Wki

Hur du tar hand om en igelkott

Igelkottar göra stor sällskapsdjur för dem som är tålmodiga och engagerade. De kommer att behöva en hel del långsiktig uppmärksamhet och ganska lite utrymme. De är intelligenta, vänliga och roligt företag för en engagerad ägare. Här är några grundläggande tips för att titta efter din igelkott.

Steg

Hur du tar hand om en igelkott. Att hitta en bra uppfödare.
Hur du tar hand om en igelkott. Att hitta en bra uppfödare.
 1. 1
  Att hitta en bra uppfödare. Att hitta en bra uppfödare att köpa din igelkott från är av största vikt. Om du inte gör det, kommer du att sluta med en vresig igelkott som troligen kommer att dö ung. Undvik uppfödare som inlägg på Craigslist, inte köpa dem från djuraffärer, vara säker på att uppfödaren har kvalitet, stamtavla lager utan WHS eller cancer i sin härstamning, se till att uppfödaren är USDA licensierad eller är en del av uppfödargrupper, frågar att se sin set-up och träffa sina igelkottar. Glöm inte att kolla efter sjukdom.
 2. 2
  Föra igelkotten hem lämpligt. Innan köp, se till att du har allt du behöver ställa upp och redo att gå. Inte ändrar sin mat abrupt, fråga uppfödaren vad de äter och fortsätter att mata den. När föra in den i ditt hem för första gången, lämna den ensam för första dagen i sin nya bur så att den inte känner sig hotade och blir bekant med dess omgivningar. Låt hedgie minst en månad för att bli bekant med dig, de nya dofter, och de nya omgivningarna. De har upplever en stor förändring i deras liv!
 3. 3
  Ge ett bra hus Igelkottar behöver en stor bur för att vara bekväm i. Huset borde.:
  • Var stor. Buren ska vara minst 18 "x 24" med ett fast golv. Ju mer utrymme, desto bättre, eftersom detta kommer att säkerställa gott om plats för leksaker och motion. Hus bör inte ha mer än en nivå som igelkottar har dålig syn och deras ben är alltför lätt att bryta. Wire burar som de kan klättra kan också vara farligt om du har en klättrare! Inkludera plats för matskålar, leksaker och kattlåda när man överväger att köpa eller göra en bur.
  • Vara väl ventilerat. Luftflödet ska vara tillgänglig hela tiden. Den enda gången du bör hindra luftflödet är om rummet snabbt faller i temperatur (t.ex. vid strömavbrott) och du måste svepa buren med en filt.
  • Fästas ordentligt. Igelkottar är master fly konstnärer och älskar att klättra. Se till att buren är säker eller om den inte har en topp, att hedgie inte kan klättra ut.
  • Inkludera ett gömställe. Som främst nattlig bytesdjur i naturen, igelkottar behöver en säkerhetszon för "time-out" från nyfikna ögon, ljus och allmän aktivitet. En igloo eller sovande påse kommer att göra bra.
 4. 4
  Säkerställa en lämplig temperatur. Igelkottar behöver en något varmare rumstemperatur än de flesta människor hålla sina hem på, runt 70 º F till 85 º C. Något svalare och igelkotten kommer troligen försöka "viloläge" som kan vara dödligt, mycket varmare och värmestress inträffar. Justera temperaturen om du ser dem utspridda i buren som om de är varma, om de är slöa, eller kroppstemperaturen är kallare än normalt.
 5. 5
  Välj bra strö. Igelkottar gillar träspån (men se "Varningar" nedan), eller fleece foder som deras sängar. Den bästa typen av träspån är asp spån.
 6. 6
  Carefresh är ett val utan tenderar att fastna i mellan sina spolar. Strimlad tidningen kan också användas, men vara försiktig med dammet innehållet i alla sängar.
 7. 7
  Var uppmärksam på de behov och beteenden hos igelkotten.
  • Låg ljudnivå. Inhyser inte igelkotten under din stereo spelare eller i närheten av en boombox. Som ett bytesdjur i naturen som till stor del beror på deras hörsel, för mycket buller och aktivitet runt din igelkott kommer vara mycket smärtsamt. Se till att buller, belysning och aktivitetsnivå är låg i dess närhet och flytta buren om bullernivåerna ökar för eventuella reason.Hedgehogs kan få användning för buller om den införs på rätt sätt.
  • Förmåga att utöva. Igelkottar tenderar till viktökning, så motion är ett måste för dem. Det innebär massor av leksaker, inklusive en igelkott hjul. Hjul ska bara ha ett fast golv - nät eller bar hjulen tenderar att göra dem fastnar, rippning av tånaglar och även bryta benen. Leksaker ska vara något som de kan tugga, skjuta, nosar och även välta men inte att tugga på eller svälja. Allt detta är härma naturliga födosöksbeteende.
