Wki

Hur berätta om en mus är manlig eller kvinnlig

Behöver veta vilket kön din mus eller annat skäl? Du klickade in rätt artikel.

Steg

Hur berätta om en mus är manlig eller kvinnlig. Ta musen i nackskinnet av sin hals, och slå på musen på rygg.
Hur berätta om en mus är manlig eller kvinnlig. Ta musen i nackskinnet av sin hals, och slå på musen på rygg.

Urogenital avstånd

Den vanligaste visuella metoden är att jämföra urogenital avstånd. Detta är avståndet mellan en mus underliv och dess anus. Om du är försiktig och väl insatt i denna process kan du bestämma könet av en mus på en mycket ung ålder.

 1. 1
  Ta musen i nackskinnet av sin hals, och slå på musen på rygg. Om det inte är bekväm med den positionen, håll djuret i handen med sin bakre ände mot dig, och hålla i svansroten, lyft så att könsorganen är fri sikt och benen lyfts något från din hand. Undersök öppningarna belägna nära svansen.
 2. 2
  En kvinnlig mus (DOE) har en underlivet (slidan eller urinröret) som är mycket närmare anus (öppningen direkt under svansen). Urinröret är vanligtvis inom ca 1/4 tum. En manlig mus (buck) har en underlivet (penis) mycket längre bort från anus än hos kvinnor. För att validera könsbestämning, kanske du vill jämföra två möss side-by-side.

Andra metoder

 1. 1
  På nära undersökning, kan du följa raderna av nipplar på honans mage, men dessa kan ha skyms av pälsen på magen. Om du eller en partner kan du försöka att pälsen på magen för att se om du kan hitta bröstvårtor. Dessa kommer att bli mer uppenbar om honan är omvårdnad en kull, men då har du en mycket mer uppenbar metod för könsbestämning.
 2. 2
  Ett annat sätt att validera att en manlig mus är verkligen en hane, är att leta efter förekomst av testiklarna. Du kanske måste ha tålamod, eftersom en manlig mus kan ta ut sina testiklar i hans kropp, eller han kanske inte har "tappat" dem ännu. Ett sätt att få en bra look är att vänta på musen för att äta medan "stående" på kanten av sin matskål. Merparten av tiden hans testiklar kommer att sjunka under denna ståndpunkt.
 3. 3
  Graviditet är oftast en enkel visuell könsbestämning, som kvinnliga möss normalt kommer att vinna "sadelväskor" runt höften. Dock kommer inte alla möss vara lika självklar, och för vissa stammar, kan överviktiga män ser ut precis som dräktiga honor. Försök att försiktigt palpera "sadelväskor", ibland kan man känna olika noder, som sannolikt valparna!

Varningar

 • Vi är inte ansvariga för eventuella negativa effekter eller kroppsskada till föraren eller djur från att följa råden i det här Google.
 • Aldrig implicit litar djuraffär personal, och försöker alltid att könsbestämma djuren själv, oftast med visuella medel.
 • Aldrig välja / välja möss från blandade kön lagerplatser / burar.