 • Vara beredd att städa upp i röran.
 • När dekorera ditt fort se till att använda giftfria produkter.
 • När du väljer sopor att återanvända som råtta leksaker, se till att du skär upp något de kan få sina fötter eller huvud fastnat i.
 • Arbeta inte för hårt på att göra allting ser ganska om du inte verkligen vill. Kom ihåg att dina råttor förmodligen kommer att riva upp det ändå.
 • Tillbringa tid med din råtta. Titta på dem och se till att de är säkra.

Saker du behöver

 • Kartonger
 • Lim
 • En grund bunke eller Pan
 • Färska grönsaker
 • Kraftig kartong eller Packet av Colored Kammar
 • Cocktail Paraplyer (valfritt)
 • Din papperskorgen