  • Noga titta på deras beteende och mat / vattenintag. Igelkottar är notoriskt dåliga på att gömma krämpor, så det är ytterst nödvändigt att vara medveten om din hedgie.
 8. 8
  Mata din igelkott ordentligt. Igelkottar är främst insektsätare, men kommer också att smaka på andra saker som frukt, grönsaker, ägg och kött. De tenderar mot plumpness, så man måste vara försiktig med kosten för att förhindra en igelkott gå upp för mycket i vikt. En överviktig igelkott kan inte rulla upp och kan ha fettvalkarna hänger ner som kommer att hämma dess gångförmåga. Tänk utfodring:
  • Kvalitet kost är den viktigaste frågan. En igelkott exakta näringsbehov är något mystiskt. Normalt matas hög kibble kvalitet katt eller en specialiserad igelkott mat som Spikes Delite, men bluebbuffalo kattmat är det bästa för din hedgie. Den kibble du väljer bör vara lägre än 12% fett, cirka 30% av protein, och borde vara organisk, holistisk, eller av liknande sort - undvik torrfoder som har biprodukter och liknande uppräknade saker. 1-2 matskedar bör utfodras varje natt på samma gång, mer eller mindre för tjock eller smal person. Mata en mängd godsaker att undvika näringsbrist i samband med en enda typ av mat - saker såsom frukt, grönsaker, kokta / okryddad kyckling, och oordning ägg. Mjölmask eller silkesmaskar, eller sällan syrsor och maskar vax är också en viktig behandling för igelkotten diet som kan matas 1-4 gånger i veckan.
  • Aldrig foder: Nötter / frön, torkad frukt, rått kött, hårda råa grönsaker, Sticky / trådiga / hårda livsmedel, Avacado, vindruvor eller russin, Vitacraft varumärke igelkott mat, mjölk, vildfångade insekter, alkohol, bröd, Selleri, lök och lök pulver, Råa morötter, tomater, Human skräpmat (chips, godis, något riktigt sött, salt, etc.), eller honung.
  • En igelkott behöver ca 70-100 kalorier per dag, men som de flesta varelser erbjuds mer mat, kommer de att äta mer om given.
  • Ge en matskål som är tillräckligt bred för igelkotten för att komma åt och tung nog så att igelkotten inte kan tippa över (och börja spela med det).
  • Ge en vattenflaska med en dricka tub. Detta garanterar bättre kvalitet vatten. Den förhindrar också potential för överbelastning med bur spån eller dess misstag tippas. Huvudsakligen kommer du att kunna se hur mycket vatten som förbrukas.
 9. 9
  Ge en kattlåda. Se till att du använder endast icke-klumpar kattsand. Se till att den är tillräckligt stor för igelkotten och rengör det varje dag. Håll ett öga på alla oregelbundna tarmrörelser som kan tyda på stress eller sjukdom.
 10. 10
  Rengör igelkotten hem regelbundet. Rengör rätter och vattenflaska rör dagligen med varmt vatten. Städa ur buren om varje 2 - 3 veckor eller delar av det dagliga.
 11. 11
  Handtag försiktigt och ofta. En igelkott förtrogenhet med att hanteras kommer med hanteras ofta. Alltid vara försiktig och använda långsamma rörelser och tala mjukt när du hanterar din igelkott. Den allmänna regeln är minst 30 minuter per dag att hantera en stor hedgie bebis. När din igelkott först tas ur vaknat, ge dem ett par minuter för att bli av med "bed head" medan du håller dem i din lägenhet, utsträckta händer. När de är helt vaken och ut, kan du fortsätta med hanteringen.
 12. 12
  Var beredd på "quilling". Quilling är igelkotten ekvivalent av oss att förlora tänder. Det börjar att hända på 6 till 8 veckors ålder och därefter en gång till runt 4 månaders ålder som barnet spolar ge plats för vuxna spolar. Detta är en normal process och inte något att oroa sig för om det inte finns tecken på sjukdom eller obehag närvarande, eller spolar underlåter att växa tillbaka. Din igelkott kan vara irriterad under denna process och mindre mottaglig för hålls. Det är bara en fas.
 13. 13
  Gör tid för lek. Samt försiktigt hanterar din igelkott, var inte rädd för att gå in med varsam lek. Din igelkott kommer att acceptera ditt engagemang i spel om du går in regelbundet.
 14. 14
  Låt inte en igelkott hibernate när i fångenskap. Det är livsfarlig. Detta kan helt undvikas med rätt temperatur.
 15. 15
  Grooming. Badplats bör ske minst en gång per månad och tånagel trim som ofta eller oftare om de växer oftare.

Tips

 • Om du vill ha fler än en igelkott, är det tillrådligt att hålla dem separat. Igelkottar är solitära varelser, utan föredrar eget företag. Om de hålls tillsammans i samma bur, är du sannolikt att ha sömnlösa nätter när de slåss. Hanarna kommer att kämpa till döden.
 • Om ditt hus temperaturen är för kallt, stöta upp värmen med keramiska rumsuppvärmningsapparater, keramiska sändare värme, eller om allt annat misslyckas värmedynor med rätt inställning. Använd inte glödlampor, eftersom de stör igelkottar natt och dag cykel.
 • Om du inte har för avsikt att inte köpa en hane och hona. Genom ett av naturens ohjälpsam quirks, kan hedgehog honorna föda från så tidigt som 8 veckor, även om de inte riktigt kunna betäckas säkert förrän runt 6 månaders ålder. Det sista som behövs är oplanerade, oönskade, och inavlade bäbisar. Om honan är för ung, bär dem kommer att döda henne, om båda föräldrarna är närvarande, kommer ungarna att ätas.
 • Hedgehog leksaker kan vara liknande dem som ges till hundar: gummibollar, Rawhide tuggar, gamla barnens leksaker, gummi siffror, baby bitringar, etc. Se till att det finns inget de vill tugga på. Igelkottar är inte gnagare och uppmuntrande tugga kommer att förstöra sina tänder och orsaka allvarliga hälsoproblem som du kommer att ångra senare. Se till att de inte kan svälja eller skär sig på alla leksaker!

Varningar

 • Inte misshandla inte din igelkott genom att släppa dem, rulla dem runt när balled, kasta dem, eller hetsa dem till väsa / klicka / pop. Detta kommer att säkerställa din igelkott att bli permanent irriterad.
 • Observera: använd inte ceder spån, det kan blandas med igelkott urin och rök form som är giftiga för igelkottar. Felaktigt bakade tall spån kan bilda ångor när de kombineras med igelkott urin-lukten påsen innan du använder den. Om det luktar starkt av tall, kan det vara felaktigt bakat. Prova en väska som luktar mer som trä än furu.
 • Förväxla inte normal quilling med förlust av quills orsakas av kvalster skada, infektion eller dålig kost. Om du är osäker, kontakta en veterinär.
 • Om du inte är väldigt försiktig de kan bita dig. De är djur.
 • Inte under några omständigheter använda tråd eller hjul mesh. Dessa är mycket farliga, eftersom deras tår och klor har varit kända för att få rippat på dessa typer av hjul. Använd inte tiga Spinners. Hedgehog tårna lätt fastnar i sömmen av hjulet. Använd endast fast yta hjul, liksom Comfort Wheel, Flying Saucer Wheel, eller Wheels Bucket.
 • Låt inte "semi-viloläge" att inträffa - det är dödligt i Pygmy igelkottar. Det vanligaste symtomet är svår trötthet och kroppen är sval vid beröring. Om detta händer, ta hog ut omedelbart och placera dem under tröjan bredvid kroppen för att värma upp dem. Fortsätt att göra detta mycket gradvis med varma men inte heta saker, såsom uppvärmda handdukar, en täckt värmedyna inställd på låg, eller en flaska eller två av varmt vatten. Om igelkotten inte återuppliva eller inte verkar alert, se en veterinär omedelbart.